‘Ολοι έχουμε βρεθεί σ’ αυτό το σημείο. Στο να μπαίνει ένας μέσα σε έναν χώρο και αυτομάτως να κερδίζει όλες τις εντυπώσεις, να εκμπέπει αέρα ηγέτη και οι άλλοι να προσέχουν κάθε του λέξη.

Αυτό κύριοι ονομάζεται “χάρισμα”!

Με αυτό μπορείς να γίνεις πιο αρεστός, πιο δυναμικός. Μπορεί να σου ανοίξει πόρτες…

Το Men Exclusive σού αποκαλύπτει 10 τρόπους για να αποκτήσεις το “χάρισμα” που θα σε βοηθήσει να ανέβεις levels ως προσωπικότητα.

1. Κάνε τον εαυτό σου πιο αναλογικό

Τι σημαίνει αυτό; Το ότι θα πρέπει να μπαίνεις στη θέση και του άλλου. Μην σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου.  Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις απόσταση με τους συνανθρώπους σου.

Προσπάθησε να μιμηθείς κινήσεις όταν βρίσκεσαι σε μία συνομιλία. Χρησιμοποίησε τις ίδιες λέξεις με τον άλλον, ρώτα τις ίδιες ερωτήσεις, ψάξε κοινά σημεία για να “στρώσεις” μία κατάσταση.

2. Συγκράτησε τα νεύρα σου

Οι χαρισματικοί άνθρωποι είναι συνήθως νευρικοί. Είναι η αυτοπεποίθηση που τους κάνει να νιώθουν έτσι και ορισμένοι έχουν γεννηθεί με αυτό. Βάλε κοντρόλ στα νεύρα σου, ειδικά σε περιστάσεις υψηλής πίεσης.

Το πρώτο βήμα είναι να ηρεμήσεις και να ρωτήσεις τον εαυτό σου τι συνέβη. Στη συνέχεια θα καταλάβεις ότι είναι κάτι ανόητο/περίεργο/ντροπιαστικό και ότι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

3. Μίλα για πράγματα για τα οποία είσαι παθιασμένος

Αν δεν ενδιαφέρεσαι 100% για τα ζητήματα που μιλάς, τότε αυτό φαίνεται. Από την άλλη πλευρά, όταν μιλάς για κάτι με πάθος τότε σου βγαίνει αυτή η ενέργεια που χρειάζεσαι.

Η φωνή σου αλλάζει και σίγουρα ο απέναντί σου γίνεται αποδέκτης αυτής της επιθυμίας σου.

4. Γίνε ένας εξαίρετος ακροατής

Το να είσαι ένας χαρισματικός gentleman δεν σημαίνει ότι θα πρέπει μόνο να εκπέμπεις τις προσωπικές σου χάρες, αλλά θα πρέπει να ακούς και τους υπόλοιπους. Σε κάθε συζήτηση που βρίσκεσαι μάθε να ακούς τι σου λένε. Αυτό θα τους δώσει την εντύπωση ότι εκτιμάς τις σκέψεις τους.

Το αληθινό χάρισμα κάνεις τους υπόλοιπους πολύ σημαντικούς.

5. Παρουσίασε το χιούμορ και το πνεύμα σου

Τη στιγμή που κάνεις κάποιον να χαμογελά ή, να γελάει, τότε εκπέμπεις γοητεία. Το χάρισμα και το χιούμορ πάνε χέρι-χέρι και το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις είναι να το φέρνεις μπροστά, γιατί είναι το μεγάλο σου όπλο.

6. Εκφράσου με το σώμα σου

Το να κάθεσαι ακίνητος σαν… ξύλο δεν είναι κάτι χαρισματικό. Αντίθετα, χρησιμοποίησε το σώμα σου για να δώσεις έμφαση σε αυτά που λες και χρησιμοποίησε τα χέρια σου, κάνοντας μικρές κινήσεις ακόμη και για τα πιο ασήμαντα θέματα. Και μην ξεχνάς να χαμογελάς.

7. Αλλά μην βρίσκεσαι σε ένταση

Μην παίζει με το κινητό σου, μην κοιτάς γύρω σου να δει τι άλλο συμβαίνει. Το να βρίσκεσαι σε ένταση ή, μερικές φορές και σε αμηχανία δείχνεις στους άλλους ότι δεν νιώθεις άνετα εκεί που βρίσκεσαι και το ότι θα ήθελες να είσαι κάπου αλλού. Αυτό δεν είναι και τόσο καλό στο socializing.

8. Να θυμάσαι ονόματα

Κάνε αυτό και θα δεις ότι θα κερδίσεις την προσοχή, είτε είναι ζήτημα επαγγελματικής φύσεως ή, κάτι πιο προσωπικό. Το να θυμάσαι το όνομα του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου τον κάνει πιο σημαντικό και σίγουρα αυτό είναι πολύ καλό.

9. Να είσαι πάντα θετικός

Τα αρνητικά vibes αυτομάτως “σκοτώνουν” το χάρισμα. Πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις: Να κριτικάρεις τους άλλους, να ασχολείσαι σε υπερβολικό βαθμό με την πολιτική, να μην ασχολείσαι με “βαριά” ζητήματα.

Αντίθετα, επικεντρώσου σε πράγματα που αγαπάς, και σε θέματα που θα κάνουν τους υπόλοιπους να θέλουν να βρίσκονται δίπλα σου.

10. Bελτίωσε την εμφάνισή σου

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Απλώς διάβασε αυτό κι αυτό και “καθάρισες”…

 

Διάβασε ακόμη

15 αρχές που εφαρμόζει πάντα στη ζωή του ένας ώριμος άντρας

Οι χειρότερες συμβουλές ζωής που θα ακούσεις (σύμφωνα με τους ειδικούς)

10 εφαρμογές που θα σε κάνουν καλύτερο στη ζωή σου

Total
24
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive