Μια ζωή ακούμε και διαβάζουμε μύθους για τις σχέσεις και αναρωτιόμαστε αν ισχύουν ή όχι. Μεγαλώνοντας, διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχουν κανόνες, μη και πρέπει στις σχέσεις και ότι δύο σύντροφοι φτιάχνουν τους δικούς τους “κανόνες”.

Διάβασε στο Men Exclusive 10 μύθους για τις σχέσεις, που πρέπει όλοι να σταματήσουμε να πιστεύουμε.

Αυτή που σ’ αγαπάει δε θα σ’ αφήσει ποτέ

Κοινώς, δυο άνθρωποι που αγαπιούνται δε θα χωρίσουν ποτέ. Από τη μια αυτό ακούγεται λογικό, αλλά η αγάπη δεν είναι πάντα αρκετή, αν δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν κατά τα άλλα. Μια γυναίκα μπορεί να σε αγαπάει, αλλά αν τσακώνεστε συχνά και για σημαντικά θέματα, θα σε αφήσει για να μη γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Τα ετερώνυμα έλκονται

Στην αρχή η σχέση με έναν άνθρωπο άκρως διαφορετικό από εμάς είναι ενδιαφέρουσα, στη συνέχεια όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο ομαλά. Οι διαφωνίες πάνω σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον τρόπο ζωής, την οικονομική διαχείριση και το μέλλον του ζευγαριού, μπορούν να αποτελέσουν αιτία χωρισμού. Δύσκολα βρίσκουμε σύντροφο με την οποία να συμφωνούμε στα πάντα, όμως όταν το χάσμα είναι μεγάλο, η σχέση δε γίνεται να προχωρήσει.

Τα ζευγάρια που επισκέπτονται σύμβουλο γάμου, έχουν πιο ευτυχισμένη συμβίωση

Υπάρχουν ζευγάρια που επισκέπτονται σύμβουλο γάμου πριν παντρευτούν, για να μπουν στο νόημα. Αυτό πιθανώς κάνει καλό στο ζευγάρι να επιλύσουν ό,τι θέματα υπάρχουν μεταξύ τους, όμως δεν εγγυάται ότι ο γάμος τους θα είναι ευτυχισμένος και μετά από 10 χρόνια. Ένας γάμος (και μια σχέση γενικότερα) απαιτεί συνεχή προσπάθεια και από τις δύο πλευρές.

Οι τσακωμοί οδηγούν σε χωρισμό

Οι συχνοί τσακωμοί άλλοτε φθείρουν το ζευγάρι και άλλοτε το φέρνουν πιο κοντά. Υπάρχουν άνθρωποι που μέσω των τσακωμών νιώθουν πως διατηρείται η ένταση και το πάθος μεταξύ τους, ειδικά όταν αυτοί δεν έχουν να κάνουν με σημαντικά θέματα.

Ο πραγματικός έρωτας δε χάνεται ποτέ

Έχουν γραφτεί τόμοι σχετικά με το αν ο έρωτας διαρκεί για πάντα, ή φεύγει με τον καιρό. Αν εξισώσουμε τον έρωτα με τον ενθουσιασμό που νιώθουμε στην αρχή μιας σχέσης, τότε με τον καιρό φθίνει. Ωστόσο, μετά τον έρωτα έρχεται η αγάπη, η οποία είναι ακόμα πιο δυνατή και σίγουρα κρατά για πάντα, αν είναι αληθινή.

Πριν παντρευτείς πρέπει να συγκατοικήσεις

Η συγκατοίκηση είναι το μεγαλύτερο τεστ για να διαπιστώσει ένα ζευγάρι αν όντως ταιριάζει και μπορεί να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παντρευτεί ένα ζευγάρι, αλλά σίγουρα μπορείς να μάθεις τις συνήθειες του συντρόφου σου, το πώς κινείται στο χώρο του και πώς τα πάει με τις δουλειές του σπιτιού.

Η καλή επικοινωνία είναι το μόνο που χρειάζεται για μια ευτυχισμένη σχέση

Η καλή επικοινωνία είναι βασικό συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση. Η επικοινωνία όμως δε συνεπάγεται αγάπη και έλξη για τον άλλο. Εκτός από τη σωστή συνεννόηση, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι πρέπει να υπάρχει και έρωτας και έλξη. Χωρίς αυτά μια σχέση δεν είναι ερωτική, αλλά φιλική.

Η ζήλεια είναι ένδειξη ότι η σύντροφος σου σε θέλει

Οι παλιοί έλεγαν ότι “όποιος αγαπάει ζηλεύει”, η ζήλεια όμως δεν πρέπει να είναι αποδεκτή όταν ξεπερνά τα όρια. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεις στη σύντροφό σου να βγαίνει με τους φίλους της ή να μην πηγαίνει για ποτό με την παρέα της, επειδή είσαι σίγουρος ότι θα κάνει κάτι με άλλον. Το ίδιο ισχύει και για εκείνη, φυσικά. Οι άσκοπες σκηνές ζήλειας είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σας, άρα η σχέση είναι καταδικασμένη.

Όσο περισσότερα λεφτά υπάρχουν, τόσο πιο ευτυχισμένη είναι μια σχέση

Η οικονομική άνεση αναμφίβολα προσφέρει ασφάλεια σε ένα ζευγάρι, όμως δεν μπορεί να αγοράσει την ευτυχία. Οι σχέσεις που γίνονται καθαρά για οικονομικούς λόγους, αργά ή γρήγορα λήγουν. Κανείς δεν είναι πραγματικά ευτυχισμένος δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει λεφτά, αλλά δεν αγαπάει.

Ένας γάμος είναι η λύση στα προβλήματα του ζευγαριού

Ένας μύθος για τις σχέσεις που δυστυχώς ακολουθούν πολλοί, είναι ότι ένας γάμος θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα ενός ζευγαριού. Αυτό είναι λάθος  επειδή τα προβλήματα δε λύνονται, αλλά απλά παραμερίζονται.

 

Διάβασε ακόμη

Αναρωτήθηκες γιατί δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σου;

Είναι… αλλού; 12 τρόποι για να την κατακτήσεις

12 σημάδια που δείχνουν ότι είναι η γυναίκα της ζωής σου

Total
10
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive