Γίνε κι εσύ πρωινός τύπος με τέσσερα απλά βήματα και δες οφέλη στην καριέρα σου.

Βήμα 1

Ετοιμάσου από την προηγούμενη νύχτα

Είναι σίγουρο ότι τις πρώτες εβδομάδες θα προσπαθείς απλά να προσαρμοστείς στο νέο σου πρόγραμμα. Τα βράδια δεν θα μπορείς να κοιμηθείς νωρίς και τα πρωινά θα νιώθεις τα βλέφαρά σου 200 κιλά. Βοήθησε τον εαυτό σου ετοιμάζοντας τις πρωινές σου δουλειές από την προηγούμενη μέρα. Επίλεξε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα φορέσεις το πρωί. Ετοίμασε το γεύμα, τα φρούτα και τα σνακ που θέλεις να πάρεις το πρωί στη δουλειά σου και βάλ’ τα στο ψυγείο. Τέλος λίγο πριν κλείσεις τα μάτια σου ετοίμασε μια λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις για την επόμενη μέρα στη δουλειά σου. Όση ώρα χρειάζεται το μυαλό σου για να ξυπνήσει, θα ετοιμάζεσαι στον αυτόματο με βάση την προετοιμασία του προηγούμενου βραδιού.

Βήμα 2

Δώσε κίνητρο στον εαυτό σου

Οσο καλό και να ακούγεται στη θεωρία το να ξυπνάς πρωί, στην πράξη υπάρχει πρόβλημα. Από τη μία έχεις το ζεστό κρεβάτι σου και από την άλλη έχεις να διαχειριστείς τον πρωινό χρόνο. Εκεί πρέπει να παλέψεις για να βρεις ένα κίνητρο για τον εαυτό σου για να αποχωριστεί το μαξιλάρι σου. Αυτό μπορεί να είναι το τρέξιμο, η εφημερίδα ή ακόμα και το να πιεις τον καφέ στο μπαλκόνι σου. Με αυτούς τους τρόπους θα κερδίσεις ενέργεια και καθαρό μυαλό για όλη την υπόλοιπη μέρα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η πρωινή γυμναστική μπορεί να αυξήσει τις επιδόσεις σου και μέσα στο meeting room.

Βήμα 3

Προγραμμάτισε τον ύπνο

Η αλήθεια όμως -όσο και αν δεν σου αρέσει- είναι ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ να γίνεις πρωινός τύπος αν δεν καταφέρεις αρχικά να οργανώσεις τον βραδινό σου ύπνο. Δεν έχει κανένα νόημα να τρέχεις το πρωί στο πάρκο παραπατώντας και μετά το ντους αντί να θέλεις να πας στη δουλειά να πέφτεις για ύπνο. Ο μέσος όρος των ωρών που πρέπει να συμπληρώνεις σε ύπνο κάθε μέρα είναι επτά με οκτώ ανάλογα και με την κούραση του οργανισμού σου. Οταν έχεις χορτάσει από ύπνο θα μπορέσεις πολύ πιο εύκολα να αποφύγεις το snooze που αναβοσβήνει δίπλα στο κομοδίνο σου. Πίεσε τον εαυτό σου να κοιμηθεί νωρίς τις πρώτες μέρες.Αν έχεις αϋπνία, διάβασε με χαμηλό φωτισμό και πιες χαμομήλι ή μελισσόχορτο. Σε λίγο θα βλέπεις όνειρα.

Βήμα 4

Ξύπνα ανατολικά

Ενίσχυσε το πρωινό σου ξύπνημα αλλάζοντας το υπνοδωμάτιό σου. Επίλεξε αυτό με την ανατολική μπαλκονόπορτα ή παράθυρο, ώστε να εκμεταλλευτείς τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Αν πάλι είναι αδύνατον να αλλάξεις δωμάτιο -μην ψάξεις για στεγαστικό δάνειο- μπορείς πολύ απλά με το που ξυπνάς, να βγαίνεις σχετικά άμεσα εκτός σπιτιού. Αυτή η κίνηση ενεργοποιεί τον οργανισμό σου. Μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα ένα πρωινό τρέξιμο, βόλτα με το σκύλο σου ή να μαζέψεις τις πρωινές εφημερίδες από το γραμματοκιβώτιο.

Total
15
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*