Μια έρευνα στο πανεπιστήμιο του Westminster μέτρησε τις θερμίδες που μπορείς να χάσεις βλέποντας μια ταινία τρόμου, και αποδείχτηκε πως ανάλογα με το πόσο τρομακτική είναι τόσο βοηθά στο χάσιμο των θερμίδων.

Μάλιστα κάποιες από αυτές είναι μια καλή ευκαιρία να αποφύγεις το μισάωρο περπάτημα, ειδικά τώρα που έχει μπει ο χειμώνας.

Οι επιστήμονες κατέγραψαν τον ρυθμό της καρδιάς θεατών κατά τη διάρκεια της ταινίας, την πρόσληψη οξυγόνου, το διοξείδιο του άνθρακα και έτσι ανακάλυψαν τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται κατά μέσο όρο σε μια ταινία τρόμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για the shining gif

Προσέξτε όμως, όλες οι ταινίες τρόμου δεν δρουν το ίδιο ικανοποιητικά. Πρέπει να τρομάξεις για να κάψεις και θερμίδες. Όταν οι σφυγμοί αυξάνονται απότομα, βλέποντας μια σκηνή τρόμου, το σώμα βιώνει μια ξαφνική αύξηση αδρεναλίνης .

Οι μικρές αυτές εκρήξεις που προέρχονται από έντονο στρες και στην περίπτωσή μας από μεγάλο φόβο, μειώνουν την όρεξη, αλλάζουν το ρυθμό του μεταβολισμού, και τελικά καίνε και περισσότερες θερμίδες.

Αποτέλεσμα εικόνας για jaws gif

Μάλιστα η έρευνα υπέδειξε και ποιες ταινίες χάνουν και τις περισσότερες θερμίδες. Παρακάτω σας έχω και το top ten των ταινιών, με το καλύτερο αποτέλεσμα αν σκέφτεστε να μπείτε σ’ αυτή τη διαδικασία. Η πρώτη ταινία στη λίστα είναι η “Λάμψη”.

Περιμένατε πως ο Kubrick θα σας βοηθήσει να χάσετε και θερμίδες;

1. The Shining: 184 θερμίδες
2. Jaws: 161 θερμίδες
3. The Exorcist: 158 θερμίδες
4. Alien: 152 θερμίδες
5. Saw: 133 θερμίδες
6. A Nightmare on Elm Street: 118 θερμίδες
7. Paranormal Activity: 111 θερμίδες
8. The Blair Witch Project: 105 θερμίδες
9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 θερμίδες
10. [Rec]: 101 θερμίδες

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*