Κάθε σύγχρονος άντρας ενδιαφέρεται για την εμφάνισή του. Ως γνωστόν, η εμφάνιση αποτελεί το πρωταρχικό κριτήριο που μας κρίνουν οι γύρω μας (οι γυναίκες, οι εργοδότες), οπότε πρέπει να είμαστε πάντα περιποιημένοι.

Το Men Exclusive σου δείχνει 4 τρόπους, με τους οποίους θα αναδείξεις τα προσόντα και το στιλ σου.

1. Διάλεξε το σωστό γιακά στο πουκάμισο (ανάλογα με το σχήμα προσώπου σου)

Αν έχεις πλατύ πρόσωπο, θα πρέπει να διαλέγεις πουκάμισα που έχουν σχετικά λεπτό και στενό γιακά και θα “μακρύνουν” οπτικά το πρόσωπό σου.

Αν το πρόσωπό σου είναι οβάλ, διάλεξε ένα πουκάμισο με τον κλασικό γιακά, κάθετο προς το στέρνο σου, ο οποίος αφήνει τον ιδανικό χώρο για τον κόμπο της γραβάτας.

Αν έχεις μακρόστενο πρόσωπο, φρόντισε ο γιακάς να είναι “απλωτός”, δηλαδή οι άκρες του να προεξέχουν και να δίνουν την ψευδαίσθηση ενός πιο γεμάτου προσώπου.

2. Βρες τις αναλογίες σου

Όταν αγοράζεις σακάκι, πρέπει οι βάτες να εφάπτονται ακριβώς στο ύψος των ώμων σου. Έτσι θα καταλάβεις εάν όντως στρώνει καλά πάνω σου και σου ταιριάζει.

Το κατάλληλο ύψος για τα μανίκια είναι να έρχονται στην κλείδωση του βραχίονα. Δεν πρέπει να τελειώνουν κοντύτερα, ούτε μακρύτερα, αλλιώς δείχνουν άσχημα.

Το σακάκι πρέπει να τελειώνει περίπου στο μέσο των οπισθίων για να στρώνει καλά.

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις ένα κοστούμι που να στρώνει καλά πάνω στο σώμα σου, μπορείς να πας σε έναν επαγγελματία ράφτη, ο οποίος θα διορθώσει τις ατέλειες.

3. Ντύσου ανάλογα με το ύψος σου

Αν δεν είσαι και το πρώτο μπόι, αγόρασε σακάκι με ένα κουμπί πιο κάτω απ τη μέση. Θα είναι εκτεθειμένο μεγαλύτερο μέρος του πουκαμίσου σου και το βαθύ V θα κάνει τον κορμό σου να δείχνει μακρύτερος.

Αν είσαι μετρίου αναστήματος, ένα σακάκι με δυο κουμπιά σίγουρα θα κολακεύσει το σώμα σου. Είναι ένα ασφαλές στυλ που κολακεύει τους περισσότερους σωματότυπους.

Αν είσαι πολύ ψηλός, καλό είναι το σακάκι σου να έχει 3 κουμπιά και να κλείνει στο ύψος του στέρνου σου, για να σου κόβει λίγους πόντους.

4. Βράχηκαν τα παπούτσια σου;

Αν σε πιάσει βροχή και βραχούν τα αγαπημένα σου (δερμάτινα) παπούτσια, καταρχάς πρέπει να τα σκουπίσεις όσο το δυνατό γρηγορότερα με ένα καθαρό και μαλακό ύφασμα. Έπειτα, βάλε μέσα τους φύλλα εφημερίδας για να απορροφήσουν την υγρασία και να μη χαλάσει η φόρμα τους. Όταν τα φύλλα μουσκέψουν εντελώς, άλλαξέ τα και επανάλαβε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί, μέχρι τα φύλλα να βγαίνουν στεγνά. Τέλος, πέρνα τα στεγνά πλέον παπούτσια σου, με ένα ειδικό γυαλιστικό για δερμάτινα παπούτσια.

Διάβασε ακόμα 

Πώς θα φορέσεις (σωστά) τα 6 πιο δύσκολα χρώματα της αντρικής γκαρνταρόμπας

Τα εσώρουχα που οι γυναίκες θέλουν να φορέσεις

Oι πιο μοντέρνες ανδρικές τάσεις του hairstyle για το 2017

 

Total
9
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive