Παλιά, που το κάπνισμα δεν είχε ακόμα αποδειχθεί τόσο κακό για την υγεία και όλοι κάπνιζαν ελεύθερα μπροστά και πίσω από την μεγάλη οθόνη, οι ηθοποιοί στις ταινίες χρησιμοποιούσαν κανονικά τσιγάρα, αλλά από το 1998 και μετά βάσει κανονισμού κάτι τέτοιο έπαψε να ισχύει.

Δεν θα μπορούσαμε ωστόσο να φανταστούμε ποτέ τον James Dean στον «Επαναστάτη χωρίς αιτία», χωρίς το δερμάτινο μπουφάν του και το τσιγάρο στο στόμα ή την Marlene Dietrich χωρίς τον πυκνό καπνό να βγαίνει από τα χείλι της, πόσο μάλλον τον Don Draper. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Marlene Dietrich gif

Η ιστοσελίδα Refinery29 εξηγεί ποιοι είναι οι κανόνες του «καπνίσματος» στην μικρή και την μεγάλη οθόνη. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί, οπότε όλα τα τσιγάρα είναι ψεύτικα. O Jon Hamm μάλιστα, στον «πιλότο» του Mad Men, έπρεπε να καπνίσει 74 τσιγάρα, κάτι σχεδόν αδύνατο.

Αποτέλεσμα εικόνας για don draper smokes gif

Στην θέση των πραγματικών τσιγάρων οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν φυτικά τσιγάρα, τα οποία δεν περιέχουν ούτε καπνό, ούτε νικοτίνη. Αντίθετα, μπορεί να περιέχουν τα πάντα, από πέταλα από τριαντάφυλλο, μέχρι γλυκόριζα και λεβάντα.

Διάβασε ακόμα 

Γιατί οι γυναίκες ερωτεύονται τους άντρες που πίνουν και καπνίζουν

O νέος Tony Montana είναι Μεξικανός και ακούει στο όνομα Diego Luna

Οι πιο psycho ερωτικές σκηνές που έχεις δει ποτέ

 

 

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive