Μέχρι τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν γίνονταν ακόμα πόλεμοι στην Ελλάδα, τα αγόρια που γεννιόντουσαν προορίζονταν να γίνουν πολεμιστές και η μόνη τους υποχρέωση ήταν να κουβαλούν στις πλάτες τους τον κώδικα της μάχης και να τον κληροδοτήσουν στους αρσενικούς απογόνους τους, όπως ακριβώς έκαναν και οι Σπαρτιάτες. 

Οι άντρες που εκπαιδεύονταν για πολεμιστές, μεγάλωναν με αυστηρό πρόγραμμα και έτρεφαν το έμφυτο ένστικτο της επιβίωσης, έχοντας στο μυαλό τους ως δεδομένο ότι μπορεί να πέσουν στη μάχη. Η ανάπτυξή τους είχε να κάνει τόσο με τη σωματική τους εκγύμναση, όσο και με την απώθηση του αισθήματος του φόβου.

Το Men Exclusive, σου παραθέτει ορισμένες από τις συμβουλές που έδιναν οι άντρες στους μαθητευόμενους πολεμιστές, για να τους μετατρέψουν από αγόρια σε σκληροτράχηλους μαχητές. Κατά τον ίδιο τρόπο, μπορείς να εφαρμόσεις αυτές τις συμβουλές στην καθημερινότητά σου και να γίνεις καλύτερος στη ζωή σου.

Δάμασε το σώμα σου

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι σχετίζουν έναν μαχητή με την πάλη και το κυνήγι, αυτές είναι οι βασικές αρχές μέσω των οποίων εκφράζεται η δύναμη των μαχητών. Αυτό που διαχωρίζει έναν μαχητή από έναν απλό άντρα, είναι το δάμασμα των προθέσεων και της δύναμής του, μέχρι να ανακαλύψει την πειθαρχία και τη δύναμη σε κάθε τομέα της ζωής του.

Η κύρια πρόκληση για κάθε άντρα θα έπρεπε να είναι να δαμάσει το σώμα του. Για ένα μαχητή αυτό ήταν απαραίτητο, λόγω της πίεσης που του ασκούνταν. Ο σημερινός άντρας οφείλει να σέβεται το σώμα του, να γυμνάζεται για να παραμένει σε φόρμα και να μάθει έτσι να έχει αντοχή για κάθε μάχη που θα δώσει στη ζωή του (και όχι φυσικά σωματική μάχη). Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, “νους υγιής εν σώματι υγιεί”.

Μην φοβάσαι την ήττα

Ο καθένας μας μπορεί να βιώσει την ήττα ή τον θάνατο ανά πάσα στιγμή- σήμερα, αύριο, σε 40 χρόνια-. Σε όσο καλή κατάσταση και να βρίσκεται ένας άνθρωπος, δεν υπάρχει εγγύηση για τη ζωή του, καθώς είμαστε θνητοί. Στις μέρες μας, ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων είναι η αρρώστια και ο θάνατος.

Οι παλιοί πολεμιστές όμως, ήταν συμφιλιωμένοι με την ιδέα του θανάτου, καθώς εκπαιδεύονταν μια ζωή για να παλέψουν για την πατρίδα τους, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους. Και ακριβώς επειδή ήταν συμφιλιωμένοι με το γεγονός ότι ο θάνατος μπορεί να τους έβρισκε ανά πάσα στιγμή, ζούσαν στο έπακρον. Αυτό που πρέπει και εσύ να κάνεις, είναι να μη χάνεις το χρόνο σου σε άσκοπα πράγματα (και ανθρώπους) και να απολαμβάνεις τη ζωή με τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάς και σε αγαπούν.

Άκου την καρδιά σου

Όλα τα μονοπάτια της ζωής οδηγούν στο ίδιο σημείο, εφόσον τα ακολουθήσεις με μόνο γνώμονα τη στεγνή λογική. Όσο σωστή και να μοιάζει μια επιλογή του μυαλού, αργά ή γρήγορα θα μετανιώσεις που δεν έκανες αυτό που έλεγε πραγματικά η ψυχή σου. Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι, ο δρόμος που θα ακολουθήσεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Καλύτερα να ακολουθήσεις το δρόμο που θα σε κάνει ευτυχισμένο κατά τη διαδρομή, παρά το δύσβατο δρόμο, που σου υπόσχεται την ευτυχία μόλις φτάσεις στον προορισμό σου. Ο μαχητής που επιτυγχάνει, είναι αυτός που ακολουθεί πρώτα την καρδιά και την ψυχή του, παρά αυτός που υπηρετεί τη λογική που του επιβάλλει το μυαλό του, στερώντας του πιθανώς κάποιες στιγμές ευτυχίας.

Δώσε την κάθε μάχη σα να είναι η τελευταία

Αν, όπως είπαμε παραπάνω, ζεις την κάθε σου μέρα σαν να είναι η τελευταία, τότε σίγουρα θα παλέψεις λαβωμένος σε κάθε μάχη που καλείσαι να δώσεις στη ζωή σου, σαν να είναι η πιο καθοριστική για όσα έχεις καταφέρει στη ζωή σου.

Έχοντας αυτήν τη νοοτροπία, θα δώσεις τα πάντα για να κερδίσεις, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητές σου για νίκη. Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες σκέφτονται έτσι, ώστε να έχουν το κίνητρο να δώσουν όλο τους το είναι για τη διεκδίκηση της νίκης. Μην ψάχνεις να βρεις κίνητρο στα λόγια των γύρω σου, αλλά μέσα στον ίδιο σου τον εαυτό.

Με την εφαρμογή αυτών των συμβουλών στην καθημερινή σου ζωή, θα δεις αλλαγή στις ικανότητες και τις δυνατότητές σου. Πρέπει να αντιμετωπίζεις με αισιοδοξία τις καταστάσεις της ζωής σου και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε μάχη που προκύπτει. Μπορεί να μη μιλάμε για πόλεμο, αλλά η επίτευξη των στόχων σου προϋποθέτει έναν ή πολλούς αγώνες, τους οποίους πρέπει να κερδίζεις. Αλλά επειδή είσαι άνθρωπος και δε γίνεται να κερδίζεις συνέχεια, πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια και όταν έχεις προσπαθήσει, τότε ξέρεις ότι αξίζει τον κόπο.

Total
31
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*