Τα 12+ εκατομμύρια ευρώ που φημολογείται ότι κοστίζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το καθιστούν το ακριβότερο αυτοκίνητο για τον δρόμο (και έστω πολύ περιορισμένης παραγωγής) που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία του αυτοκινήτου.

Η Phantom Sweptail όπως ονομάζεται παρουσιάστηκε από τον CEO της Rolls-Royce στο Concorso d’Eleganza της Villa d’Este στην λίμνη Como της Ιταλίας, και πρόκειται για ένα και μοναδικό μοντέλο το οποίο αποτελεί μια ειδική παραγγελία από έναν φανατικό αγοραστή και συλλέκτη μοντέλων της εταιρίας.

Οι αλλαγές σε σχέση με την κλασική Phantom είναι πολλές και σημαντικές. Ιδίως στο πίσω μέρος όπου το αυτοκίνητο ακολουθεί κάποιες ιδιαίτερες γραμμές που θυμίζουν αμαξώματα της δεκαετίας του 30 και του 40 (εκεί άλλωστε έγκειται και η αναφορά του ονόματος Sweptail) ενώ υπάρχουν και σαφείς επιρροές από την ναυπηγική και τα γιοτ θυμίζοντας αρκετά τα vintage σκάφη της Rolls-Royce εκείνης της εποχής.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τον ξεχωριστό αυτόν πελάτη για να καταλήξει στις τελικές γραμμές του σχεδίου, εγκαταλείποντας από την αρχή της προσπάθειας την τετραθέσια διάταξη και αφήνοντας έξω την δεύτερη σειρά καθισμάτων. Η διθέσια πλέον Sweptail έχει στην θέση τους ένα μεγάλο και πολυτελή χώρο αποθήκευσης καλυμμένο με πανάκριβο ξύλο.

Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του αυτοκινήτου είναι βέβαια η οροφή, η οποία είναι γυάλινη και εκτείνεται έως το πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχοντας ένα πολύ ιδιαίτερο σχήμα που μοιάζει με δάκρυ. Το στοιχείο αυτό δημιουργεί μια ιδιαίτερα φωτεινή και άνετη καμπίνα και ενισχύει ακόμα περισσότερο τον ακραία πολυτελή χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Και όταν μιλάμε για πολυτέλεια δεν χρειάζεται απλά να δούμε τις φωτογραφίες αλλά έρχεται και η δήλωση των ανθρώπων της RR ότι πρόκειται για το πιο “καθαρό” σχεδιαστικά σαλόνι που έχει κατασκευάσει ποτέ. Η διθέσια διάταξη έχει αλλάξει δραματικά τον χαρακτήρα της Phantom ενώ πανάκριβα υλικά όπως ξύλα Macassar Ebony και Paldao, και απίστευτης ποιότητας δέρματα κυριαρχούν παντού.

Για τον χώρο των αποσκευών η Rolls Royce έχει κατασκευάσει τις δικές της βαλίτσες που να ταιριάζουν με το όλο θέμα του σχεδίου του αυτοκινήτου. Όσο για το εμπρός τμήμα, και εκεί έχουν υπάρξει αλλαγές, καθώς έχουν διαφοροποιηθεί τα φωτιστικά σώματα και η μάσκα έχει καινούργια στοιχεία στην γρίλια και στους προφυλακτήρες, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να είναι ξεχωριστό από κάθε γωνία.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, δεν γνωρίζουμε τι αλλαγές έχουν υπάρξει, με τον κινητήρα των 6,75 λίτρων να έχει δεχθεί αρκετές βελτιώσεις, χωρίς όμως να υπάρχουν ανακοινώσεις για την ισχύ του.

Όσο για την Rolls-Royce (που ανήκει να θυμίσουμε στην ΒΜW) αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την απόφασή της να παραμείνει ένας “ειδικός” κατασκευαστής, ο οποίος μπορεί να εκτελέσει και την πιο ακραία παραγγελία, όπως αρμόζει στην ιστορία της εταιρίας και την μεγάλη παράδοσή της.

 

Διάβασε ακόμη

Lincoln Zephyr: Ποιος είπε ότι η δεκαετία του ’30 δεν είχε Batmobile;

H σπανιότερη Aston Martin του κόσμου περιμένει τον νέο James Bond

Η ονειρική Mustang του Steve McQueen περιμένει τον νέο της ιδιοκτήτη

Total
5
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive