Αυτό είναι το πολυαναμενόμενο hypercar των 1.000 ίππων με κινητήρα F1 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο περίπτερο της Mercedes-AMG στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση της κινητήριας μονάδας που επιτρέπει στον Lewis Hamilton με την W08 EQ Power+, όπως είναι το πλήρες όνομα του μονοθεσίου του, να ηγείται της κατάταξης των οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1.

Είναι τοποθετημένη στο κέντρο και η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς. Αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται…

Όπως και στο αυτοκίνητο του Hamilton, το Project One είναι εφοδιασμένο με το πολύπλοκο σύστημα ανάκτησης ενέργειας ERS, με μονάδα MGU-K για την κινητική και MGU-H για την θερμική από το τούρμπο.

Η MGU-K συνεισφέρει 136 άλογα σαν ένα ηλεκτρικό τούρμπο στην επιτάχυνση, ενώ κατά το φρενάρισμα λειτουργεί σαν γεννήτρια. Η MGU-H ανακτά 80 kW, μετατρέποντας την θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική, η οποία αποθηκεύεται σε μια ιδιαίτερα εξελιγμένη μπαταρία.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και οι δύο τοποθετημένοι στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρες στέλνουν ροπή αποκλειστικά στους πίσω τροχούς.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι οκτώ σχέσεων. Δεν πρόκειται για κάποιο διπλού συμπλέκτη αφού κανέναν δεν θα άντεχε αυτή τη ροπή, αλλά για ένα αγωνιστικό σειριακό με αυτοματοποιημένη λειτουργία συμπλέκτη.

Τοποθετημένο σε συνέχεια του κινητήρα προς τα πίσω, αποτελεί δομικό στοιχείο του πλαισίου καθώς εδράζεται σε αυτό η πίσω ανάρτηση πέντε συνδέσμων με ράβδους ώσης να καταλήγουν σε οριζόντια coil over.

Η τιμή του από την άλλη κυμαίνεται σε υψηλότατα επίπεδα, ξεπερνώντας τα 2,25 εκατομμύρια ευρώ, προ φόρων!

Δες το νέο hypercar της Mercedes εν κινήσει:

Πηγή

 

Διάβασε ακόμη

Μία Porsche 911 Turbo S σκέτο χρυσάφι

BMW Series 8: ‘Ηρθε για να σε σαγηνεύσει

Η νέα McLaren 720S είναι απλά εκθαμβωτική

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive