Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να φωτογραφίζονται επειδή θεωρούν ότι φαίνονται άσχημοι και διαφορετικοί απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, ακολούθησε τις συμβουλές μας και θα κλέβεις την παράσταση σε κάθε φωτογραφία.

Τελειοποίησε το χαμόγελό σου

paul-walker-people-in-tv-photo-u12

Ένας άνθρωπος που χαμογελάει είναι πάντα όμορφος, όμως οι φωτογραφίες συχνά αδικούν. Κοίτα τις φωτογραφίες που δε σου αρέσουν και μην κάνεις τα ίδια λάθη. Συχνά το χαμόγελό μας φαίνεται υπερβολικό στις φωτογραφίες ή γουρλώνουμε τα μάτια. Μην ντραπείς να δοκιμάσεις μερικές πόζες στον καθρέφτη σου και να τις υιοθετήσεις.

To βλέμμα των 3/4

Ο πρώτος κανόνας των φωτογραφιών είναι το βλέμμα των 3/4. Κοινώς, μια enface φωτογραφία δεν κολακεύει κανέναν, ακόμα και αν έχεις γωνίες στο πρόσωπο, πόσο μάλλον αν έχεις περιττά κιλά. Το μυστικό για να βγαίνεις πάντα ωραίος στις φωτογραφίες, είναι να γέρνεις ελαφρά το πρόσωπό σου στο πλάι. Έτσι το σχήμα του προσώπου σου τονίζεται και το βλέμμα σου φαίνεται πιο μυστηριώδες και θελκτικό.

Μην κρατάς ποτό

bartwentynine061_729

Το να κρατάς ποτό στο χέρι ενώ σε τραβούν φωτογραφία δε σε κάνει πιο cool, αντιθέτως δείχνεις στημένος, αμήχανος και το ποτό απλά σαν ένα έξτρα προσάρτημα στη φωτογραφία. Στην επόμενη φωτογραφία άσε το ποτό στο τραπέζι.

Μην κάνεις χειρονομίες

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα (κυρίως στις φωτογραφίες από clubs) οι άνδρες να κάνουν χειρονομίες, όπως το σήμα της νίκης ή του ok. Είναι κάτι κλισέ που δεν κολακεύει, αντιθέτως σε βάζει στο σωρό. Καλύτερα να είσαι ευθυτενής και πιο σοβαρός όταν βγαίνεις φωτογραφία.

Δε χρειάζεται να κοιτάς την κάμερα

steve_mcqueen_10_729

Οι φωτογραφίες ζουν για πάντα και αυτό σημαίνει ότι κάποιες απ’ αυτές μπορούν να είναι πιο καλλιτεχνικές και vintage. Δε χρειάζεται να κοιτάς πάντα στο φακό. Πολλές φορές αγχωνόμαστε κοιτάζοντας το φακό και ασυναίσθητα παίρνουμε μη κολακευτικό ύφος. Ακόμα και αν ξέρεις ότι κάποιος σε φωτογραφίζει, μην κοιτάξεις προς το μέρος του και άσε τη φωτογραφία να μοιάζει φυσική.

Διάβασε ακόμα 

Πώς θα πετύχεις το look του “σκληρού αρσενικού”

8 τρόποι να δείχνεις ακαταμάχητος μέσα σε 24 ώρες

6 συμβουλές για να τραβάς τέλειες φωτογραφίες στα ταξίδια σου

Τα 10 χαρακτηριστικά του σωστού άνδρα

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive