Το κουστούμι δεν είναι μια φθηνή αγορά και σίγουρα δεν την κάνεις κάθε μέρα.

To Men Exclusive σού εντόπισε τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άντρες σε αυτή την αγορά τους για να μπορέσεις να τα αποφύγεις.

· Δεν κάνουν σωστή έρευνα αγοράς. Το θέμα είναι να βρεις ένα κατάστημα που προσφέρει και σωστή ποιότητα και καλές τιμές. Ένα κουστούμι που πολλές φορές φαίνεται τέλειο σε μια κρεμάστρα, όταν φορεθεί αποδεικνύεται ότι τσαλακώνει εύκολα και φθείρεται πολύ γρήγορα. Σκοπός είναι να βρεις κάτι το οποίο θα κάνει απόσβεση των χρημάτων σου.

· Παρασύρονται από τις τάσεις της μόδας. Η μόδα πολλές φορές δεν συμβαδίζει με τον σωματότυπο σου. Σκοπός είναι να βρεις εκείνο το κουστούμι που θα στέκεται τέλεια πάνω στο σώμα σου και όχι να πάρεις κάποιο που θα το πληρώσεις και μια περιουσία και θα σε κάνει να φαίνεσαι χάλια.

· Δεν ψωνίζουν βάσει του στιλ τους. Για την ακρίβεια, για να μπορεί κάποιος να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει αρχικά να καταλήξει σε ένα στιλ και να μάθει να το υποστηρίζει με κάθε τρόπο. Όταν συμβεί αυτό, θα καταφέρεις να αγοράσεις το κουστούμι που θα το φοράς και δε θα σε φοράει.

· Δεν απαιτούν σωστό service. Δε φτάνει να αγοράσεις μόνο ένα κουστούμι, αλλά να μπορέσει ο ράφτης του καταστήματος να στο φέρει στα μέτρα σου προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια. Για παράδειγμα πρέπει να προσέξουν το μήκος στα μανίκια και μπατζάκια, να μεταφέρουν σωστά τα κουμπιά για να κλείνει τέλεια και να ελέγξουν το μήκος στο σακάκι. Αν φύγεις από το κατάστημα, χωρίς να είσαι σίγουρος, ότι το κουστούμι έρχεται τέλεια πάνω σου, το πιο πιθανό είναι να τρέχεις να βρεις ράφτη να στο επιδιορθώσει. Και να σε χρεώσει κιόλας.

· Δεν προσέχουν το χρώμα. Δεν σου ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις που υπάρχουν. Και αν συμβαίνει αυτό, γιατί είσαι ομορφόπαιδο, σίγουρα δεν σου ταιριάζουν όλες το ίδιο καλά. Επέλεξε προσεχτικά το χρώμα του κουστουμιού σου. Επίσης, θυμήσου ότι πρέπει να έχεις ήδη στη γκαρνταρόμπα σου, πουκάμισα που του ταιριάζουν. Αλλιώς, θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις μερικά.

· Δεν δίνουν σημασία στη σύνθεση. Υπάρχουν κοστούμια καλοκαιρινά, μεσαίας σεζόν και χειμερινά. Φόρεσε το κουστούμι και δεις πως το νιώθεις πάνω σου. Υπάρχουν άντρες που το καλοκαίρι ανέχονται μόνο πολύ λεπτά, φανελένια υφάσματα.

 

Διάβασε ακόμη

10 old fashioned κανόνες στυλ που πρέπει να σπάσεις

Τι ύφασμα να διαλέξεις στο επόμενο κοστούμι που θα αγοράσεις

‘Οταν τα ιταλικά κοστούμια και οι Rolls Royce πάνε μαζί

Total
13
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive