Λοιπόν… ήρθε η μεγάλη στιγμή! Είστε καιρό μαζί, σού έχει αποδείξει πόσο πολύ σε αγαπάει κι εσύ νιώθεις πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να της ανακοινώσεις ότι θέλεις να περάσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου μαζί της. Μία πρόταση γάμου όμως, απαιτεί μεγάλη προετοιμασία…

Το Men Exclusive σου δίνει μερικές συμβουλές, που αν ακολουθήσεις, αποκλείεται η απάντηση στην πρότασή σου να είναι αρνητική.

Σιγουρέψου ότι η απάντηση θα είναι θετική

Αποτέλεσμα εικόνας για wedding gif

Μπορείς να σιγουρευτείς για το ότι η αγαπημένη σου θα δεχτεί να σε παντρευτεί, αφού πρώτα κάνετε μια γενική συζήτηση σχετικά με το πώς βλέπετε το μέλλον σας. Εάν είστε πολλά χρόνια μαζί, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε σκεφτεί και οι δύο το ενδεχόμενο να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, όμως υπάρχει και η περίπτωση η σύντροφός σου να είναι κατά του γάμου.

Αν και λέγεται ότι όλες οι γυναίκες ονειρεύονται από πολύ μικρή ηλικία το νυφικό τους και τα χαρακτηριστικά του μέλλοντα συζύγου τους, υπάρχουν πολλές που στην πορεία αλλάζουν γνώμη και θεωρούν ότι ο έγγαμος βίος δεν τους ταιριάζει. Εάν η σύντροφός σου ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, όσο και να σε αγαπάει, μάλλον δε θα δεχτεί να επισημοποιηθεί η σχέση σας.

Μην αποθαρρύνεσαι από τα ποσοστά των διαζυγίων

Αποτέλεσμα εικόνας για woman proposal gif

Οι παλιοί λένε πως στην εποχή τους όταν κάτι χάλαγε δεν το πετούσαν, αλλά πάλευαν για να το διορθώσουν, γι΄αυτό και σπάνια έπαιρναν διαζύγιο. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως, όλο και περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν μετά από λίγα χρόνια στο δικηγόρο τους για να τους απαλλάξει από τα δεσμά του γάμου, με το ποσοστό τους να αγγίζει το 50%. Με άλλα λόγια, σε κάθε γάμο αντιστοιχεί και ένα διαζύγιο.

Όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες και χρειάζονται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να πετύχουν. Όταν αποφασίσει κάποιος να παντρευτεί, δεν ξεκινάει με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή θα χωρίσει, αλλά με την ελπίδα ότι ο γάμος του θα κρατήσει για πάντα ή έστω για όσο περισσότερο γίνεται. Εάν είσαι συνειδητοποιημένος και σίγουρος για την απόφασή σου, δεν υπάρχει λόγος να διστάζεις.

Λάβε υπόψιν το χαρακτήρα της

Αποτέλεσμα εικόνας για tyrion proposal gif

Οι γυναίκες θέλουν να είναι με έναν άνδρα που ξέρει καλά το χαρακτήρα τους και τις συνήθειές τους. Εκμεταλλεύσου αυτήν την πληροφορία, για να οργανώσεις την ιδανική πρόταση γάμου. Αν η σύντροφός σου είναι ρομαντική και ευαίσθητη, μπορείς να ακολουθήσεις τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή να τη βγάλεις για δείπνο και στο τέλος να της προσφέρεις ένα όμορφο δαχτυλίδι γονατίζοντας μπροστά σε όλους.

Αντιθέτως, εάν είναι αντισυμβατικός τύπος και σου έχει εκφράσει την απέχθειά της προς κάθε τι ρομαντικό και κλισέ, μπορείς να σκεφτείς εναλλακτικούς τρόπους για να τη ζητήσεις σε γάμο. Εάν η καλή σου είναι ταξιδιάρα ψυχή, η ιδανική πρόταση γάμου θα γίνει σε έναν αγαπημένο σας προορισμό.

Το δαχτυλίδι

Πρόταση γάμου χωρίς δαχτυλίδι δε γίνεται. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις μια περιουσία για να αγοράσεις διαμαντένιο δαχτυλίδι. Ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες και να είσαι σίγουρος ότι η αγαπημένη σου δε θα σε κρίνει από το πόσο ακριβό ή όχι είναι το δαχτυλίδι των αρραβώνων (εάν το κάνει, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς πριν τη ζητήσεις σε γάμο).

Φρόντισε να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς με τη βοήθεια ενός μεγαλύτερου ή παντρεμένου/ αρραβωνιασμένου φίλου σου, ο οποίος σύμφωνα με τη δική του πείρα θα σε στρέψει προς τη σωστή επιλογή.

 Διάβασε ακόμα 

5 ερωτήσεις που οφείλεις να κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς

9 συμβουλές για να είσαι “κύριος” στο γάμο σου

Καταρρίπτουμε τους 10 συχνότερους μύθους για τις σχέσεις

Total
2
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive