Το να κερδίζεις τις εντυπώσεις δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

Χρειάζεται προσπάθεια, κώδικες επικοινωνίας, αλλά και ικανότητες. Φυσικά, όλα αυτά έρχονται μέσα από την εμπειρία και την τριβή με τους ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούν την κατάλληλη “γυμναστική” για να αποφέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τo Men Exclusive σού παρουσιάζει 8 “κόλπα”, με τα οποία θα καταφέρεις να γίνεις πιο γοητευτικός στους γύρω σου, δημιουργώντας μία θετική αύρα:

Μην φοβάσαι να χάνεις

Αποτέλεσμα εικόνας για gregory peck

Οι γοητευτικοί άντρες δεν προσπαθούν να κερδίζουν στα πάντα. Το αντίθετο μάλιστα…

Προσπαθούν να δίνουν περισσότερα, παρά να παίρνουν. Για εκείνους δεν τους είναι δύσκολο να παραδέχονται τα λάθη τους ή, να μιλάνε για τις αδυναμίες τους.

Μπορούν να πουν “Θέλω να γίνω σαν κι εσένα” ή, “Θέλω να μου μάθεις…”. Κι αυτό γιατί ξέρουν πως οι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια και την έκφραση συναισθημάτων.

Να δείχνεις ειλικρινά ότι χάρηκες που γνώρισες κάποιον

Αποτέλεσμα εικόνας για man handsome gifs

H οπτική επαφή παίζει σημαντικό ρόλο σε μία συνομιλία και οι άνθρωποι που διαθέτουν το “χάρισμα” το γνωρίζουν αυτό. (Για το “χάρισμα” έχουμε γράψει παλαιότερα ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ).

Να χαμογελάς όταν σου χαμογελούν και να δείχνεις άνετος χωρίς κόμπλεξ για την πιθανή ανωτερότητα του άλλου. Να είναι συγκεντρωμένος για αυτά που σου λέει ο άλλος και θα δεις ότι αυτομάτως θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.

Να ψάχνεις για αμοιβαία κατανόηση

Αποτέλεσμα εικόνας για george clooney gif

Οι περισσότεροι ψάχνουν για κόντρες και διαφωνίες, που σίγουρα τους οδηγούν σε ρήξη παρά σε μία λογική συζήτηση. Οι γοητευτικοί και χαρισματικοί άντρες ψάχνουν να βρουν κοινά σημεία με τον απέναντί τους.

Κάνε το ίδιο και αμέσως θα δεις τα θετικά αποτελέσματα.

Nα είσαι καλός στις εκφράσεις προσώπου

Αποτέλεσμα εικόνας για richard gere gif

Οι αρεστοί άντρες εκφράζουν τα συναισθήματά τους σε τέτοιο βαθμό που “μαγεύουν” σε χρόνο μηδέν το άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και την πιο βαρετή ιστορία σε κάτι συναρπαστικό κι αυτό φυσικά κεντρίζει το ενδιαφέρον του συνομιλητή τους.

Να μην φοβάσαι να φανείς ανόητος

Αποτέλεσμα εικόνας για bradley cooper gif

Το να κάνεις χαζά πράγματα δεν σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του κόσμου, αλλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις.

‘Αλλο το να έχεις πλάκα και άλλο να γίνεσαι γελοίος. Φρόντισε, λοιπόν, να έχεις ένα όριο σ’ αυτά που κάνεις και θα δεις ότι και οι άλλοι θα εκτιμήσουν το χιούμορ σου.

Να είσαι καλός στο να κάνεις σωστές ερωτήσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για sean connery gif

Οι χαρισματικοί άντρες δεν φοβούνται να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Δεν διστάζουν να κάνουν ερωτήσεις και να μιλήσουν για πράγματα που αφορούν τον εαυτό τους κι αυτό τους κάνει να δείχνουν πιο έμπιστοι.

Αν μάθεις κάτι για τον άλλον ρώτα τον ορισμένα πράγματα και στη συνέχεια μίλησε για κάτι όμοιο και για τον εαυτό σου. Με αυτό θα δείξεις ότι έχει πολλά κοινά με τον συνομιλητή σου.

Να θυμάσαι πάντα ονόματα

Αποτέλεσμα εικόνας για jon hamm gif

Να θυμάσαι πάντα τα ονόματα των ανθρώπων που χαιρετάς γιατί αυτό δείχνεις στους άλλους ότι είναι σημαντικοί για σένα.

Μίλα του ελεύθερα και μέσα στη συζήτηση ανάφερε το όνομά του, κάποιο όνομα συγγενή ή, ακόμη και το όνομα του κατοικιδίου του.

Θα το εκτιμήσει όσο δεν φαντάζεσαι.

Να ακούς περισσότερο και να μιλάς λιγότερο

Αποτέλεσμα εικόνας για man listening gif

Oι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν να ακούνε και θέλουν να μιλούν μόνο για τον εαυτό τους.

Είναι καλύτερα όμως να ακούς και τον άλλον τι έχει να σου πει, δείχνοντας ενδιαφέρον για την ιστορία τους. Αυτό θα το εκτιμήσει δεόντως και αυτομάτως θα κερδίσεις τη συμπάθειά του.

 

Διάβασε ακόμη

7 συμβουλές ζωής για να αποκτήσεις (πραγματική) αυτοπεποίθηση

20 χρυσά tips για να διώξεις (μια και καλή) το άγχος από τη ζωή σου

12 χρυσά tips για να εντυπωσιάσεις με την εμφάνισή σου

Total
31
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive