Η θρυλική McLaren F1 GTR Longtail ξαναγεννήθηκε!

Το MSO είναι το τμήμα ειδικών αποστολών της McLaren Automotive (McLaren Special Operations). Μόνο που αυτή τη φορά ανέλαβε, διεκπεραίωσε και μας παρουσιάζει κάτι πραγματικά μοναδικό.

Μία ανακατασκευασμένη F1 GTR Longtail!

Πρόκειται για το σασί #25 το οποίο έτρεξε στον 24ωρο αγώνα του Μαν το 1997! Ήταν το τελευταίοι μοντέλο που συμμετείχε σε μη-ιστορικούς αγώνες. Οι Βρετανοί το έκαναν σαν καινούριο και το παρουσιάσαν στο Hampton Court Concours of Elegance.

Χρειάστηκαν 18 μήνες και πολλά εξαρτήματα που είχαν μείνει… αποθηκευμένα σε κοντέινερς τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοναδικό εξάρτημα που χρησιμοποιείται στο εν λόγω μοντέλο και δεν είναι ‘made by McLaren’, είναι τα φωτιστικά σώματα στην οροφή, που προέρχονται από φτερά αεροπλάνου.

Η 25R ήταν η μία εκ των τριών Longtail με τις οποίες η ομάδας Guld-Davidoff συμμετείχε το 1997 σε αγώνες GT. Συγκεκριμένα στο Μαν, την οδήγησαν οι Ray Bellm, Andrew Gilbert-Scott και Masanori Sekiya. Ωστόσο δεν είδαν την καρό σημαία, δύο ώρες πριν το φινάλε, μία φωτιά τους οδήγησε σε εγκατάλειψη.

Αυτό το παλιό-νέο όχημα, αποτελεί κομμάτι του F1 Certified Program της McLaren Automotive, μέσω του οποίου μπορεί να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα κάθε εξαρτήματος, κάθε μίας εκ των 106 McLaren F1 που κατασκεύασε από το 1993 έως το 1998 για χρήση σε δημόσιους δρόμους ή πίστα.

Πηγή

Total
5
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*