Βαρύγδουποι τίτλοι, κενό (τις περισσότερες φορές) περιεχόμενο. Αυτή είναι η ιντερνετική δημοσιογραφία του σήμερα; 

Σαν την γυναίκα των ονείρων σου που γνωρίζεις εκστασιασμένος ένα βράδυ σε κάποιο bar (ή όπου αλλού), αλλά όταν διαπιστώσεις ότι η ψεύτικη βλεφαρίδα δεν μπορεί να σου κάνει πλέον… αέρα και πως το μέσα της είναι τόσο fake όσο και το έξω της, ξενερώνεις. Αυτό ήταν.

«ΣΟΚ!», «Δεν θα πιστεύετε», μέχρι και το θεϊκά… γελοίο που διάβασα πρόσφατα «Ωδή στο πέος». Και όλα αυτά φυσικά κατά πλειοψηφία να συνοδεύονται από γραμμές που έχουν να πουν το απόλυτο… τίποτα. Φυσικά το ποιος παίρνει τις αποφάσεις για αυτούς τους τίτλους ή το ποιος φταίει για όλο αυτό το trash πανηγυράκι της (παρα)πληροφόρησης σηκώνει μεγάλη κουβέντα, η οποία δεν αναλύεται σε λίγες γραμμές.

Τότε σκέφτομαι: Άραγε αν αρχίσω να γράφω για την «ωδή στο μαλάκα» ή την «ωδή στην πορδή» τα κλικς που θα έρθουν θα φέρουν διαφήμιση; Θα δημιουργηθεί έτσι μια νέα “influential” τάση ή θα μας πετάνε ντομάτες;

Ο αναγνώστης ξέρει τι διαβάζει (;) Όλοι είμαστε αναγνώστες ασχέτως από τη δουλειά που κάνουμε, από το αν διαμορφώνουμε τις τάσεις, τις ακολουθούμε ή όχι. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πράγματα στη ζωή.

Α ναι… για όσους δεν το ξέρουν, αυτή είναι η σημερινή τάση. Να είσαι influencer. Να πουλάς «αέρα» δηλαδή και να βγάζεις λεφτά.

Αγοράζεις μερικούς followers και αυτό ήταν! To story συνεχίζεται με grande “καριέρα” στα social media και τις διαφημίσεις να πέφτουν βροχή. Tόσο εύκολα;

Θες να μπεις στη showbiz αλλά δεν ξέρεις πώς; Δήλωσε συμμετοχή σε ένα τηλεπαιχνίδι. Είσαι ξεπεσμένος “σταρ” που είσαι στα αζήτητα εδώ και καιρό; Δεν πειράζει! Πήγαινε σε ένα τηλεπαιχνίδι. 

Άλλωστε, ποιος θα κάτσει να ψάξει ποιος είσαι, από που ήρθες, τι σπούδασες, τι ξέρεις, τι δεν ξέρεις; Κονέ έχεις; Αgenda έχεις; Τα πετάς όλα έξω; Αυτά μετράνε.

Ό,τι δηλώσεις είσαι στην Ελλάδα του σήμερα. Μην φοβάσαι, κανείς δεν θα ψάξει για αποδείξεις… 

CEO-Founder πλέον είναι και η κυρία Τασία που πουλάει εσώρουχα ή μια φαντασμένη blogger που γράφει για μανό και για κρέμες. Ποιος Steve Jobs τώρα…

Μαγκιά τους, μπορεί να πει κάποιος; Μα φυσικά, αυτό επιτάσσει το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Να γίνεσαι “μάγκας” από το τίποτα. 

Ξεκίνα κι εσύ τη φιλοσοφία του «τίποτα». «Πούλα μούρη» ενώ υπηρετείς το «τίποτα». Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας σήμερα. Welcome to Greece my friend.

Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους που μπορεί από τα χαμηλά να έφθασαν ψηλά. Αυτοί είναι μια κατηγορία από μόνοι τους. Άλλωστε ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Και ούτε όλα γίνονται πάντα νόμιμα…

Ο δρόμος από την κορυφή στον πάτο και το αντίστροφο, είναι εξίσου πολύ κοντά όμως. 

Total
19
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive