Είναι γνωστό ότι την τελευταία εικοσαετία οι μισοί περίπου γάμοι στην Ελλάδα καταλήγουν σε διαζύγιο. Σε ένα μεγάλο ποσοστό τους, η αιτία είναι η απιστία. Οι λόγοι που οδηγούν τον κάθε άνθρωπο στην απιστία είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αδιαφορία, η εκδίκηση για παλαιότερη απιστία, η επανεμφάνιση κάποιου παλιού απωθημένου και η αδυναμία αυτοσυγκράτησης ή απλά η ρουτίνα και η ανάγκη για κάτι διαφορετικό. Θέλεις όλα αυτά να μπουν ανάμεσά σας; Θέλεις όλα αυτά να χαλάσουν το γάμο σου ή, απλώς να παραμείνεις αληθινός;

Και μην ξεχνάς ότι όλα αυτά χρειάζονται πολλή δουλειά. Εξάλλου, γι’ αυτόν τον λόγο που πήρες την απόφαση να παντρευτείς τη γυναίκα σου!

Δεν πρέπει ποτέ να τη θεωρείς δεδομένη

Να έχεις πάντα το γάμο σου ως προτεραιότητα και να μην αφήνεις τη ρουτίνα να μπει ανάμεσά σας. Όσο γεμάτη από υποχρεώσεις και να είναι η καθημερινότητά σου, να θυμάσαι να βρίσκεις συχνά χρόνο για τη σύζυγό σου. Το σαββατοκύριακο είναι μια ιδανική ευκαιρία για να βγείτε, όπως τον πρώτο καιρό. Μια απογευματινή έξοδος για καφέ ή ένα γεύμα σε μια ταβέρνα ή εστιατόριο θα σπάσει σίγουρα τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Μην αμελείς να της κάνεις κοπλιμέντα

Ένα λάθος που κάνουν συχνά οι σύζυγοι, είναι ότι συνηθίζουν τη συνεχή παρουσία της συντρόφου τους δίπλα τους και σταματούν να την διεκδικούν. Ο καλύτερος τρόπος να της τονώσεις την αυτοπεποίθηση και να νιώσει ποθητή, είναι να της πεις πόσο όμορφη είναι με το νέο χτένισμα και πόσο την κολακεύουν τα καινούργια ρούχα που αγόρασε.

Να θυμάσαι τα γενέθλιά της και την επέτειό σας

Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες δεν τα πάμε και πολύ καλά με τις ημερομηνίες, αλλά οι γυναίκες θυμούνται ακόμα και πότε δώσαμε το πρώτο μας φιλί. Οφείλεις να θυμάσαι την ημέρα των γενεθλίων της και την επέτειο του γάμου σας και να της κάνεις δώρα, για να της αποδείξεις πόσο σημαντική είναι στη ζωή σου.

Να της μιλάς και να της φέρεσαι με σεβασμό

Επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μια άσχημη μέρα στη δουλειά, μπορεί να κουβαλάς μαζί σου νεύρα και κακή διάθεση, την οποία μπορεί να μεταφέρεις στη σύζυγό σου. Δεν είναι σωστό να ξεσπάς πάνω της τα νεύρα σου ή να την αποπάρεις και να της μιλήσεις απότομα αν δεν πρόλαβε να μαγειρέψει μια μέρα και παραγγείλετε απ’ έξω. Πρέπει να της μιλάς όμορφα και να τη σέβεσαι, όπως στις αρχές της γνωριμίας σας. Ο σεβασμός είναι το Α και το Ω για τα θεμέλια μιας υγιούς σχέσης.

Να την αγκαλιάζεις

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται συχνά, τείνουν να μένουν μαζί για πάντα. Δείξε στοργή στη γυναίκα σου, αγκάλιασέ την και δώσε της ένα φιλί στα ξαφνικά, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο και κράτα της το χέρι όταν περπατάτε. Είναι μικρές εκδηλώσεις αγάπης, που έχουν μεγάλη σημασία για την ενδυνάμωση του δεσμού σας και τη διατήρηση της σχέσης σας.

Μην της κρατάς μυστικά

Να μιλάτε για τα θέματα που σας απασχολούν και μην αφήνετε τις διαφορές σας άλυτες. Έτσι δε θα σας μένουν απωθημένα και δε θα κρατάτε πράγματα μέσα σας, τα οποία μπορεί να ξεσπάσουν αργότερα και να φθείρουν σιγά σιγά τη σχέση.

Ξεκινήστε κάποιο χόμπι μαζί

Μπορεί να ζείτε μαζί, αλλά όταν γυρνάτε και οι δύο αργά το βράδυ στο σπίτι, εξουθενωμένοι απ’ τη δουλειά, στην ουσία δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Ο καλύτερος τρόπος για να έρθετε κοντά, είναι να βρείτε κάποιο χόμπυ. Ξεκινήστε μαζί γυμναστήριο, τέννις, κολύμβηση, χορό, δραστηριότητες που είναι ευχάριστες και θα σας φέρουν πιο κοντά. Αν δεν περισσεύει χρόνος και χρήμα για κάτι τέτοιο, καθιερώστε μια ημέρα της εβδομάδας που θα αφιερώνετε αποκλειστικά στο γάμο σας.

Κάντε έρωτα

Το συνηθέστερο πρόβλημα μεταξύ των ζευγαριών που ζουν μαζί πολλά χρόνια, είναι ότι το πάθος φεύγει με τον καιρό και καταλήγουν να νιώθουν περισσότερο σαν φίλοι, παρά σαν αντρόγυνο. Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που μπορεί να οδηγήσει αργά η γρήγορα στην απιστία, γι’ αυτό να μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους.

Μείνε μακριά από ιστοσελίδες γνωριμιών

Δεν εννοούμε να μείνεις έξω απ’ τον κόσμο και να κλείσεις τα προφίλ σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά απόφυγε να έρχεσαι σε επαφή με άτομα (γυναίκες) που δε γνωρίζεις και μη συζητάς μαζί τους τα προβλήματα του γάμου σου. Ένας άντρας είναι πολύ πιθανό να καταλήξει στο κρεβάτι με μια γυναίκα, με την οποία συζητούν τα προβλήματα του γάμου του. Όπως είπαμε και παραπάνω, αυτά τα συζητάς αποκλειστικά και μόνο με τη γυναίκα σου.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive