Αν βγεις έξω και ρωτήσεις έναν επιτυχημένο άντρα πώς τα κατάφερε και έφτασε τόσο ψηλά, εκείνος με τη σειρά του θα σου απαντήσει “κάνοντας δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω”.

Σε έναν κόσμο που καλούμαστε να είμαστε σε όλα τέλειοι, το γεγονός να κάνουμε στη ζωή μας λάθη μάς φαίνεται κάτι αδιανόητο.

Είτε αυτό λέγεται “δουλειά”, είτε στις επαφές με τους συνανθρώπους μας, είτε ακόμη και όταν πηγαίνουμε στο γυμναστήριο. Ακόμα κι εκεί θέλουμε να είμαστε τέλειοι…

Μπορεί να το αναζητά το “εγώ” μας, μπορεί να θέλουμε να καλύψουμε κάποιες αδυναμίες μας, αλλά το ζητούμενο δεν είναι εκεί.

Στη ζωή μας σπαταλάμε πάρα πολύ χρόνο για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε λάθος και κάτι τέτοιο μάς κάνει πολύ κακό στην υγεία. Εκτός το ότι επηρεάζει την ικανότητά μας να κάνουμε focus σε πράγματα που μπορούν να μας ωφελήσουν.

Φυσικά, το να επαναλαμβάνεις τα λάθη σου δεν είναι κάτι που προτείνουμε, δεχόμενοι ότι όλα αυτά είναι ένα μέρος της καθημερινότητάς σου, όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα που σε πάνε μπροστά και σου φέρνουν αποτελέσματα.

Τα λάθη δεν είναι σημάδια ανικανότητας

Είναι πανεύκολο να κριτικάρουμε τον εαυτό μας. ‘Οταν αποτυγχάνουμε σε έναν στόχο μας αμέσως το θεωρούμε κάτι πολύ δύσκολο, παραιτούμαστε και πιέζουμε τον εαυτό μας. Ξαναπροσπάθησε και μην αφήνεις τα λάθη να σου μειώσουν την αυτοπεποίθηση.

Τα λάθη σού προσφέρουν τις καλύτερες συμβουλές 

“Αυτό να μην το ξανακάνεις”. Αυτή είναι η χειρότερη συμβουλή που μπορεί να σου δώσει κάποιος, κόβοντάς σου τα φτερά στο να προσπαθήσεις να ολοκληρώσεις μία επιθυμία που μπορεί να σε ωφελήσει. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, αλλά βλέποντας τα λάθη σου είναι μία ευκαιρία να μάθεις και να αναπτύξεις τις ικανότητές σου προς το καλύτερο.

Τα λάθη δίνουν “ενέργεια” στις φιλοδοξίες σου

Αν το μονοπάτι προς την επιτυχία ήταν στρωμένο με ροδοπέταλα, τότε που θα έβρισκες το κίνητρό σου; Τα λάθη κάνουν τα πράγματα πιο συναρπαστικά και βέβαια σε φέρνουν στη θέση εκείνη που θα πρέπει να αποδείξεις τι είσαι ικανός να κάνεις.

Τα λάθη σού επιτρέπουν να κάνεις “restart” και να επαναπροσδιορίσεις τις προοπτικές σου

Το να προσπαθείς δεν σημαίνει ότι κάνεις το ίδιο πράγμα σε διαφορετική στιγμή. Τα λάθη σε βάζουν στην διαδικασία να προσπαθείς ξανά και ξανά, βάζοντας τον εαυτό σου σε διαδικασία να σκεφτεί τι δεν έκανε σωστά, ενώ το  μυαλό λειτουργεί με χίλιες στροφές, κάνοντας focus στο μέλλον και στον τρόπο πώς μπορεί να έρθει η επιτυχία.

Τα λάθη εμπνέουν τους γύρω σου

Δεν είναι παράλογο να πούμε ότι η επιτυχία ενός άντρα είναι το κίνητρο και η έμπνευση για έναν άλλον. Παρ’ ολ’ αυτά, καλό είναι να γνωρίζουμε τι λάθη έκανε ο “Mr. Success”, προκειμένου να μην κάνουμε τα ίδια και φυσικά με ποιον τρόπο επανήρθε στην επιφάνεια.

Τα λάθη βελτιώνουν τις σχέσεις σου

Σίγουρα έχεις ακούσει το “Όλοι κάνουμε λάθη”. Είναι μία ατάκα που υπάρχει μέσα στη ζωή μας εδώ και χιλιετίες. Το να κάνεις λάθη δεν θα πρέπει να σε κάνουν να νιώθεις περισσότερο εμπαθής από τους άλλους που κάνουν τα ίδια. Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους που κάνουν λάθη είναι ζωτικός.

“Συγχώρεσε και ξέχασε”. Αυτό είναι το moto που πρέπει να ακολουθήσεις.

 

Διάβασε ακόμη

15 αρχές που εφαρμόζει πάντα στη ζωή του ένας ώριμος άντρας

Alpha Male: Tα 20 χαρακτηριστικά του απόλυτου αρσενικού

5 απλοί τρόποι για να γίνεις το αφεντικό του εαυτού σου

Total
139
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive