Πολλές είναι οι εταιρείες που πλέον εξοπλίζουν τα αυτοκίνητά τους με ψηφιακό ταμπλό, αντικαθιστώντας τους αναλογικούς δείκτες.

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι το supercar Ford GT, το οποίο πίσω από το τιμόνι έχει μια οθόνη η οποία προβάλει τις απαραίτητες πληροφορίες.

H Ford πήρε αυτή την τεχνολογία και την πήγε ένα βήμα παραπέρα, αφού το ψηφιακό ταμπλό θα δείχνει τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός ανάλογα με το driving mode που έχει επιλέξει.

Η 10 ιντσών οθόνη θα δείχνει πληροφορίες με διαφορετικό τρόπο για τις επιλογές Normal, Wet, Sport, Track και V-max.

Η λειτουργίες της οθόνης θα αλλάζουν με την χρήση ενός μοχλού στο τιμόνι, ενώ ταυτόχρονα θα προσαρμόζονται και άλλα πράγματα, όπως το ύψος του αυτοκινήτου, η κλίση του spoiler, οι αλλαγές ταχυτήτων, η σταθερότητα και το traction control.

Στο Normal mode η οθόνη θα δείχνει όλα όσα θα αναμένατε, όπως την επιλεγμένη ταχύτητα, τα καύσιμα και το ταχύμετρο.

Το Wet mode είναι ουσιαστικά το ίδιο με το Normal mode, με την μόνη διαφορά την ύπαρξη γραφικών που δείχνουν την κατάσταση του δρόμου.

Στο Sport mode η επιλογή ταχυτήτων έχει κύριο λόγο, ενώ το ταχύμετρο μετατοπίζεται στα δεξιά.

Στο Track mode αλλάζει το χρώμα των γραφικών από πορτοκαλί σε κόκκινο, το οποίο σύμφωνα με την Ford τα κάνει πιο ευανάγνωστα με μια ματιά.

Σε αυτή την λειτουργία οι ταχύτητες και το ταχύμετρο έχουν τον κύριο λόγο, ενώ ο μετρητής καυσίμων μετατρέπεται σε επί τοις εκατό.

Τέλος, το V-Max mode είναι φτιαγμένο για να βοηθήσει τον οδηγό να επιτύχει τελικές ταχύτητες, οπότε το ταχύμετρο μπαίνει ξανά στο κεντρικό μέρος της οθόνης.

Δες 10 φωτογραφίες από το νέο Ford GT για να καταλάβεις τι σε περιμένει:

Διάβασε ακόμη

Αυτή είναι η πιο cool Mustang του πλανήτη

‘Eρχεται η μικρή Mercedes Sedan με πολλές καμπύλες

O Kimi Raikkonen “σπάει” μία Ferrari GTC4 Lusso

Total
33
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive