‘Ολοι θα ήθελαν να μεταφέρουν μαζί τους στο ταξίδι όλη την γκαρνταρόμπα, όλα τα παπούτσια και όλα τα αξεσουάρ. Επειδή όμως αυτό είναι ανέφικτο, ακόμα και όταν ταξιδεύει κανείς μόνος με το αυτοκίνητό του, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορούν να μεταφέρουν μόνο μια βαλίτσα – και αυτή όχι από τις μεγάλες – για ένα ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας.

Προγραμματισμός

Μια λέξη με δεκαπέντε γράμματα, αλλά με ανυπολόγιστη αξία. Αν ξεκινήσεις τα σχέδιά σου εβδομάδες νωρίτερα τότε θα προλάβεις να έχεις εγκαίρως καθαρά και σιδερωμένα όλα εκείνα τα ρούχα που θα σου καλύψουν τις ανάγκες για το ταξίδι των επτά ημερών. Φρόντισε όσα ρούχα, εσώρουχα ή κάλτσες ανήκουν στην κατηγορία των «εφοδίων» να τα τοποθετήσεις σε ένα ξεχωριστό τμήμα της ντουλάπας στο οποίο θα προσφύγεις μια ημέρα ή λίγες ώρες πριν το ταξίδι, τότε, δηλαδή, που θα ξεκινήσεις το πακετάρισμα.

 Ένα μακρυμάνικο φτάνει

Απαραίτητο αλλά ογκώδες ρούχο, οπότε η λύση είναι η σωστή επιλογή ανάλογα τον προορισμό και την εποχή. Επομένως ένα τζάκετ ή φούτερ, είναι αρκετό τόσο για τις δροσερές νύχτες όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όχι άλλο (τόσο πολύ) χρώμα

Πάρε μαζί σου ρούχα και αξεσουάρ που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Μπλε, μαύρο, άσπρο και πράσινο χρώμα είναι must γιατί πάνε με όλα.

Το παπούτσι και η στρατηγική του

Δύο ζευγάρια παπούτσια, ένα που θα φοράς στο ταξίδι και ένα στη βαλίτσα συνήθως είναι αρκετά για μια εβδομάδα εκτός ειδικών περιστάσεων όπως πολύωρες πεζοπορίες ή κάτι αντίστοιχο.

Εξέτασε τις ανέσεις του δωματίου

Πιστολάκι για τα μαλλιά στις διακοπές; Μετασχηματιστές; Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα αξεσουάρ αλλά ταυτόχρονα πιάνουν χώρο σε μια βαλίτσα. Γι’ αυτό ρώτησε στο ξενοδοχείο ή το δωμάτιο που θα μείνεις για τέτοιου είδους ηλεκτρικές, συνήθως, συσκευές. Θα εκπλαγείς από τι μπορείς να γλιτώσεις.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive