Για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι χρειάζεται ένας στόχος, αλλά για να συνεχίσεις και αφού τον επιτύχεις χρειάζεσαι ένα γερό κίνητρο.

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και άπαξ και μπει στη ζωή σου, είναι κρίμα να τα παρατήσεις.

Αν δεν είσαι από τους φανατικούς της γυμναστικής και ψάχνεις δικαιολογίες για να καθίσεις στον καναπέ σου, διάβασε παρακάτω και μπορεί να αλλάξεις γνώμη.

Θέσε ένα συγκεκριμένο στόχο

Όσοι πηγαίνουν στο γυμναστήριο είτε θέλουν να χάσουν κιλά, είτε να χτίσουν μυική μάζα. Πριν ξεκινήσεις θέσε συγκεκριμένους στόχους, πχ “θέλω να χάσω 15 κιλά” και όχι “θέλω να χάσω κιλά”.

Έτσι, δε θα τα παρατήσεις μόλις χάσεις τα πρώτα 5 κιλά, αλλά θα συνεχίσεις και για τα υπόλοιπα 10. Ωστόσο, ακόμα και όταν φτάσεις το στόχο σου, καλό θα ήταν να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι για διατήρηση και ευεξία.

Βεβαιώσου ότι ο στόχος σου θα αντέξει μακροπρόθεσμα

Όταν βάζουμε μπροστά την εκπλήρωση ενός στόχου μας, είμαστε πολύ θερμοί και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας.

Στην πορεία όμως αρχίζουμε να χάνουμε το ενδιαφέρον μας, μέχρι που τελικά τα παρατάμε.

Για να μη συμβεί αυτό, πρέπει να είσαι σε συνεχή “επαφή” με το στόχο σου και να έχεις επίγνωση ότι η επίτευξη του μπορεί να καθυστερήσει αρκετά.

Δε γίνεται να αποκτήσεις κοιλιακούς πέτρα με 2 εβδομάδες γυμναστικής, είναι κάτι που θέλει πολύ χρόνο και παράλληλα, σωστή διατροφή.

Μοιράσου τους στόχους σου με τρίτους

Μοιράσου με την οικογένεια και τους φίλους σου τους στόχους που έχεις θέσει, έτσι ώστε να έχεις το φόβο της απογοήτευσης, σε περίπτωση που τα παρατήσεις.

Οι δικοί σου άνθρωποι θέλουν να σε βλέπουν να πετυχαίνεις τους στόχους σου και θα απογοητευτούν αν τελικά τα αφήσεις όλα στη μέση.

Επίσης, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τον εγωισμό σου να σου πει κάποιος ότι τελικά δεν τα κατάφερες.

Μην υποτιμάς τη δύναμη των παρακινητικών φράσεων

Είναι κάτι κλισέ, αλλά όντως βοηθάει. Βρες φράσεις που σου ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση, εκτύπωσε τις και κόλλα τις στον τοίχο, στο ψυγείο και σε όποιο άλλο σημείο θέλεις.

Αν περνάς πολλές ώρες στον υπολογιστή, μπορείς να τις ορίσεις σαν φόντο στο desktop για να τις βλέπεις συνέχεια και να μην τα παρατήσεις.

Φτιάξε playlist για το γυμναστήριο

Κατέβασε ζωηρά τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση και ξυπνούν το “γυμναστή” μέσα σου.

Έτσι, κάθε φορά που τα ακούς θα σου έρχεται όρεξη για γυμναστική και αντί να μπαίνεις στο facebook θα κάνεις τον κόπο να πας μέχρι το γυμναστήριο.

 

Διάβασε ακόμη

Οι χειρότερες συμβουλές fitness που έχεις ακούσει

Θες six-pack; Aπόφυγε αυτά τα 3 διατροφικά λάθη

Πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο personal trainer

Total
20
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive