Οι ορατοί six-pack κοιλιακοί οφείλονται στο σταθερό θεμέλιο του πυρήνα και των κοιλιακών μυών, σε συνδυασμό με χαμηλά ποσοστά σωματικού λίπους. Ενώ αυτό εξαρτάται από τα γονίδιά μας, η διατήρηση των αγαλμάτινων κοιλιακών έχει να κάνει καθαρά με τη στροφή μας προς έναν άκρως υγιεινό τρόπο ζωής.

Η καθημερινή άσκηση και η μείωση της κατανάλωσης θερμίδων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση των σωματικών χαρακτηριστικών ενός αρχαίου Έλληνα θεού. Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνδρες που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του γυμναστή τους συνδυαστικά με την υγιεινή διατροφή, αλλά δε βλέπουν το λίπος γύρω από την κοιλιά να μειώνεται και τους κοιλιακούς τους να ξεπροβάλλουν. Tο πιο πιθανό είναι  να κάνουν τα ακόλουθα λάθη:

Ποτό μετά τη δουλειά

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ έχει εκφυλιστικές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το ότι το αλκοόλ λειτουργεί συχνά ως αντικαταθλιπτικό, σημαίνει ότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να παραλείψουμε την επίσκεψη στο γυμναστήριο. Το αλκοόλ μας παρέχει τη διπλάσια ενέργεια απ’ ότι οι υδατάνθρακες, ενώ ως τοξίνη, ο οργανισμός το χωνεύει πριν από το φαγητό, με αποτέλεσμα αυτό να κατακάθεται σαν λίπος. Προφανώς το να πηγαίνουμε για ποτό μεσοβδόμαδα μας προσθέτει λίπος στην κοιλιακή χώρα.

Ισχύει όμως και το αντίστροφο, δηλαδή να κάθεσαι στη δουλειά μέχρι αργά το βράδυ, να γυμνάζεσαι μέχρι εξαντλήσεως, να υποσιτίζεσαι και να βγαίνεις συχνά, μπορεί να γίνει το ίδιο επιβλαβές για την υγεία σου. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, σε συνδυασμό με ελαφριά διατροφή και ελάχιστη ξεκούραση, μπορούν να σε στείλουν στο κρεβάτι με υπερκόπωση.

Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις ένα πρόγραμμα στη διατροφή σου και στις εξόδους σου, ώστε να απολαμβάνεις μια στο τόσο ένα ποτό με τους συναδέλφους σου και να διατηρήσεις τις πιθανότητες να αποκτήσεις six-pack.

Έτοιμο φαγητό στo γραφείο

Δουλεύοντας τουλάχιστον ένα οχτάωρο κάθε μέρα, πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα για φαγητό. Το τι τρώμε στη δουλειά δείχνει πολλά για τον εαυτό μας. Συνήθως τρώμε κάτι μικρό (και ανθυγιεινό) από το απέναντι σαντουιτσάδικο, ενώ μπορούμε κάλλιστα να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό φαγητό στο σπίτι και να το πάρουμε στη δουλειά. Μπορεί να είναι ένα βάσανο παραπάνω μέσα στη στριμωγμένη μας ημέρα, όμως αν θέλεις να αποκτήσεις αλαβάστρινους κοιλιακούς, πρέπει να σταματήσεις το φαγητό απ’ έξω και να αποφύγεις τα λιπαρά που απειλούν την εμφάνισή σου.

Όλοι κάνουμε επιλογές που έχουν αντίκτυπο στη ζωή και την υγεία μας, είτε θετικό είτε αρνητικό. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι στο χέρι του καθένα αν θα βάλει σε προτεραιότητα την υγεία του ή όχι.

Καφές/τσάι το πρωί

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην πίνει καφέ ή έστω τσάι κάθε πρωί. Είναι μια συνήθεια απαραίτητη για να συνέλθουμε από τον ύπνο και να ξεκινήσουμε δυναμικά τη μέρα μας. Εκτός από αυτό όμως, η καφεΐνη μας κόβει την όρεξη, με αποτέλεσμα τις πρώτες ώρες που περνάμε στη δουλειά να μην τρώμε τίποτα. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι θετικό για κάποιον που θέλει να χάσει βάρος, όμως στην πραγματικότητα δε βοηθά στην απώλεια βάρους.

Ο οργανισμός μας έχει τον τρόπο του να λειτουργεί όταν είναι εξαντλημένος, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα λίπους που ήδη υπάρχουν. Γυρνώντας από τη δουλειά ξεκουραζόμαστε και τα επίπεδα του στρες πέφτουν, με αποτέλεσμα να ανοίγει η όρεξή μας και να τρώμε λαίμαργα το μεσημεριανό μας, σε σημείο δυσφορίας.

Πρέπει να σταματήσεις να βλέπεις τον καφέ ως αντικατάστατο του πρωινού ή του δεκατιανού σου και να μην παραλείπεις να τρως μικρά γεύματα, τα οποία θα κρατήσουν γεμάτο το στομάχι σου και θα ενισχύσουν την ομαλή διαδικασία της πέψης.

Αν αντιμετωπίζεις μεγάλο άγχος και πίεση στη δουλειά, προσπάθησε να αποφεύγεις τα συμπληρώματα διατροφής, τους πολλούς καφέδες και τους τονωτικούς χυμούς που υπόσχονται να σου δώσουν ενέργεια.

Διάβασε ακόμη 

Τα χειρότερα λάθη που κάνεις όταν πίνεις καφέ

8 λόγοι που σε παχαίνουν και πρέπει να προσέξεις

10 τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Total
10
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive