Ένα όμορφο χαμόγελο φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπό μας, γι’ αυτό πρέπει να χαμογελάμε συχνά, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να χαμογελούν στη ζωή τους αλλά και στις φωτογραφίες, επειδή νομίζουν ότι δε δείχνουν όμορφοι χαμογελώντας.

Το Men Exclusive σου δίνει 5 συμβουλές για να αποκτήσεις το τέλειο χαμόγελο και να δείχνεις ακαταμάχητος.

Ίσια οδοντοστοιχία

Τα φυσικά ίσια δόντια είναι προνόμιο που έχουν λίγοι άνθρωποι, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουν ένα, δύο ή πολλά στραβά δόντια, ή κενό ανάμεσά τους. Ευτυχώς η ορθοδοντική έχει λύσει το πρόβλημα των στραβών δοντιών, το οποίο δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά και λειτουργικό.

Αν έχεις στραβά δόντια και δε φόρεσες σιδεράκια μικρός, ποτέ δεν είναι αργά. Το θετικό είναι ότι η επιστήμη έχει προοδεύσει και υπάρχουν εναλλακτικές, εκτός από τα κλασικά ασημένια σιδεράκια.

Αυτές είναι τα λευκά σιδεράκια, τα οποία δε διακρίνονται από μακρυά και τα εσωτερικά σιδεράκια, τα οποία εφαρμόζονται από την εσωτερική πλευρά τον δοντιών και δε φαίνονται καθόλου. Είναι μια ακριβή επιλογή, που όμως αξίζει να εφαρμόσεις αν σου περισσεύουν χρήματα.

Λευκά δόντια

Αποτέλεσμα εικόνας για man smile gif

Ένα όμορφο χαμόγελο δεν περιορίζεται στο πόσο ίσια είναι τα δόντια, αλλά και στο πόσο λευκά και καθαρά φαίνονται. Υπάρχουν παράγοντες όπως το κάπνισμα, ο καφές, το μαύρο τσάι και το κόκκινο κρασί, που κιτρινίζουν τα δόντια και αφαιρούν τη λάμψη τους. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αποκτήσουν τα δόντια σου πιο λευκή όψη είναι να αποφύγεις τις παραπάνω τροφές, να καπνίζεις λιγότερο (ιδανικά καθόλου) και να χρησιμοποιείς whitening οδοντόκρεμες.

Και φυσικά να πλένεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα, ή έστω δύο φορές τη μέρα. Αν το πρόβλημα παραμένει και τα δόντια σου παραμένουν κίτρινα, μπορείς να επισκεφτείς έναν οδοντίατρο για να ακολουθήσεις λευκαντική θεραπεία με λέιζερ. Στο εμπόριο κυκλοφορούν μασελάκια λεύκανσης που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα, όμως δεν είναι και πολύ υγιεινά για τη στοματική κοιλότητα και την υγεία των δοντιών.

Σπασμένα δόντια; #not

the-smile-man

Τα δόντια είναι από τα πιο σκληρά σημεία στο ανθρώπινο σώμα, όμως δεν είναι από ατσάλι. Πολλοί από εμάς έχουμε σπασμένα δόντια από πιρούνι, ή από τραυματισμό. Αν το σπάσιμο βρίσκεται σε μπροστινό δόντι και φαίνεται αρκετά, ο οδοντίατρος μπορεί να το “χτίσει” με υλικά στο χρώμα του δοντιού σου, οπότε δε θα φαίνεται η διαφορά. Τα υλικά αυτά όμως δεν έχουν μόνιμο αποτέλεσμα, γι’ αυτό μπορείς να καταφύγεις στη λύση της θήκης.

Η θήκη τοποθετείται πάνω από το φυσικό δόντι, αφού τροχιστεί και παίρνει τη θέση του. Οι θήκες διαρκούν μόνιμα και σπάνε δύσκολα, οπότε αποτελεί την ιδανικότερη λύση αν τα δόντια σου είναι τραυματισμένα.

Απαλά χείλη

Ακόμα και αν έχεις την τέλεια οδοντοστοιχία, το χαμόγελό σου δε θα δείχνει υπέροχο αν έχεις σκασμένα χείλη. Το κρύο εντείνει την αφυδάτωση στο πρόσωπό σου (και στα χείλη), γι’ αυτό θα πρέπει να τα ενυδατώνεις καθημερινά με προϊόντα τύπου λιποζάν.

Όλα κάνουν την ίδια δουλειά, όμως υπάρχουν και συγκεκριμένα kit για άνδρες. Επίσης, ένας πολύ καλός και ανέξοδος τρόπος για να επαναφέρεις τα ταλαιπωρημένα σου χείλη είναι η βαζελίνη.

Πρόβαρε το χαμόγελό σου

Αποτέλεσμα εικόνας για man smile gif

Συχνά το χαμόγελο μπορεί να δείχνει στημένο και ψεύτικο στις φωτογραφίες. Αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να προβάρεις στον καθρέφτη σου το χαμόγελό σου, ώστε να δείχνει φυσικό, άνετο και ακαταμάχητο.

 

Διάβασε ακόμη

Τι μας κάνει τελικά ελκυστικούς στις γυναίκες

6 τρόποι για να δείχνεις ακαταμάχητος στα μάτια των γυναικών

10 tips (που πιάνουν) για να αποκτήσεις τη γυναίκα των ονείρων σου

Total
10
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive