Ο μπαρμπέρης είναι ένα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σου γιατί περιποιείται τα μαλλιά σου, ένα από τα κύρια εμφανισιακά χαρακτηριστικά που σε κάνουν να ξεχωρίζεις. Ένα κακό κούρεμα μπορεί να σου χαλάσει τόσο την εμφάνιση, αλλά κυρίως τη διάθεση για μέρες.

Ρωτήσαμε επαγγελματίες κομμωτές να μας αποκαλύψουν πώς μπορεί ένας άνδρας να καταλάβει αμέσως αν ένας κουρέας δεν είναι καλός (και να σώσει τα αγαπημένα του μαλλιά από ένα βατερλό).

“Δεν παίζει ρόλο η τιμή που πληρώνεις. Το κατάστημα που κουρεύεσαι πρέπει να είναι καθαρό και φροντισμένο. Αν ένας κουρέας δεν ενδιαφέρεται για την εικόνα του μαγαζιού του, πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται τόσο και για τα μαλλιά σου.”

“Χρειάζονται κατά μέσο όρο 10 λεπτά για να αποστειρωθούν τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ένας κουρέας. Αν ο δικός σου απλά βουτάει τη χτένα στο ειδικό υγρό ή ψεκάζει τα ψαλίδια μπροστά σου, μάλλον δεν αποστειρώνει επαρκώς και σωστά τα εργαλεία.”

“Είναι πολύ σημαντικό ο κουρέας να σου δίνει τις επαγγελματικές του συμβουλές και να μη βγάζει απλά το ψαλίδι και να κάνει ό,τι του ζητήσεις, ακόμα και αν δεν σου ταιριάζει.”

“Αν ο κουρέας δεν προετοιμάζει σωστά το δέρμα σου πριν από το ξύρισμα, παίρνει κόκκινη κάρτα. Είναι απαραίτητο να μαλακώσει την επιδερμίδα σου τοποθετώντας μια ζεστή πετσέτα για να ανοίξουν οι πόροι.”

“Ο κομμωτής σου επιβάλλεται να σου απαντήσει όταν τον ρωτήσεις τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου. Αν δεν ξέρει ή δεν είναι πρόθυμος να σου απαντήσει, τότε σίγουρα δεν είναι σωστός επαγγελματίας.”

“Ένα όμορφα διακοσμημένο κουρείο με περιποιημένο χώρο, υποδηλώνει εργαζόμενους που δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια. Αντιθέτως, ένας παρατημένος χώρος με ντεκόρ φωτογραφίες μοντέλων από τη δεκαετία του 90, δείχνει ανθρώπους που μάλλον δεν ακολουθούν τη μόδα (κυρίως τον εκσυγχρονισμό.”

“Ο σωστός κουρέας αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται στον κάθε πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι δε βιάζεται να ξεμπερδέψει, ούτε χρονοτριβεί για να περάσει η ώρα και να μη δεχτεί πολλούς πελάτες.”

“Ένας κουρέας πρέπει να έχει καλά ακονισμένη λεπίδα για ξύρισμα, όχι μόνο για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά πρωτίστως για λόγους υγιεινής.”

“Ένας σωστός κομμωτής πρέπει να κάνει έρευνα για να ξέρει ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις της μόδας. Αν ξέρεις εσύ και εκείνος όχι, κάτι δεν πάει καλά.”

“Ένα μαγαζί που ξεμπερδεύει σε 10′ λεπτά τον κάθε πελάτη, σίγουρα κάνει άρπα κόλλα δουλειά.”

“Ποτέ μην επισκεφτείς δεύτερη φορά έναν κουρέα που δε φροντίζει το δέρμα σου μετά το ξύρισμα. Συγκεκριμένα, μετά το ξύρισμα χρειάζεται να καθαρίσει καλά το δέρμα σου από τα απομεινάρια του αφρού και να τοποθετήσει μια καθαρή ζεστή πετσέτα για να ανακουφιστείς από τυχόν κοψίματα στο δέρμα. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν αιχμές από τη λεπίδα, το δέρμα χρειάζεται φροντίδα, για να αποφευχθούν ερεθισμοί και σπυράκια.”

“Ένας κομμωτής τον οποίο επισκέπτεσαι τακτικά, είναι καλό να σου κάνει ερωτήσεις για τη ζωή και την καθημερινότητά σου. Αν μη τι άλλο, αν ενδιαφέρεται για σένα, σίγουρα ενδιαφέρεται και να κάνει σωστά τη δουλειά του”.

Διάβασε ακόμη

Τα ανδρικά χτενίσματα που οι γυναίκες δεν θέλουν ποτέ να κάνεις

7 μύθοι και πραγματικότητες για την τριχόπτωση

Οι 5 κανόνες για να είσαι πάντα στην “τρίχα”

Total
13
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive