Υπάρχουν πολλές υγιεινές τροφές, των οποίων όμως η υπερκατανάλωση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η υπερβιταμίνωση είναι ένα συχνό φαινόμενο που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες, γι’ αυτό θα πρέπει να προσέχεις τις ποσότητες και τη συχνότητα κατανάλωσής τους.

Ποιές είναι οι τροφές αυτές:

Φιστίκια

brazil-nuts-610x440

Ένα φιστίκι περιέχει 90γρ. σελήνιο, ένα στοιχείο που παίζει ουσιαστικό ρόλο στην αναπαραγωγή και αποτρέπει τις λοιμώξεις. Η υπερβολική κατανάλωση των φιστικιών όμως, αυξάνει κατακόρυφα την πρόσληψη σεληνίου στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά και νευρολογικά προβλήματα, ζαλάδα, καρδιακές προσβολές, και νεφρική ανεπάρκεια.

Σπανάκι/παντζάρια/σέσκουλα

swiss-chard-610x440

Το σπανάκι αποτελεί χρυσωρυχείο θρεπτικών συστατικών, όπως οι οι οξαλικές ενώσεις. Τα οξαλικά βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου, όμως επιδεινώνουν τους κολικούς των νεφρών, οπότε αν πάσχεις από λιθιάσεις, καλό θα ήταν να αποφεύγεις τη συχνή κατανάλωση των τροφών αυτών.

Τόνος κονσέρβα

tuna-610x440

Ο τόνος σε κονσέρβα είναι νόστιμος, φθηνός και πλούσιος σε πρωτεΐνες και λιπαρά Ω3. Το μειονέκτημά του όμως, είναι ότι όπως όλες οι κονσέρβες, περιέχει υδράργυρο, ο οποίος σε μεγάλες ποσότητες είναι άκρως τοξικός και δηλητηριώδης. Η ποσότητα υδραργύρου που επιτρέπεται να καταναλώσει κανείς εξαρτάται από το βάρος του.

Κόκκινο κρέας/στρείδια/φασόλια

red-meat-610x440

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε σίδηρο, του οποίου η έλλειψη ως γνωστόν προκαλεί αδυναμία και ατονία στον οργανισμό. Η υπερπρόσληψή του όμως, μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια. Γι’ αυτό, εάν παίρνεις συμπληρώματα διατροφής λόγω έλλειψης σιδήρου, θα ήταν συνετό να ζητήσεις τη συμβουλή ενός γιατρού, για να ακολουθήσεις μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Καστανό ρύζι

brown-rice-610x440

Το ρύζι έχει την τάση να απορροφά την ουσία αρσενικό, η οποία βρίσκεται φυσικά στο έδαφος και στο νερό, το καστανό ρύζι όμως απορροφά μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι το λευκό. Αν και το αρσενικό είναι καρκινογόνος ουσία, δεν υπάρχει όριο ως προς την περιεκτικότητά του στα τρόφιμα. Οι ειδικοί δε θεωρούν ότι πρέπει να το αποκλείσεις από τη διατροφή σου, αλλά να το εναλλάσσεις με λευκό ρύζι ή με δημητριακά ολικής άλεσης.

Πηγή 

Δες τις τροφές που θα απογειώσουν τη στύση σου ΕΔΩ

Δες 4 συνήθειες που σου αφαιρούν έξι χρόνια ζωής ΕΔΩ

Total
1
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive