Oι άντρες παραπονιούνται για τις γραβάτες εδώ και πολλά χρόνια.
Τις θεωρούν ότι είναι ανούσιες, τους ζεσταίνουν και προκαλούν χρωματική… «φλυαρία» σε όλο το look.
Αν είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς που μισεί τι γραβάτες, θεωρείς σωστό να φορέσεις ένα κοστούμι… σκέτο; Μπορεί αυτό να σου προσφέρει στυλ;
Παρακάτω θα σου δώσουμε απαντήσεις για τα εξής ερωτήματα:
Μπορείς να φορέσεις ένα κοστούμι χωρίς γραβάτα;
Συνήθως, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι γενικά «όχι».
Το παραδοσιακό σετ (παντελόνι, σακάκι, πουκάμισο, γραβάτα) δεν αποτελείται από κομμάτια που μπορούν να αποσπαστούν. Κι αυτό για όταν μιλάμε για επίσημο ή ημι-επίσημο ντύσιμο. Ολα αυτά είναι σχεδιασμένα να φοριούνται μαζί συγχρόνως.
Και να μην γελιόμαστε ένα ολοκληρωμένο σετ κοστουμιού δεν είναι τίποτα χωρίς μία γραβάτα.
Παρ’ ολ’ αυτά, αν κάποιος θέλεις να την αποχωριστεί και να συνδυάσει ορισμένα ρούχα που έχει στη ντουλάπα του, σίγουρα υπάρχουν οι λύσεις που μπορείς να ακολουθήσει.
Δες παρακάτω ορισμένες ιδέες για το πώς μπορείς να το κάνεις:
Θα υπάρξουν ορισμένοι που θα σου πουν ότι έχεις κάνει λάθος που δεν φοράς γραβάτα γιατί θα νομίζουν ότι ή την ξέχασες ή απλώς ότι δεν έχεις καταλάβει το dress code.
Για να διορθώσεις αυτό το «λάθος» υπάρχουν ορισμένες κινήσεις που αποδεικνύουν ότι «το ‘χεις»:
Να είναι στα μέτρα σου: Αυτό είναι το Α και το Ω στην ανδρική μόδα. Το ρούχο θα πρέπει να το φοράς και όχι να σε φοράει. Δες λίγο τα μεγέθη και φρόντισε το κοστούμι να είναι σωστό πάνω σου.
Αγόρασε ένα πιο casual κοστούμι, όχι πολύ επαγγελματικό: Φορώντας ένα επίσημο, σκουρόχρωμο, σοβαρό κοστούμι δίνεις την εικόνα ότι πήγες να ξεκινήσεις κάτι, αλλά δεν το ολοκλήρωσες. Αντιθέτως, αν φορέσεις κάτι πιο απλό και λίγο πιο ανεπίσημο δείχνεις πιο προσιτός και διαθέσιμος για όλες τις κοινωνικές περιστάσεις.
Φόρεσε ένα πιο ανεπίσημο πουκάμισο: Μαζί με το κοστούμι, στο ίδιο μήκος κύματος θα πρέπει να είναι και το πουκάμισο. Αυτά τα δύο θα πρέπει να πηγαίνουν μαζί και να μην διαφέρουν στην υφή τους. Δεν θέλεις να συμβεί κάτι τέτοιο.
Δώσε σημασία στο κολάρο του πουκαμίσου: Μία λεπτομέρεια που έχει μεγάλη, όμως, σημασία είναι το κολάρο. Κολακεύει το πρόσωπο του άντρα και αν στέκεται σωστά, δίνει άλλη εικόνα στο όλο look. Δεν πρέπει να είναι τσαλακωμένο και να πέφτει, γιατί έτσι φαίνεσαι ατιμέλητος.
Ξεκούμπωσε το πουκάμισο: Αν επιλέξεις κοστούμι χωρίς γραβάτα καλείσαι να κινηθείς λίγο πιο ελεύθερα στα κουμπιά του πουκαμίσου σου. Το καλύτερο θα είναι να αφήσεις δύο κουμπιά ελεύθερα και όχι ένα (όπως θα νομίζεις). ‘Ετσι, «μεταμορφώνεσαι» σε πιο stylish και δείχνεις πιο cool.
Κέντρισε τα βλέμματα και σε άλλα αξεσουάρ: Εδώ θα πρέπει να μην φανείς… «σκέτος». Ο τύπος δηλαδή, που φόρεσε ένα παντελόνι, ένα σακάκι, ένα πουκάμισο και βγήκε έξω. Δοκίμασε να φορέσεις ένα καλό ρολόι, μια καρφίτσα ή ένα πολύ ωραίο μαντήλι. Ειδικά το τελευταίο δεν θα πρέπει να είναι το κλασικό λευκό που συνηθίζεται στα tuxedos, αλλά κάτι πιο χρωματιστό και πιο «ελεύθερο».
Γυάλισε τα παπούτσια σου: Νούμερο ένα κανόνας. Δεν έχουμε ποτέ λερωμένα παπούτσια. ‘Οσο τέλειοι να είμαστε πάνω, αν τα παπούτσια μας είναι αγυάλιστα ή λερωμένα χαλάνε την όλη εικόνα μας και πετάμε όλη μας την προσπάθεια στα σκουπίδια.