Με αφορμή τα σημερινά του 84α γεννέθλια, σίγουρα μπορείς να κρατήσεις ένα-δύο πράγματα από έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών.

Τον Michael Caine.

Αποτέλεσμα εικόνας για michael caine gif

1. “Αν έκλεψα κάτι από κάποιον, σίγουρα αυτός ήταν ο Μάρλον Μπράντο, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν”.

2. “Στο εστιατόριο, η γυναίκα μου μού λέει συνεχώς “Δεν κοίταξες τον λογαριασμό” και της εξηγώ “Δεν θέλω να μπαίνω σε διαδικασία να κοιτάζω τον λογαριασμό και να αναρωτιέμαι ‘ποιος έφαγε αυτά τα κρεμμύδια;΄ ή ΄γιατί με χρέωσαν παραπάνω για τις πατάτες;’ ‘Όλα αυτά σου κόβουν χρόνια. Και μετά πόσα θα πρέπει να πληρώσεις για να κερδίσεις το χρόνο που έχασες;’.

3. “Η κούραση δεν εμφανίζεται στον άνθρωπο μέχρι να πει τη λέξη ‘βαριέμαι'”.

4.  “Στον κόσμο των real estate λένε: Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία. Την επόμενη φορά, όμως, που θα αγοράσεις σπίτι θυμήσου μία λέξη: Φινέτσα! Δεν είναι καλή αγορά το να πάρεις σπίτι στο Las Vegas, εκεί που έχει 78.000 τετραγωνικά στρέμματα με έρημο. Το καταλαβαίνεις, έτσι;”.

5. “Είχα πάει στο Hollywood για να παίξω σε μία ταινία με τον τίτλο “Gambit”. Συνήθιζα να κάθομαι στο lobby του ξενοδοχείου στο Beverly Hills και κοίταζα αν θα έμπαινε κάποιος αστέρας του κινηματογράφου. Ξαφνικά μπαίνει ο John Wayne και με ρωτάει: ‘Παίζεις κι εσύ σ’ αυτή την ταινία με το όνομα ‘Alfie’; Του απαντάω ‘ναι’. ‘Την είδα, είναι πολύ καλή γιε μου’, μου λέει. Και από τότε γίναμε φίλοι. ‘Ποτέ μη φορέσεις σουέτ παπούτσια’, με είχε συμβουλέψει κάποτε και τον ρώτησα γιατί: ‘Γιατί κάποια στιγμή θα βρεθείς σε μία τουαλέτα για να κατουρήσεις και δίπλα σου θα βρίσκεται κάποιος τύπος που θα σε αναγνωρίσει και θα πει: ‘Ο Michael Caine!’ Kαι θα γυρίσει να σε δει καλύτερα και θα σου κατουρήσει τα παπούτσια. Από τότε δεν φόρεσα ποτέ σουέτ παπούτσια”.

6. “Ποτέ μη φοράς κάτι που θα τραβάει την προσοχή των άλλων”.

7. “Mία συμβουλή για την ανατροφή των παιδιών; Να τους συγχωρείς τα πάντα”.

8. “Να είσαι σαν την πάπια. ‘Ηρεμος στην επιφάνεια, αλλά από κάτω να κάνεις συνεχώς κουπί”.

9. “Το να γερνάς είναι το καλύτερο πράγμα. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί, αν αναλογιστείς την εναλλακτική λύση που έχεις”.

10. “Νιώθω μία απερίγραπτη θλίψη όταν βλέπω άντρες που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με μία γυναίκα της ηλικίας τους”.

11. “Θα πρέπει να κρατάς την αίσθηση του χιούμορ σου, γιατί ο θυμός σε καταστρέφει”.

12. “Την καλύτερη υποκριτική συμβουλή μού την είχε δώσει ο φίλος μου, ο John Wayne. ‘Mίλα χαμηλόφωνα, μίλα με αργό ρυθμό και μη λες πολλά’.

Αποτέλεσμα εικόνας για michael caine gif

Διάβασε ακόμη

James Dean: 9 ατάκες – έμπνευση του αιώνιου επαναστάτη

Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του James Joyce

Julius Erving: Ο “γιατρός” που μας έμαθε τι σημαίνει μπάσκετ

Total
53
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive