Ο κολλητός σου παντρεύεται και σε επέλεξε για κουμπάρο. Η χαρά σου είναι μεγάλη, οι ευθύνες πολλές και το άγχος ακόμα μεγαλύτερο. Μπορεί πλέον να μην τηρούνται τα εθιμοτυπικά στους μοντέρνους γάμους, αλλά θα κερδίσεις τις εντυπώσεις αν βγάλεις λόγο. Διάβασε πώς να το κάνεις σωστά, μόνο στο Men Exclusive.

Σύντομος και γλυκός λόγος

Δε θα κάνεις διάλεξη, απλά καλείσαι να πεις λίγα λόγια για το ζευγάρι που θα παντρέψεις. Μίλα απλά και σε συναισθηματικό τόνο και μην πλατιάσεις με λεπτομέρειες που δε χρειάζονται.

Μίλα άνετα

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να είσαι άνετος όταν καλείσαι να μιλήσεις μπροστά σε μεγάλο κοινό, αλλά δε χρειάζεται να ντρέπεσαι. Μίλα δυνατά και καθαρά ώστε να ακούγεσαι και μη διστάσεις να ζητήσεις μικρόφωνο, αν η αίθουσα είναι μεγάλη και οι καλεσμένοι πολλοί.

Άσε στην άκρη τα σόκιν αστεία

Ο λόγος του κουμπάρου είθισται να είναι εύθυμος και να κάνει τους καλεσμένους να γελάσουν, αλλά θυμήσου ότι ανάμεσά τους βρίσκονται οι γονείς και ηλικιωμένοι συγγενείς του ζεύγους, οπότε καλό θα ήταν να αποφύγεις οποιαδήποτε σόκιν ή ακραία αναφορά.

Αποστήθισε τα κύρια σημεία

Αν μάθεις απ’ έξω ολόκληρο το λόγο σου θα ακούγεται σαν να λες μάθημα, μπορείς όμως να θυμάσαι συγκεκριμένα πράγματα που θέλεις να συμπεριλάβεις σε αυτόν. Έτσι θα πεις αυτά που θες, αλλά χωρίς να φαίνεσαι “στημένος”.

Μείνε νηφάλιος

Εννοείται ότι θα πιεις στο γάμο του κολλητού σου, αλλά ξεκίνα να πίνεις αφού μιλήσεις. Οι μεθυσμένοι (ή έστω οι πιο χαλαροί) άνθρωποι τείνουν να λένε πράγματα που δεν πρέπει, συν ότι δε θέλεις να σε παρεξηγήσουν οι καλεσμένοι που δε σε ξέρουν.

Μην υπερπροσπαθήσεις να φανείς αστείος

Πες αυτό που σκέφτεσαι και μην προσπαθείς να κάνεις αστεία αν δε σου βγαίνει, γιατί κανείς δεν πρόκειται να γελάσει. Προσπάθησε να πεις μια αστεία (και σύντομη) ιστορία, αν δε φημίζεσαι για το χιούμορ σου.

Κλείσε με μια πρόποση

Όλοι οι λόγοι κλείνουν με μια πρόποση, έτσι πρέπει να κλείσει και ο δικός σου. Αυτό είναι το σημείο που σίγουρα θα θυμούνται όλοι οι καλεσμένοι. Κάνε μια ευχή για τους νιόπαντρους, σήκωσε το ποτήρι προς τιμήν τους και συνέχισε τη βραδιά σου ανέμελος.

 

Διάβασε ακόμα 

Πώς πρέπει να ντυθείς σε ένα γάμο (με οποιοδήποτε dress code)

Πώς να οργανώσεις μια πετυχημένη πρόταση γάμου

6 βήματα για να δέσεις εύκολα το παπιγιόν σου 

Total
23
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive