Μια μικρή παραλλαγή στην εκτέλεση μιας κλασικής άσκησης είναι σε θέση να ενεργοποιήσει τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του σώματός σου.

Οι άρσεις μπάρας με άλμα είναι η άσκηση που χρειάζεσαι.

Μην ξεχνάς ότι έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν έδειξε ότι όσοι εκτελούν άρσεις με άλμα παράγουν 18% περισσότερη δύναμη σε αντίθεση με την κίνηση αρασέ των αθλητών. Φυσικά, τα οφέλη δεν σταματούν εκεί.

«Εκτελώντας τέτοια άσκηση όχι μόνο θα χτίσεις μυς και θα κάψεις λίπος, αλλά θα βελτιώσεις το συγχρονισμό και την ισορροπία σου, γεγονός που θα ανεβάσει τις επιδόσεις σου σε όλα τα αθλήματα» σου λέει ο ίδιος.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πιάσε την μπάρα με τεντωμένα χέρια και άνοιγμα χεριών λίγο μεγαλύτερο από αυτό των ώμων. Σκύψε λυγίζοντας τα γόνατα κι άσε την μπάρα να κρέμεται λίγο κάτω από το ύψος των γονάτων.

Μάλιστα, φρόντισε η μέση σου να είναι ελαφρώς λυγισμένη (Α). Με μια κίνηση σπρώξε τους γοφούς μπροστά, σήκωσε με ένταση τους ώμους και προσπάθησε να πηδήξεις όσο πιο ψηλά μπορείς.

Η άσκηση δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική αν δεν διατηρείς τα χέρια σου τεντωμένα και δεν κρατάς την μπάρα κοντά στο σώμα σου (Β).

 

Πηγή

Total
10
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*