Αν σου αρέσει να διαβάζεις βιβλία τα νέα είναι ευχάριστα για σένα. Μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Yale, έδειξε ότι οι άνθρωποι που αφιερώνουν τουλάχιστον 3,5 ώρες εβδομαδιαίως στο διάβασμα βιβλίων, έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

Ο λόγος είναι ότι το διάβασμα διευρύνει τους ορίζοντές μας και ενισχύει τη δύναμη του μυαλού μας. Επίσης, βοηθάει στη συγκέντρωση και σε έναν πιο δημιουργικό και αναλυτικό τρόπο σκέψης.

Οι καλές εγκεφαλικές λειτουργίες συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά εκδήλωσης άνοιας και αλτσχάιμερ, παθήσεις που ευθύνονται για τον πρόωρο θάνατο χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο κάθε χρόνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για man book gif

Επίσης, το διάβασμα χαμηλώνει τα επίπεδα τον ορμονών που προκαλούν στρες και επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου και ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση.

Η έρευνα έδειξε ότι οι ενδείξεις αυτές ισχύουν μόνο για όσους διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία και όχι εφημερίδες και περιοδικά, λόγω του ότι ο αναγνώστης “δένεται” με την ιστορία του βιβλίου, ενώ οι ειδήσεις στις εφημερίδες είναι συνήθως δυσάρεστες και επιτείνουν το άγχος.

Δες τα 12 πιο αμφιλεγόμενα βιβλία όλων των εποχών ΕΔΩ

Δες τα βιβλία που θα πρέπει να διαβάσεις στη ζωή σου ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive