Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των γυναικών από τους άνδρες, είναι ότι πολλοί από αυτούς έχουν πρόβλημα με τη δέσμευση.

Είναι ένα κλισέ ότι οι άνδρες δεν θέλουν δεσμεύσεις και ότι “πνίγονται” στις μακροχρόνιες σχέσεις και την προοπτική γάμου και απόκτησης παιδιών.

Για κάποιους ισχύει, όμως κάποιοι άλλοι όχι απλά δεν φοβούνται τη δέσμευση και τη μονιμότητα, αλλά την επιδιώκουν κιόλας.

Αν εσύ ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να παντρεύεται και να γίνεται πατέρας (ενώ έχεις περάσει τα 35), επιβάλλεται να διαβάσεις το άρθρο του Men Exclusive και να αλλάξεις γνώμη.

Η κάλυψη του προβλήματος

Αποτέλεσμα εικόνας για men relationships gif

Οι άνδρες με προβλήματα δέσμευσης, στην πλειοψηφία τους κρατούν μια “απόμακρη” στάση απέναντι στις συντρόφους τους. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που νιώθουν να έρχονται κοντά, είτε συνειδητά είτε ασυναίσθητα, απομακρύνονται.

Η απομάκρυνση δε σημαίνει απαραίτητα χωρισμός, αλλά μπορεί να φανεί στις εργασιακές υπερωρίες, στις βραδιές με τους κολλητούς ή στην απότομη αλλαγή συμπεριφοράς.

Αντιθέτως, κάποιοι παρουσιάζουν ένα ρομαντικό εαυτό προς τις συντρόφους τους, με σκοπό να καλύψουν το φόβο τους για μια στενή σχέση με προοπτικές για κάτι πιο σοβαρό.

Είναι φυσιολογικό να έχεις αμφιβολίες

Αποτέλεσμα εικόνας για men relationships gif

Μη νιώθεις παράξενος επειδή φοβάσαι τις δεσμεύσεις. Υπάρχουν πολλοί άνδρες εκεί έξω που έχουν ακριβώς τις ίδιες φοβίες με σένα (και οι γυναίκες φοβούνται, αλλά εδώ μιλάμε για τους άνδρες φίλους μας).

Όταν μπαίνεις σε μια σχέση, είναι λογικό να σκέφτεσαι τι πάει καλά και τι όχι, ενώ πιθανώς κάνεις συγκρίσεις με τις σχέσεις των φίλων σου.

Η τελειότητα δεν υπάρχει πουθενά, γι’ αυτό μη σκέφτεσαι ότι η σχέση σου δεν είναι τέλεια και άρα δε θα προχωρήσει. Σημασία έχει να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι με αυτό που έχετε και να νιώθετε όμορφα.

Κατονόμασε το φόβο σου

Αποτέλεσμα εικόνας για men relationships gif

Από μικρούς μας μαθαίνουν ότι οι άνδρες είμαστε δυνατοί και δε φοβόμαστε τίποτα. Αυτό φυσικά και δεν ισχύει, καθώς εκτός από άνδρες είμαστε και άνθρωποι και αυτό σημαίνει ότι και φοβόμαστε και κλαίμε και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Κάνε μια εσωτερική αναζήτηση και θα καταλάβεις τι είναι αυτό που πραγματικά φοβάσαι και διστάζεις να κάνεις μια σοβαρή σχέση. Μπορεί να φοβάσαι να μην πληγωθείς, τη δουλειά που χρειάζεται και από τους δύο για να λειτουργήσει η σχέση, τους συμβιβασμούς.

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις τους φόβους σου, για να μπορέσεις να τους ξεπεράσεις και να προχωρήσεις στη ζωή σου.

Αποφασιστικότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για men relationships gif

Σε κάθε σημαντική απόφαση για τη ζωή μας οφείλουμε να σκεφτόμαστε πολύ καλά, να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά και να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις παραμέτρους, τι μας ταιριάζει και πώς σκεφτόμαστε το μέλλον. Υπάρχουν όμως και οι αποφάσεις που δεν απαιτούν τόσο κόπο και χρόνο για να ληφθούν.

Η απόφαση να μπεις σε μια σχέση δεν είναι τόσο καθοριστική για τη ζωή σου, καθώς εξαρτάται απλά και μόνο από το εάν σου αρέσει μια κοπέλα και αν θέλεις να είσαι μαζί της.

Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να είσαι αναβλητικός και να μετράς τα υπέρ και τα κατά για πολύ καιρό. Ή θέλεις ή δε θέλεις, απλά τα πράγματα. Γίνε αποφασιστικός και τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό.

Η ρίζα των φόβων σου

jack nicholson yes GIF

Τις περισσότερες φορές οι φοβίες δεν είναι έμφυτες, αλλά επίκτητες. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί φόβοι μας μπορεί να έχουν προκληθεί από ψυχικά τραύματα, ακόμη και από την παιδική μας ηλικία. Αν πχ προέρχεσαι από διαλυμένη οικογένεια με άσχημο διαζύγιο, μπορεί να φοβάσαι ότι κάθε σχέση που κάνεις, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Σε πολλές περιπτώσεις τέτοιοι φόβοι μας κρατούν πίσω και αν δεν καταφέρουμε να τους καταπολεμήσουμε μόνοι μας, είναι καλό να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Οραματίσου το μέλλον σου

Αποτέλεσμα εικόνας για men relationships gif

Κάποια στιγμή στη ζωή μας έρχεται η ώρα όπου πρέπει να οραματιστούμε το μέλλον μας και να φτιάξουμε ένα πλάνο, ώστε να πάμε εκεί που στοχεύουμε.

Αν είσαι ένας άνθρωπος με σπουδές, με σταθερή δουλειά και καλό μισθό, θα πρέπει να αναλογιστείς αν είναι αυτά όσα ήθελες να καταφέρεις στη ζωή σου ή αν σου λείπει η δημιουργία οικογένειας.

Απελευθερώσου από τους φόβους σου, σκέψου τι είναι αυτό που σε γεμίζει και πώς θα ήθελες να είναι η ζωή σου σε 5 χρόνια από τώρα. Άπαξ και το βρεις, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει από το κυνήγι του στόχου σου.

Κάθε επιλογή έχει ένα τίμημα

Αποτέλεσμα εικόνας για men relationships gif

Για να επικεντρωθείς σε ένα στόχο, αναπόφευκτα θα παραμελήσεις έναν άλλο. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις να επικεντρωθείς στην καριέρα σου, θα αφήσεις πίσω την προσωπική σου ζωή, γιατί δε θα έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις στη σχέση σου.

Γι’ αυτό πρέπει να θέσεις προτεραιότητες και να αποφασίσεις τι είναι πιο σημαντικό για σένα σε αυτή τη φάση.

Βρες την ελευθερία σε άλλους τομείς

Αποτέλεσμα εικόνας για men relationships gif

Ελευθερία δε σημαίνει μόνο να μην έχεις σχέση και να μπορείς να φλερτάρεις ασύστολα με όποια θέλεις. Ελευθερία είναι να μπορείς να εκφράζεσαι και να νιώθεις ότι δεν καταπιέζεις τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου. Το να έχεις μια μόνιμη σχέση δε σημαίνει ότι παύεις να είσαι ελεύθερος και ότι τελείωσε η περίοδος χάριτος.

Βρες την ελευθερία σε ένα χόμπι που σε ευχαριστεί, κάνοντας χορό, μαθαίνοντας ένα μουσικό όργανο, κάνοντας κοινές δραστηριότητες με τη σύντροφό σου. Μη βλέπεις τη σχέση σαν μια υποχρέωση και σαν κάτι που σε κρατάει πίσω.

Διάβασε ακόμα 

Γιατί είσαι ακόμα single; Μάθε επιτέλους την σκληρή αλήθεια

5 ερωτήσεις που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς

8 tips της παλιάς σχολής για να την εντυπωσιάσεις

Total
18
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive