Mαθήματα επιχειρείν από τον specialist Donald Trump

Ο πρόεδρος της Αμερικής Donald Trump, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ένας πολύ επιτυχημένος και ικανός επιχειρηματίας.

Είτε συμφωνείς, είτε όχι με την εκλογή του και τις ακραίες για πολλούς απόψεις του, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι με το όραμά του έφτασε στην επαγγελματική κορυφή.

Διάβασε παρακάτω τα 4  μαθήματα που πρέπει να πάρεις από αυτόν, αν σκοπεύεις να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για donald trump gif

“Η νίκη είναι το παν. Δεν υπάρχουν βραβεία συμμετοχής στον πραγματικό κόσμο”

Η νέα γενιά είναι προετοιμασμένη και συμβιβασμένη με την αποτυχία. Αυτό συμβαίνει επειδή από μικρούς μας μαθαίνουν ότι δεν έχει σημασία τόσο η νίκη, όσο η συμμετοχή, με αποτέλεσμα να θεωρούμε την αποτυχία μέρος του παιχνιδιού. Αυτό ισχύει μεν, όμως ένας καλός επιχειρηματίας πρέπει να στοχεύει πάντα στην επιτυχία, ακόμα και όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Ο Trump ήταν πίσω στα προγνωστικά για τις αμερικανικές εκλογές, όμως δεν το έβαλε στιγμή κάτω και το τελικό αποτέλεσμα τον επιβεβαίωσε. Ξεκίνα ό,τι κάνεις με την προοπτική ότι θα εργαστείς σκληρά και θα επιτύχεις.

“Τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που παρέχεις δε θα αρέσουν ποτέ σε όλους.”

Όπως όλοι γνωρίζουμε, κανείς δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. Αυτό το γνωρίζει καλά ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Αμερικής, ο οποίος όπως έδειξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δεν αναλώθηκε στο να κερδίσει τη συμπάθεια και την εύνοια όλων των Αμερικανών πολιτών, αλλά έμεινε στις αρχικές του απόψεις και στόχευσε στις ψήφους των ανθρώπων που εξ αρχής γνώριζαν το έργο του και τον υποστήριξαν.

Το ίδιο ισχύει και στον επιχειρηματικό κόσμο. Όσο επιτυχημένη και να είναι μια επιχείρηση και τα προϊόντα της, πάντα θα υπάρχουν οι πολέμιοι. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η “κόντρα” του iOS με το Android λογισμικό, του Xbox με το Playstation κτλ. Ως επιχειρηματίας δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι δεν αρέσεις στους 100, αλλά ότι αρέσεις στους 1000 και να κάνεις το καλύτερο για να τους κρατήσεις κοντά σου. Αν προσπαθείς να αρέσεις σε όλους, αργά ή γρήγορα θα χάσεις το παιχνίδι.

Αποτέλεσμα εικόνας για donald trump gif

“Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί της επιτυχίας.”

Όσα προσόντα και να έχεις, αν δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου, το πιθανότερο είναι να αποτύχεις. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο της αποτυχίας, όμως πρέπει να βγάλεις κάθε αρνητική σκέψη από το μυαλό σου και να μείνεις προσηλωμένος στους στόχους σου.

Ο Donald Trump έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και πολλοί τον χαρακτηρίζουν αλαζόνα, όμως αυτό του το χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με τις ικανότητές του, τον οδήγησε στην κορυφή. Εξάλλου, δείχνοντας αυτοπεποίθηση είσαι ήδη κερδισμένος και δε χρειάζεται να παίρνεις από τρίτους την επιβεβαίωση.

“Βάλε την επωνυμία σου στο παιχνίδι.”

Μετά την ποιότητα, το σημαντικότερο συστατικό για την επιτυχία της επιχείρησής σου είναι η επωνυμία της. Βρες ένα όνομα με απήχηση στο κοινό και “βάλτο στο παιχνίδι”. Βάλε την επωνυμία σαν sticker στα προϊόντα που παρέχεις, φτιάξε έξυπνα σλόγκαν και επένδυσε στη διαφήμιση της επιχείρησής σου. Πρέπει να γίνεις γνωστός στον κόσμο, για να φτάσεις στην κορυφή.

 

Διάβασε ακόμη

Tα 6 βήματα για να γίνεις εκατομμυριούχος (από έναν ειδικό)

20 συμβουλές για νέους επιχειρηματίες από μεγάλα ονόματα

4 μυστικά για να γίνεις επιχειρηματικό “είδωλο” (από το big boss)

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive