Μπορεί να λέγονται πολλά δημώδη και παροιμίες σχετικά με τη ζωή των παντρεμένων μεταξύ σοβαρού κι αστείου, τα οποία δυστυχώς τις περισσότερες φορές ισχύουν.

Διάβασε στο Men Exclusive τα 10 προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες με τις συζύγους τους.

1. Παιδί: ναι ή όχι

Παλιότερα ήταν δεδομένο ότι δύο άνθρωποι παντρεύονται και κάνουν ένα, δύο ή πολλά παιδιά.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς η γυναίκα παίζει και άλλους ρόλους εκτός από αυτόν της μάνας. Ένα ζευγάρι θα πρέπει να κάνει αυτήν τη συζήτηση πριν το γάμο, για να μην έρθουν δυσάρεστες εκπλήξεις αργότερα.

Μπορεί ο άνδρας να μη θέλει παιδί επειδή δεν του αρέσουν τα παιδιά, επειδή δουλεύουν και οι 2 πολλές ώρες ή επειδή δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα. Παρομοίως, μια γυναίκα μπορεί επίσης να μη θέλει παιδί για τους παραπάνω λόγους ή και επειδή φοβάται τις αλλαγές που θα επέλθουν στο σώμα της.

Είναι δικαίωμα του καθένα αν θέλει ή όχι παιδιά, αλλά οφείλει να μοιραστεί την απόφαση με το/τη σύντροφο του.

2. Τα πεθερικά

Σε πολλές περιπτώσεις τα πεθερικά είναι η πηγή του κακού. Είτε ο πεθερός δε συμπαθεί το γαμπρό και η πεθερά τη νύφη, είτε έχουν καλές σχέσεις αλλά μπλέκονται συνεχώς στα πόδια του ζευγαριού, προκαλώντας εντάσεις και παρεξηγήσεις.

Ο πατέρας συχνά θεωρεί “λίγο” τον άνδρα της κόρης του και υπάρχει ένας άτυπος ανταγωνισμός ανάμεσα τους, ενώ το οιδιπόδειο σύμπλεγμα ενός άνδρα με τη μητέρα του μπορεί να την οδηγήσει στην εντύπωση ότι είσαι “μαμάκιας”.

Αν τα πεθερικά σας προκαλούν ρήξεις και παρεμβαίνουν στη ζωή σας, η μόνη λύση (ή μάλλον κάλυψη του προβλήματος) είναι να βρίσκεστε όσο γίνεται λιγότερο (κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα).

3. Οι δουλειές του σπιτιού

Ο σύγχρονος άνδρας βοηθά τη σύζυγό του συμμετέχοντας στις δουλειές του σπιτιού, ειδικά όταν δουλεύουν και οι δύο πολλές ώρες.

Το πιο συχνό παράπονο των γυναικών είναι ότι οι άνδρες τους δεν τις βοηθούν με το σπίτι και ότι είναι απρόσεκτοι και πετούν πράγματα και τα ρούχα τους από δω και από κει.

Ακόμα και αν εσύ δουλεύεις 50 ώρες την εβδομάδα και εκείνη καθόλου, οφείλεις να σέβεσαι τον κόπο της και να μην προκαλείς μεγάλη ακαταστασία στο χώρο.

4. Σεξ κάθε πότε;

Μετά από χρόνια γάμου οι μισές γυναίκες παραπονιούνται ότι ο άνδρας τους δεν έχει πια όρεξη για σεξ και οι άλλες μισές ότι έχει το μυαλό του στο σεξ, χωρίς να καταλαβαίνει ότι εκείνη κουράζεται με την ανατροφή των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού.

Η έλλειψη του σεξ μπορεί να κάνει δυο παντρεμένους ανθρώπους να νιώθουν σαν αδέρφια μετά από μερικά χρόνια γάμου, γι’ αυτό δεν πρέπει να το διαγράψετε από τη ζωή σας.

Ένα ζευγάρι πρέπει να συζητάει γι’ αυτά και να βρίσκει μαζί τον τρόπο να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

5. Βγες απ’ το μπάνιο

Ένας παντρεμένος άνδρας με παιδιά δύσκολα μπορεί να βρει χρόνο και χώρο για τον εαυτό του.

Η ώρα του μπάνιου είναι ίσως η μοναδική στιγμή όπου μπορεί να μείνει μόνος με τις σκέψεις του και κάποιες φορές ίσως “παρατείνει” την επίσκεψή του, με αποτέλεσμα η σύζυγος νευριασμένη να χτυπάει την πόρτα, επειδή θέλει κι εκείνη να χρησιμοποιήσει το μπάνιο.

Μια είναι η λύση εδώ: σπίτι με 2 μπάνια.

6. Η διαχείριση των οικονομικών σας

Οι άνδρες είναι πιο ολιγαρκείς από τις γυναίκες, στις οποίες αρέσει να ξοδεύουν χρήματα σε πράγματα τα οποία ίσως και να μη χρειάζονται.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη ένα ζευγάρι, καθώς τα οικονομικά είναι ένας σημαντικός τομέας για μια οικογένεια. Συνήθως οι άνδρες βγάζουν περισσότερα λεφτά από τις γυναίκες και έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση του πόσα ξοδεύουν και πού.

Επίσης, οι άνδρες βάζουν προτεραιότητα στην αποπληρωμή των λογαριασμών και θέλουν να έχουν και λεφτά στην άκρη. Σύμφωνα με έρευνες, το άγχος των ανδρών για τα οικονομικά είναι η αιτία που ζουν λιγότερο από τις γυναίκες, γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να αγχώνεσαι λιγότερο.

Κάνε σωστή χρηματική διαχείριση και μη διστάζεις να ξοδεύεις και για τη διασκέδαση σας όταν περισσεύουν.

7. Ποιος θα ταΐσει το παιδί στις 3 το πρωί;

Τα πρώτα χρόνια του μωρού είναι δύσκολα.

Οι γονείς πρέπει να είναι 24 ώρες το 24ωρο σε επιφυλακή για να ταΐσουν και να αλλάξουν το μωρό και αυτό είναι κάτι που μπορεί να φέρει γκρίνια στο ζευγάρι.

Είθισται να τρέχει πρώτα η μητέρα γι’ αυτές τις δουλειές, αν όμως είναι εργαζόμενη, σαν πατέρας του παιδιού οφείλεις να τη βοηθάς ακόμα και όταν το μωρό κλαίει τα ξημερώματα. Το παιδί είναι και των δυο και είναι άδικο να πέφτουν όλα τα βάρη στη γυναίκα.

Μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος τα πρώτα χρόνια ενός παιδιού, αλλά οι χαρές που θα έρθουν αργότερα θα σας ανταμείψουν.

8. Έλλειψη επικοινωνίας

Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ίσως ο κύριος λόγος που απομακρύνεται ένα ανδρόγυνο.

Ο καθένας έχει τα προβλήματα του, τα οποία τον βαραίνουν και τον κάνουν να χάνεται στις σκέψεις του και να απομακρύνεται.

Πρέπει πάντοτε να είναι ο ένας δίπλα στον άλλο και να συζητάτε για ό,τι παράπονο έχετε. Με διάλογο και θέληση όλα λύνονται και οι δίοδοι της επικοινωνίας ανοίγουν.

Μην αφήνετε το χρόνο και τη ρουτίνα να σας απομακρύνουν, αλλά δείξτε ενδιαφέρον και διατηρήστε τη σχέση σας υγιή.

9. Τα περιττά κιλά

Τα χρόνια περνούν και εκτός από ρυτίδες μπορεί να φέρουν και περιττά κιλά.

Αν όταν σε γνώρισε είχες γραμμώσεις και τώρα έχεις κάνει (αρκετή) κοιλίτσα, είναι πιθανό να γκρινιάζει επειδή δεν προσέχεις τον εαυτό σου. Αυτό βέβαια μπορεί να ισχύει και για τη γυναίκα, ειδικά μετά την απόκτηση παιδιών.

Ακόμα και μετά από πολλά χρόνια γάμου, παιδιά και ένα σωρό υποχρεώσεις, ένας άνθρωπος οφείλει στον εαυτό του να προσέχει την υγεία και την εικόνα του. Όταν νιώθουμε καλά μέσα μας, αυτό εκπέμπεται και στους άλλους.

Με μια κοινή συνδρομή στο γυμναστήριο θα γυμναστείτε και θα περνάτε χρόνο μαζί, κάνοντας κάτι διαφορετικό.

10. Προβλήματα εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη χτίζεται δύσκολα, αλλά είναι εύκολο να σπάσει.

Μέσα σε ένα γάμο οι σύζυγοι περνούν μαζί πολλές καταστάσεις, οι οποίες μπορούν είτε να τους φέρουν κοντά, είτε να τους απομακρύνουν. Είναι πολύ σημαντικό να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο και να μην αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

Οι γυναίκες είναι περισσότερο ζηλιάρες από τους άνδρες και με μια μικρή αφορμή μπορεί να αρχίσουν να υποψιάζονται πράγματα.

Αυτό που έχεις εσύ να κάνεις, είναι να της αποδείξεις έμπρακτα με την αγάπη σου ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προδώσεις την εμπιστοσύνη της.

 

Διάβασε ακόμη

7 αντρικές συνήθειες που δεν κατανοούν οι γυναίκες

Γιατί όσο μεγαλώνεις λιγοστεύουν οι φίλοι σου

Μάθε να ζητάς συγγνώμη σαν άνδρας

Total
5
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive