Κομψά, μοντέρνα, δημοφιλή. Τα Ray Ban είναι υπέροχα … εφόσον είναι γνήσια!

Aπό την άλλη πλευρά, η αγορά έχει κατακλυστεί από “μαϊμού” γυαλιά που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις.

Υπάρχουν, όμως, και διάφορα “σημάδια” που θα πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να αγοράσεις ένα ζευγάρι original Ray-Ban για να μην ξοδέψεις τα λεφτά σου άδικα.

Πρώτη συμβουλή: Να κοιτάς πάντα για ολοκληρωμένο το πακέτο του προϊόντος.

Κουτί, θήκη, πανάκι καθαρισμού, και βιβλιαράκι – όλα αυτά πάντα περιλαμβάνονται σε ένα γνήσιο πακέτο γυαλιών Ray-Ban. Αν έστω και ένα από αυτά λείπει, τότε (πολύ πιθανόν) να αγοράζεις απομίμηση.

Παρόλα αυτά, ακόμα και αν όλα τα παρελκόμενα είναι εκεί, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός. Μπορείς να καταλάβεις τις απομιμήσεις και από κάποιες άλλες λεπτομέρειες:

  • Το λογότυπο στην μπροστινή πλευρά του κουτιού είναι σε χαμηλής ποιότητας εκτύπωση, μπορεί να φύγει με το δάχτυλο σου.
  • Δεν υπάρχει αυτοκόλλητο στα πλάγια του κουτιού με πληροφορίες σχετικά με τον κατασκευαστή και το μοντέλο των γυαλιών ηλίου.
  • Δεν υπάρχει λογότυπο στην θήκη. Το λογότυπο πρέπει να λέει: 100% UV προστασία – Ray Ban – γυαλιά ηλίου από Luxottica (ή κάτι παρόμοιο).
  • Δεν υπάρχει λογότυπο στην θήκη – όλα τα γνήσια γυαλιά ηλίου έχουν ένα κόκκινο λογότυπο εκεί.

Δεύτερη συμβουλή: ‘Ελεγξε τα μπράτσα των γυαλιών

Ψάξε για διαφορετικά πράγματα σε κάθε ένα μπράτσο από αυτά. Θα πρέπει να υπάρχει ένας κώδικας στο εσωτερικό αριστερό μέρος, προσδιορίζοντας τον αριθμό και το χρώμα του μοντέλου γυαλιών. Ο κώδικας αρχίζει πάντα με τα γράμματα RB και τέσσερα ψηφία, ακολουθούμενα από περισσότερους αριθμούς και γράμματα. Για να βεβαιωθείς ότι τα γυαλιά ηλίου είναι γνήσια, μπορείτε να ελέγξεις τον κώδικα στην ιστοσελίδα της Ray-Ban: www.ray-ban.com.

Όταν ψάχνεις στο εσωτερικό δεξί μέρος, αναζήτησε την φράση Made in Italy ή Hand Made in Italy ή για γράμματα CE (δεν έχουν όμως όλα τα μοντέλα αυτά τα αρχικά). Εάν αγοράζεις γυαλιά Ray-Ban με συνταγή, η εσωτερική δεξιά πλευρά θα έχει μόνο ένα λογότυπο.

Τρίτη συμβουλή: Μην ξεχνάς τους φακούς και τα μαξιλαράκια στην γέφυρα των γυαλιών.

Τα γνήσια γυαλιά πάλι, θα πρέπει να έχουν ένα λογότυπο πάνω τους. Τα μαξιλάρια μύτης έχουν ανάγλυφο λογότυπο, ενώ οι φακοί έχουν είτε το λογότυπο στον δεξί (γυαλιά ηλίου) φακό είτε στον αριστερό (πλαστικά γυαλιά συνταγής) φακό.

Τέταρτη συμβουλή, που θα έπρεπε βασικά να είναι η πρώτη.

Να είσαι προσεκτικός και να αγοράζεις μόνο γυαλιά Ray-Ban από πιστοποιημένους πωλητές. Και θυμήσου – όταν η τιμή φαίνεται να είναι πολύ καλή, πιθανόν να ένα ψεύτικα.

Δεν θα ήθελες να το ρισκάρεις!

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*