Ίσως ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντιλαμβανόταν καλύτερα τον κόσμο και μπορούσε να προβλέψει σε τι δεινή κατάσταση θα βρισκόταν χρόνια μετά ολόκληρος ο πλανήτης χτυπημένος από την οικονομική κρίση. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να είναι η προφητική δήλωση που είχε κάνει πολλά χρόνια πριν ο Έλληνας κροίσος.

«Θα ‘ρθει μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης, θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί, μη κατέχοντες, θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει την ζωή των ολίγων κατεχόντων, κόλαση…».

aristotleonassis-1

Ο «Χρυσός Έλληνας», όπως αποκαλείται, άλλαξε τον κόσμο. Τέσσερις δεκαετίες μετά τον θάνατό του ο μύθος του παραμένει ζωντανός και όλοι μιλούν με θαυμασμό για εκείνον. Πριν «φύγει» στα 69 του χρόνια, πρόλαβε να ζήσει μεγαλειώδη ζωή, γεμάτη επιχειρηματικά κόλπα, πλούτη, επιτυχίες, έρωτες, περιπέτειες, έντονες συγκινήσεις, αλλά και τραγωδίες που έμειναν στην ιστορία.

Δραστήριος και αποφασιστικός, οξύνους και απρόβλεπτος, εστέτ και λαϊκός, ο Ωνάσης αναγνωρίστηκε τόσο για την προσωπική του γοητεία όσο και για την κοσμοπολίτικη ζωή του. Βέρος πολίτης του κόσμου, έζησε σε τρεις ηπείρους κι έκανε μπίζνες σε πέντε.

683

Tι θα έκανε σήμερα 

Σήμερα, αν ήξερε τι έχει κάνει η εγγονή του Αθηνά ως μοναδική κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας που της άφησε, ίσως να είχε πετάξει όλα του τα λεφτά στην θάλασσα ή να τα σκόρπιζε ρίχνοντάς τα από ψηλά σε ένα από τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής, επιλέγοντας να ζήσει ως λαντζιέρης απ’ όπου ξεκίνησε…

Δεν θα είχε αφήσει την Αθηνά να ξεπουλήσει όλη την περιουσία του με αποκορύφωμα τον ιστορικό Σκορπιό.

Ως κροίσος θα αποτελούσε το κορυφαίο χαρτί της χώρας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με όλο τον πλανήτη και ενδεχομένως να ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να ασκήσει εμπορική διπλωματία.

Θα συνέχιζε να επενδύει στην Ελλάδα, θα οργάνωνε parties στον Σκορπιό κάνοντας την Ελλάδα να φιγουράρει παγκοσμίως στις πιο hot τουριστικές χώρες και σίγουρα θα έκανε παρέα με τους πιο ζάμπλουτους ανθρώπους του κόσμου…

Διάβασε ακόμα: 

Μάθε τις 8 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι επιτυχημένοι ΕΔΩ

Δες τις πιο σοφές φράσεις διάσημων ανδρών για να εμπνευστείς ΕΔΩ

Bulgari: Μάθε τα πάντα για την αυτοκρατορία που ξεκίνησε από Έλληνα ΕΔΩ

Total
23
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*