Πολλοί, μάλλον οι περισσότεροι από εμάς, πίστευαν μέχρι σήμερα ότι η Husqvarna ήταν μια καθαρόαιμη χωμάτινη εταιρία και δεν έχουν άδικο, αφού στη σύγχρονη ιστορία της εκεί είναι που διέπρεψε, στα μοντέλα και στους αγώνες εκτός δρόμου.

Παράγει βέβαια εδώ και κάποια χρόνια μοντέλα Supermoto, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτά βασίζονται στα αντίστοιχα off-road, με μοναδική οπτική διαφορά τις ζάντες των 17 ιντσών με τα ασφάλτινα ελαστικά.

Το concept που είχαμε δει πριν δυο χρόνια, πήρε σάρκα και οστά στην έκθεση μοτοσυκλέτας του Μιλάνο και πλέον έχουμε το μοντέλο παραγωγής.

Το Vitpilen 701 έκανε την εμφάνισή του στην EICMA, ενώ δίπλα του βρισκόταν ως concept το scrambler αδερφάκι του Svartpilen 701. Και τα δυο χρησιμοποιούν τον κινητήρα των 692,7 κυβικών, που αρχικά είχε κάνει την εμφάνισή του στα 690 Supermoto και 690 Enduro της ΚΤΜ, ο οποίος αποδίδει 75 ίππους και 7,3 κιλά ροπής.

Σύμφωνα με τη Husqvarna, θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2018 μαζί με τα όμοιας αισθητικής, αλλά μικρότερου κυβισμού Vitpilen 401 και Svartpilen 401, του χρησιμοποιούν τον μονοκύλινδρο κινητήρα του 390 Duke της KTM.

Το Vitpilen 701 διαθέτει ride-by-wire γκάζι και την επιβράδυνσή του αναλαμβάνουν δυο δίσκοι 320 χιλιοστών με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo εμπρός και ένας δίσκος 240 χιλιοστών με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Το στιγμιαίο μπλοκάρισμα του πίσω τροχού κατά το κατέβασμα ταχυτήτων, αποφεύγεται χάρη στον συμπλέκτη ολίσθησης, ενώ το ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών της WP και το μονό αμορτισέρ πίσω φροντίζουν να κρατούν συνεχώς τους τροχούς σε επαφή με το έδαφος.

Το πλαίσιό του είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και η Husqvarna, ανακοινώνει βάρος 157 κιλά χωρίς υγρά.

Πηγή

Total
18
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*