Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι, είναι ότι ψάχνουν την ευτυχία σε μια σχέση και όχι στη σχέση με το κατάλληλο για αυτούς άτομο.

Αν είσαι σε μια σχέση όπου νιώθεις δυσφορία και εκνευρισμό, για ποιο λόγο παραμένεις σε αυτήν;

Αν αναγνωρίζεις στη σχέση σου κάποια ή όλα από τα παρακάτω σημάδια, τότε έχει έρθει η ώρα να φύγεις και να ανοίξεις τα φτερά σου για άλλη αγκαλιά.

1. Είναι η μόνη σου (και όχι η καλύτερη) επιλογή

Ήσουν μόνος για πολύ καιρό και ήταν η μόνη σου επιλογή, καθώς σου είχε δείξει σημάδια ότι σε θέλει, οπότε τα φτιάξατε. Στην πορεία όμως συνειδητοποίησες ότι δε σου αρέσει και ότι δεν ταιριάζετε σχεδόν σε τίποτα. Μη σκέφτεσαι ότι θα μείνεις μόνος, αλλά ότι θα χάσετε και οι δύο το χρόνο σας σε μια αδιέξοδη σχέση. Μην της δίνεις ελπίδες, απλά χώρισε.

2. Την έχεις δεδομένη

Η αρχή του τέλους είναι να θεωρείς το σύντροφό σου δεδομένο. Έχετε πάψει να διεκδικείτε ο ένας τον άλλο, δεν υπάρχει η παραμικρή ζήλια όταν βγαίνει ο καθένας μόνος του και γενικώς αδιαφορείτε. Ο ενθουσιασμός μπορεί να φεύγει με τον καιρό, αλλά το ενδιαφέρον πρέπει να παραμένει ζωντανό. Αν αυτό φύγει, δεν υπάρχει λόγος να παραμένεις σε μια σχέση.

3. Δε μοιράζεστε τους ίδιους στόχους για το μέλλον

Αν είστε μαζί για καιρό, είναι λογικό να αρχίσετε να οραματίζεστε ένα κοινό μέλλον. Τι μέλλον μπορεί να έχεις όμως με μια γυναίκα η οποία θέλει να ασχοληθεί με την καριέρα της και έχει βλέψεις για μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό, ενώ εσύ θέλεις να επιστρέψεις στον τόπο καταγωγής σου και να ασχοληθείς με την πρωτογενή παραγωγή;

4. Δεν εγκρίνεις το παρελθόν της

Κανείς δεν είναι τέλειος, μπορεί όμως να φαίνεται έτσι στα μάτια του συντρόφου του. Αν σου αρέσει μια γυναίκα της οποίας το παρελθόν παραείναι “αμαρτωλό” για τα δικά σου δεδομένα, δεν υπάρχει λόγος να είσαι μαζί της. Ναι μεν το παρελθόν είναι παρελθόν, μπορεί όμως να καταστρέψει μια σχέση λόγω ανασφαλειών. Καλύτερα να μην μπεις καν σε σχέση μαζί της, αντί να τα φτιάξετε και μετά να τρώγεσαι με τα ρούχα σου.

5. Βαριέσαι να τη συναντήσεις

Αν σου λέει να βρεθείτε και ψάχνεις δικαιολογίες να την αποφύγεις ή αν μένετε μαζί και αδημονείς να φύγει για τη δουλειά ή για καφέ με τις φίλες της, μάλλον έχει έρθει η ώρα να την αποφύγεις οριστικά. Κοινώς, να τη χωρίσεις και να την αφήσεις ελεύθερη να βρει κάποιον που θα τη θέλει πραγματικά.

6. Είναι “τρελή”

Δεν εννοούμε τρελή του γιατρού, αλλά το άτομο που κουβαλάει πάνω του μια εφηβική τρέλα και όλα τα κάνει για χαβαλέ. Μπορείς να δεις ένα κοινό μέλλον με ένα άτομο που έχει τέτοια κοσμοθεωρία; Αν ναι καλώς, αν όχι, καλύτερα να χωρίσεις πριν να είναι αργά.

7. Δεν προσφέρει κάτι στη ζωή σου

Η προσφορά δώρων και υλικών αγαθών δε λέει τίποτα σε μια σχέση. Λέει όμως η προσφορά συναισθημάτων, η ανταλλαγή απόψεων και ο χαρακτήρας που σε βοηθά να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αν είσαι πάνω από 25, λογικά ξεκινάς να ψάχνεις μια πιο σοβαρή σχέση που δεν περιορίζεται στο σεξ και σε μερικές εξόδους για ποτό και χορό.

8. Δε σου αρέσει σαν άνθρωπος

Στην αρχή θαμπώθηκες από την ομορφιά της, αλλά στην πορεία είδες ότι δεν ταιριάζεις μαζί της. Όχι μόνο αυτό, αλλά κατά βάθος δεν τη συμπαθείς καν. Δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον σε αυτήν την περίπτωση.

9. Δεν έχεις όρεξη για σεξ μαζί της

Ο έρωτας και ο ενθουσιασμός φεύγουν με τον καιρό, παραμένει όμως η αγάπη και η ερωτική επιθυμία, έστω και σε μικρότερο βαθμό απ’ ότι στην αρχή. Το ότι δεν την επιθυμείς πια ερωτικά, είναι ίσως το πιο εξόφθαλμο σημάδι ότι η σχέση σας έχει τελειώσει.

10. Έλλειψη επικοινωνίας

Η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης. Όταν αυτή πάψει να υφίσταται, η σχέση αρχίζει να φθίνει και ταυτόχρονα ξεκινούν οι προστριβές ανάμεσα στο ζευγάρι. Δε χρειάζεται να έχετε κοινές απόψεις για τα πάντα, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχει καλή συνεννόηση και να τα βρίσκετε μεταξύ σας.

 

Διάβασε ακόμη

Tα σημάδια ότι δε θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού μαζί της

Τα σημάδια που δείχνουν ότι απλώς δεν σε γουστάρει

15 είδη γυναικών που πρέπει (πάση θυσία) να αποφύγεις

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive