Όταν παραποιείς κλασικά κείμενα της νεοελληνικής γλώσσας, δεν το κάνεις (όπως λες) για να διευκολύνεις του εξεταζόμενους.

Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι ο “κουφός πρύτανης” και ο ¨κακός πρωθυπουργός” ήταν οι δύο έννοιες, με τις οποίες τα παιδιά μπερδεύονταν να γράψουν.

Απλώς κάνεις ρημαδιό ένα κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, μόνο και μόνο επειδή ενοχλεί ορισμένα κολλημένα μυαλά.

Τους μεν πρυτάνεις για να μην χαλάσει η υστεροφημία τους και τον δε Αλέξη Τσίπρα για να μην καταλάβει και ο ίδιος όλα αυτά που έχουμε καταλάβει όλοι ως ‘Ελληνες τόσα χρόνια.

Αν αυτό δεν είναι “χούντα” τότε τι είναι;

Φυσικά με τόσο σάλο που δημιουργήθηκε δεν θα μπορούσε να μην απαντήσει και η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων Υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων, η οποία θεώρησε αβάσιμη την όλη κατγηορία.

Το ζήτημα δεν είναι τι απάντησαν αυτοί οι κύριοι, αλλά το ότι πλέον αυτή η κοινωνία (όπως έχει δημιουργηθεί) δεν μπορεί να καταλάβει δύο απλά πράγματα.

Οτί πλήρης ελευθερία δεν υπάρχει (ποτέ δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια) και ότι ορισμένοι κόβουν και ράβουν έτσι όπως θέλουν, μόνο και μόνο βλέποντας εμάς τα πρόβατα να μην μιλάμε.

Η αφορμή ήταν οι εξετάσεις για τη γραφή του συγκεκριμένου κειμένου.

Ορισμένοι λένε ότι “όταν φωνάζεις, δεν ακούγεσαι”, αλλά μήπως επιτέλους θα πρέπει να αλλάξουμε πλεύση και να βγούμε απ’ αυτό το σκατένιο καβούκι μας;

Μήπως θα πρέπει να σηκωθούμε και να πετάξουμε στη θάλασσα όλους εκείνους που βαυκαλίζονται στην καμπούρα μας;

Αντε ντε, κάνε κάτι… Δεν το βλέπεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή;

Total
29
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive