Αποτελεί την “κεφαλή” των Pink Floyd.

Kαι όταν λέμε “αποτελεί” σημαίνει ότι μουσικές μπάντες τέτοιου βεληνεκούζ δεν σβήνουν ποτέ!

Ο Roger Waters είναι ο άνθρωπος που οδήγησε το συγκρότημα στην απόλυτη πληρότητα, στο μεγαλείο, στην κορυφή. Είναι ο άνθρωπος που με την μουσική του διάνοια μάς έμαθε τι σημαίνει “ψαγμένη” ροκ μουσική και ψυχεδέλεια μέσα σ’ αυτή.

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ (David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright και φυσικά στις αρχές με τον Syd Barret) ξεκίνησε να ονειρεύεται μουσικά, να δηλώνει επαναστάτης στις πολυεθνικές και να προσπαθεί να “ανοίξει” το μυαλό του σε άλλους κόσμους.

Ο frontman των Pink Floyd έχει σήμερα γεννέθλια (κλείνει τα 74 του χρόνια) και ύστερα από 53 χρόνια καριέρας, σίγουρα έχεις να μάθεις πολλά από εκείνον.

Το Men Exclusive σού παρουσιάζει 10 αποφθέγματα  του Roger Waters που θα σου διδάξουν πολλά:

1. Συναγωνίζομαι διαρκώς τον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά χάνω.

2. Δεν με φοβίζει τίποτα παρά μόνο η τυφλή αδιαφορία ενός ανελέητου κόσμου, χωρίς συναισθήματα.

3. Πάντα διάβαζα βιβλία και απορούσα πώς κάποιος μπορούσε να γράψει τόσες πολλές λέξεις. Όμως το διαζύγιό μου και το γεγονός ότι μετά ξαναερωτεύτηκα, απελευθέρωσαν τη δυνατότητά μου να γράφω και με άλλους τρόπους πέραν των τραγουδιών.

4. Πιστεύω πως υπάρχουν γεγονότα στη ζωή μου τα οποία βοήθησαν τη δημιουργικότητά μου. Το να σκοτωθεί ο πατέρας σου ας πούμε (σ.σ. έχασε τον πατέρα του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – το ‘The Final Cut’ είναι εν μέρει εμπνευσμένο από αυτό το γεγονός) είναι ένα από τα πράγματα που δημιουργούν έμπνευση αν είσαι ένα παιδί που στο μέλλον θα γράψει ποιήματα ή τραγούδια…

5. Είτε γράφεις τραγούδια είτε όχι. Και αν γράφεις τραγούδια, όπως εγώ, υπάρχει μια φυσική θέληση να γράψεις ολόκληρους δίσκους.

6. Κάπως έτσι μπορείς να ελέγξεις έναν πληθυσμό: Κάνοντας τον κόσμο να φοβάται και συγκεκριμενοποιώντας έναν εχθρό.

7. Δεν έχω πρόβλημα με καμία απολύτως ερώτηση.

8. Πάντα παίρνεις το ρίσκο του να σε απορρίψουν. Αν έχεις την υποψία ότι είσαι καλλιτέχνης οποιασδήποτε μορφής, πρέπει να πάρεις το ρίσκο της απόρριψης και του να σε θεωρούν όλοι βλάκα.

9. Το ερώτημα που μου γεννιέται είναι το εξής: Οι σύγχρονες επικοινωνίες που έχουμε θα εξυπηρετήσουν στο να μάθουμε περισσότερα πράγματα και να έρθουμε πιο κοντά μεταξύ μας, ή θα μας «εξαπατήσουν» και θα μας κρατήσουν απόμακρους;

10. Θα μπορούσα να γίνω αρχιτέκτονας, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήμουν χαρούμενος με αυτό. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ένα χαζό παιχνίδι απ’ όσο βλέπω.

Total
8
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*