Η περιποίηση της εμφάνισης δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των γυναικών, αλλά και των ανδρών. Αν θέλεις λοιπόν να είσαι πάντα καθαρός και περιποιημένος, διάβασε παρακάτω τα 10 gadgets που χρειάζεσαι για να ανανεώσεις την εμφάνισή σου.

Ξυριστική μηχανή με σκάλες για τριμάρισμα

Ακόμα και αν έχεις γένια, χρειάζεσαι μια μηχανή για τριμάρισμα, αλλιώς θα πρέπει να επισκέπτεσαι κάθε βδομάδα τον κουρέα, αν θέλεις να είναι πάντα περιποιημένα. Οι τρίχες δε φυτρώνουν πάντα με την ίδια φορά, ούτε μακραίνουν το ίδιο, με αποτέλεσμα τα γένια να δείχνουν άνισα και απεριποίητα αν δεν τα φροντίζεις. Γι’ αυτό χρειάζεσαι οπωσδήποτε μια μηχανή για τριμάρισμα.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

Για να έχεις λευκά και υγιή δόντια, πρέπει να τα πλένεις πρωί και βράδυ, αν όχι μετά από κάθε γεύμα. Μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα θα κάνει τη δουλειά πολύ πιο απλή, γιατί με τις κυκλικές κινήσεις της κεφαλής μπορεί να φτάσει σε σημεία που δεν φτάνει μια συμβατική οδοντόβουρτσα (πχ. στις περιοχές ανάμεσα στα δόντια). Απλά δεν πρέπει να την σπρώχνεις με δύναμη στα ούλα σου, για να μην τα τραυματίσεις.

Μηχανή trimming για τα αυτιά και τη μύτη

Οι γυναίκες δεν είναι λάτρεις των τριχών, ειδικά σε σημεία όπου δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης, όπως η μύτη και τα αυτιά. Γι’ αυτό θα πρέπει να αγοράσεις μια ειδική μηχανή τριμαρίσματος γι’ αυτές τις περιοχές. Πρόκειται για μια κανονική μηχανή για trimming με λεπτή κεφαλή, για να εισχωρεί στα σημεία αυτά. Η μηχανή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις τρίχες που περισσεύουν γύρω από τα φρύδια.

Οδοντικό νήμα

Επειδή ακόμη και με την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα δόντια σου είναι απολύτως καθαρά, δεν πρέπει να αμελείς τη χρήση του οδοντικού νήματος. Τα υπολείμματα των τροφών ανάμεσα στα δόντια μπορούν να τα καταστρέψουν.

Ηλεκτρική βούρτσα απολέπισης

To Men Exclusive έχει τονίσει επανειλημμένα τη σημασία της απολέπισης για να παραμένει το πρόσωπο υγιές και λαμπερό. Αντί να χρησιμοποιείς τις ειδικές κρέμες με τα χέρια σου, μπορείς να τις εφαρμόσεις με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής βούρτσας, ειδικής για απολέπιση. Πρόκειται για ένα αντικείμενο που μοιάζει με ξυριστική μηχανή, αλλά με ένα στρογγυλεμένο βουρτσάκι στην κορυφή του, το οποίο κάνει κυκλικές κινήσεις σαν μασάζ πάνω στο πρόσωπο, ανοίγοντας τους πόρους και αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Πολύ χρήσιμο για όσους έχουν σημάδια από ακμή και ελαφριές ρυτίδες.

Ψαλιδάκι για τα γένια και το μουστάκι

Αν έχεις μακρυά και πυκνή γενειάδα, ξέρεις καλά ότι χρειάζεται πολλή περιποίηση. Για να αποφύγεις τις τακτικές επισκέψεις στον κουρέα, τρίμαρε μόνος σου τα γένια με ένα μικρό ψαλιδάκι, ώστε να μη δείχνουν άγρια και απεριποίητα.

Πιστολάκι για τα μαλλιά

Αν έχεις μακρυά μαλλιά είναι απαραίτητο το πιστολάκι, ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες. Αλλά χρησιμεύει και στα κοντά μαλλιά, όταν θέλεις να κάνεις ένα διαφορετικό χτένισμα, να τα ισιώσεις ή να “χτίσεις” καλύτερα το νέο σου κούρεμα. Όπως και νά χει, το πιστολάκι είναι απαραίτητο για τους άνδρες και όχι μόνο για τις γυναίκες.

Χτένα

Μια χτένα είναι απαραίτητη για να στρώνεις τα μαλλιά σου και να αφαιρείς τους κόμπους που χαλούν την υφή τους. Κάνει καλύτερη δουλειά από τα δάχτυλά σου.

Σετ με ψαλιδάκι και νυχοκόπτη

Οι γυναίκες παρατηρούν ακόμη και τα ακροδάχτυλά σου, γι’ αυτό πρέπει να τα έχεις πάντοτε περιποιημένα. Πρέπει εκτός από το άκρως απαραίτητο ψαλιδάκι για να κόβεις τα νύχια σου, να αγοράσεις και έναν νυχοκόπτη για να αφαιρείς τις ενοχλητικές και αντιαισθητικές παρανυχίδες.

Ανδρικό νεσεσέρ

Και φυσικά, χρειάζεσαι ένα νεσεσέρ για να βάζεις μέσα όλα αυτά τα αντικείμενα που θα ενισχύσουν την εμφάνισή σου.

Διάβασε ακόμα 

8 τρόποι να δείχνεις ακαταμάχητος μέσα σε 24 ώρες

Οι 5 κανόνες για να είσαι πάντα στην “τρίχα”

Πώς θα καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου

 

 

Total
5
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive