Μία από τις πιο δύσκολες και αγχωτικές στιγμές στη ζωή ενός άντρα, είναι σίγουρα η στιγμή που θα γνωρίσει τους γονείς της αγαπημένης του, ειδικά αν η σχέση είναι σοβαρή. Είτε η συνάντηση γίνει στο κυριακάτικο τραπέζι, είτε πιο ανεπίσημα, περιμένοντας την στο σαλόνι μέχρι να ετοιμαστεί για να πάτε βόλτα, η αγωνία σου να κάνεις καλή εντύπωση στους γονείς της είναι το ίδιο μεγάλη.

Είναι στην ανθρώπινη φύση να σκεφτόμαστε αρνητικά όταν έχουμε άγχος για κάτι, αλλά η συγκεκριμένη περίσταση είναι περισσότερο αμήχανη και άβολη, παρά δύσκολη. Αν κι εσύ πρόκειται να γνωρίσεις σύντομα τους γονείς της για πρώτη φορά, διάβασε μερικές συμβουλές για να τη βγάλεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται…

  • Αν σε έχουν καλέσει μια συγκεκριμένη ώρα, μην αργήσεις. Προσπάθησε να φτάσεις ακριβώς τη σωστή ώρα.

  • Καλό είναι να πάρεις γλυκά, για να δείξεις ότι έχεις τρόπους (και για να ξεκινήσει καλά η γνωριμία, για τους προληπτικούς).

  • Να δώσεις γερή χειραψία, αλλά χωρίς να τους σπάσεις τα δάχτυλα, λέγοντας ότι χάρηκες για τη γνωριμία.

  • Προσπάθησε να στέκεσαι με τεντωμένη πλάτη. Ώμοι πίσω, έξω το στήθος και μέσα η κοιλιά! Οι ευθυτενείς άνθρωποι εκπέμπουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση και αυτό σίγουρα θα μετρήσει υπέρ σου.

  • Αν ο καφές που θα σε κεράσουν είναι νεροζούμι ή αν το φαγητό δεν είναι το νοστιμότερο που έχεις φάει, πρέπει από ευγένεια να πεις ένα καλό λόγο. Αν πάλι είναι νόστιμο, φάε αργά και κομψά.

  • Να είσαι ο εαυτός σου. Μην είσαι τελείως “χύμα” φυσικά, αλλά μην παραποιήσεις την αλήθεια σου για να μην τους δυσαρεστήσεις. Δε χρειάζεται να τους πεις ψέματα ότι μένεις στην Εκάλη και ότι οδηγείς Porsche για να σε πάρουν με καλό μάτι, γιατί αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δε θέλεις σε καμία περίπτωση να σε περάσουν για ψεύτη.

  • Να είσαι ευγενικός. Ακόμα και αν ο πατέρας της σε κοιτάζει με μισό μάτι και δείχνει δύσπιστος. Μην ξεχνάς ότι της έχει τρελή αδυναμία (ειδικά αν είναι μοναχοκόρη) και αυτήν τη στιγμή σε βλέπει σαν αυτόν που απειλεί να του κλέψει την πριγκίπισσά του.

  • Μην προβάρεις τι θα τους πεις. Στην αρχή θα σου κάνουν απανωτές ερωτήσεις για να σε μάθουν καλύτερα και το πιθανότερο είναι να νιώσεις σαν να περνάς από Ιερά Εξέταση. Πρέπει να απαντάς φυσικά και όχι σαν να λες μάθημα και φυσικά να είσαι ειλικρινής, όπως είπαμε παραπάνω.

  • Αν τα θέματα συζήτησης κορεστούν, προσπάθησε να σπάσεις τον πάγο με κάτι γενικό, όπως θέματα της επικαιρότητας, για τη διακόσμηση του σπιτιού ή για αθλητικά, κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσει ο πατέρας της. Αρκεί να μην τσακωθείτε, σε περίπτωση που δεν υποστηρίζετε την ίδια ομάδα.

  • Τέλος, μη σκέφτεσαι ότι είσαι σε μειονεκτική θέση. Να είσαι σίγουρος ότι και οι γονείς της κοπέλας έχουν αγωνία για το τι εντύπωση θα σου κάνουν, πώς θα σου φανεί το σπίτι τους και αν θα μείνεις ικανοποιημένος απ’ τη φιλοξενία τους.

Αμηχανία θα υπάρχει και από τις δυο πλευρές. Το θέμα είναι να δείχνεις ήρεμος, πρόσχαρος, σίγουρος για τον εαυτό σου και ευγενικός και σίγουρα θα το εκτιμήσουν. Και να θυμάσαι πως ακόμα και αν η πρώτη γνωριμία δεν είναι άκρως επιτυχημένη, θα έχεις την ευκαιρία να δείξεις μια καλύτερη εικόνα σου την επόμενη φορά, που σίγουρα δεν θα έχεις το ίδιο άγχος.

Διάβασε ακόμα

10 κινήσεις για να της δείξεις ότι είσαι ερωτευμένος μαζί της

Τα σημάδια που δείχνουν ότι αυτή είναι για σένα

Τι παρατηρούν σε έναν άνδρα οι γυναίκες (εκτός από τα κλισέ)

 

Total
8
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive