Το ταξίδι με έναν φίλο ή την σύντροφό σου θα σε διδάξει πολλά πράγματα. Αν νομίζεις ότι επειδή τα πηγαίνετε καλά στην καθημερινή σας ζωή, αυτόματα σημαίνει ότι και το κοινό ταξίδι στο εξωτερικό θα είναι το ίδιο, τότε είσαι πολύ γελασμένος…

Αυτές είναι οι 9 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις τόσο στον εαυτό σου- όσο και στον συνταξιδιώτη σου- πριν αποφασίσεις να πας οπουδήποτε.

1. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το ταξίδι;

Είναι σημαντικό να έχετε τους ίδιους στόχους για το ταξίδι σας. Θέλετε να ξυπνάτε νωρίς το πρωί και να περνάτε τον χρόνο σας στα μουσεία ή να κοιμάστε μέχρι αργά; Θέλετε να ξαπλώνετε στην παραλία και να διαβάζετε το βιβλίο σας ή προτιμάτε τα θαλάσσια σπορ;

2. Η νυχτερινή ζωή είναι προτεραιότητα;

Ξεκαθαρίστε το πριν από το ταξίδι, έτσι ώστε να γνωρίζετε από πριν ποιο πρόγραμμα θα ακολουθήσετε.

3. Θέλετε να έχετε οδηγό ή προτιμάτε να είστε μόνοι;

Μερικοί άνθρωποι νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια έχοντας έναν οδηγό που μπορεί να τους κατατοπίσει σχετικά με τα μνημεία και τη ζωή στην πόλη. Αν, όμως, εσείς προτιμάτε να βασίζεστε στο διαδίκτυο και το ένστικτό σας, καλό θα ήταν να το συζητήσετε πριν απογειωθεί το αεροπλάνο.

4. Πόσο αυθόρμητοι θέλετε να είστε;

Red Bull fun nature travel fly

Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να έχουν πρόγραμμα και άλλοι που προτιμούν να είναι αυθόρμητοι και να μην έχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνουν.

5. Πόσο καλά χειρίζεστε τις στρεσογόνες καταστάσεις;

Όσο καλά κι αν έχετε προγραμματίσει το ταξίδι σας, πάντα κάτι δεν θα πάει καλά. Θα μπορείτε να το χειριστείτε καλά μαζί;

6. Πόσο άνετοι είστε με το να μην είστε άνετοι;

Η ερώτηση αυτή σχετίζεται περισσότερο με τα χρήματα που θέλετε και μπορείτε να ξοδέψετε σε ένα ταξίδι στον εξωτερικό.

7. Πόσο τολμηροί είστε με το φαγητό;

Στο ταξίδι σας θα πρέπει να φάτε! Θα φάτε, όμως, σε μικρά τοπικά εστιατόρια που έχουν περίεργα πιάτα ή θα ακολουθήσετε την πεπατημένη.

8. Σας πειράζει να περνάτε χρόνο χωριστά;

Ειδικά αν πρόκειται για ένα ταξίδι μεγάλης διάρκειας είναι λογικό να θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι σας.

9. Γνωρίζετε τις αδυναμίες και τις δυνατότητές σας;

Αυτό είναι βασικό. Ο συνταξιδιώτης σας πρέπει να είναι κάποιος που σας εξισορροπεί και είναι καλός εκεί που δεν είστε εσείς, όπως για παράδειγμα, αν εσείς είστε καλοί στην οργάνωση, αλλά χρειάζεστε κάποιον με καλό προσανατολισμό.

Δες 5 μαγευτικά ταξίδια που μπορείς να κάνεις τον Σεπτέμβριο ΕΔΩ

Δες τις 10 πιο φιλικές πόλεις του κόσμου ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive