Τα σημάδια που σου δείχνουν ότι είσαι προορισμένος για την επιτυχία

Η επιτυχία δεν έρχεται μόνο με τον πλούτο, τη δύναμη και τη δόξα.

Αν ακολουθείς τα πάθη σου, εάν συνεχώς προσπαθείς να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και εάν δημιουργείς ισχυρές και σταθερές σχέσεις, τότε είσαι σε καλό δρόμο για να κάνεις σπουδαία πράγματα – ακόμα κι αν δεν είσαι εξαιρετικά διάσημος ή πλούσιος.

Παρακάτω σου παραθέτουμε μια σειρά σημείων που βασίζονται σε μία έρευνα και στην γνώμη των εμπειρογνωμόνων – και αποδεικνύουν ότι έχεις μελλοντικά δεδομένη την επιτυχία:

Αναζητάς την καλύτερη λύση

Επιτυχία αποτελεί σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι είσαι πρόθυμος να λύσεις ένα πρόβλημα με έναν τρόπο που ποτέ δεν έχει λυθεί πριν.

‘Οραμα ζωής

Αντί να αναρωτιέσαι ποιο επάγγελμα ή ποια θέση θέλεις να έχεις, σκέψου πώς θέλεις να είναι η ζωή σου στο μέλλον. Αναρωτήσου πώς θέλεις να είναι η καθημερινότητά σου στο μέλλον, καθώς και τι άτομα θέλεις να έχεις γύρω σου.

Δεξιότητες

Όσο πιο πολύ αξιοποιείς τις δεξιότητές σου, τόσο πιο ευτυχισμένος και επιτυχημένος θα είσαι μελλοντικά.

Αποδέχεσε την αποτυχία

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι τέσσερις μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί – η Apple, η Google, η Facebook και η Amazon – είναι ανοιχτοί στην αποτυχία.

Ρίσκο

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας επιτυχημένος άνθρωπος να μην έχει πάρει ρίσκο έστω μία φορά στη ζωή του. Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Τζεφ Μπέζος, πρόεδρος και ιδρυτής της Amazon, είχε δηλώσει πως «δεν θα ήθελε στα 80 του χρόνια να μετανιώνει για κάτι που δεν έκανε».

Ευγένεια

Το κλειδί είναι να έχεις καλές σχέσεις με τους συνεργάτες σου, ακόμη κι εάν δεν τους συμπαθείς. Καλωσόρισε τους με ένα λαμπερό χαμόγελο και μία θερμή ευχή. Οι δυνατές και ισχυρές σχέσεις στο επαγγελματικό περιβάλλον μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία μίας ομάδας.

Μυαλό

Αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για μία επιχείρηση να διαθέτει εργαζόμενους που σκέπτονται περισσότερο σαν αρχάριοι και έχουν νέες ιδέες και λύσεις για τα προβλήματα και τις κρίσεις.

Χρόνος για γνώση

Πάντα μέσα στην ημέρα/εβδομάδα πρέπει να βρίσκεις χρόνο να διαβάζεις, να μαθαίνεις νέα πράγματα, προκειμένου να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Αυτογνωσία

Σύμφωνα με την Tasha Eurich, μία ψυχολόγο και συντάκτρια του «Insight», οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι εικόνα έχουν οι γύρω τους για τους ίδιους. Η Eurich συνιστά να βρούμε έναν ή δύο κριτικούς ή εμπιστευτικούς κοντινούς σε εμάς ανθρώπους που θα είναι ειλικρινείς μαζί μας, και θα μπορούν να μας δώσουν ορισμένες πληροφορίες για το πώς φαινόμαστε στους γύρω μας.

Ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη μπορεί να ωφελήσει τις σχέσεις σου, την υγεία σου και την καριέρα σου.

Total
15
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*