Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του άνδρα είναι να χάσει τα μαλλιά του. Δυστυχώς όμως, αργά ή γρήγορα θα συμβεί σε όλους μας.

Αν έχεις ήδη αρχίσει να διακρίνεις μια αραίωση στο τριχωτό του κεφαλιού σου, δε θα πρέπει να στεναχωριέσαι και να ντρέπεσαι, αλλά να υιοθετήσεις χτενίσματα που σε κολακεύουν και κρύβουν το “πρόβλημα”.

Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου κατά την τριχόπτωση

Είναι δύσκολο να διατηρήσεις ένα κούρεμα όμορφο και περιποιημένο, όταν πάσχεις από τριχόπτωση, όμως υπάρχουν διάφορα τρικ που μπορείς να δοκιμάσεις.

1. Αν το πρόβλημα δεν εστιάζεται στην κορυφή του κεφαλιού ή στα πλαϊνά, μπορείς να ξυρίσεις τελείως την περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στην οποία παρουσιάζεται η αραίωση.

2. Ένα χτένισμα που καμουφλάρει την αραίωση, είναι το κούρεμα σε επίπεδα. Χρειάζεσαι έναν έμπειρο κουρέα, ο οποίος θα αφήσει τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού στο μήκος που είναι και προς τους κροτάφους και το σβέρκο, σταδιακά θα μειώνει το μήκος τους.

3. Ένα λάθος που κάνουν οι άνδρες με τριχόπτωση, είναι ότι δεν επισκέπτονται τον κουρέα τους τόσο συχνά. Ωστόσο, οι τρίχες στα φρύδια και στη γραμμή του σβέρκου δεν ασθενούν τόσο γρήγορα όσο οι τρίχες των μαλλιών, οπότε μόνο και μόνο γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουν τις μηνιαίες επισκέψεις, ώστε να διατηρούνται περιποιημένοι.

4. Καλό είναι για τους άνδρες με πρόβλημα τριχόπτωσης να διατηρούν τα μαλλιά τους κοντά και να μην τα αφήνουν μακριά, επειδή έτσι τονίζεται η αραίωση. Το τρικ των παλιών, που άφηναν τα πίσω μαλλιά να μακρύνουν και στη συνέχεια τα έφερναν μπροστά για να καλύψουν το κενό, είναι κάτι που όχι μόνο δεν κρύβει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το τονίζει και είναι αρκετά κακόγουστο.

Απαραίτητα προϊόντα

Χρειάζεσαι τα κατάλληλα προϊόντα σε αυτή τη φάση, για να κρατήσεις το πρόβλημα υπό έλεγχο και να το καθυστερήσεις όσο γίνεται. Υπάρχουν ειδικά φαρμακευτικά σαμπουάν και κρέμες, οι οποίες τονώνουν τους θύλακες τις τρίχας, δίνουν όγκο και καθυστερούν την αραίωση.

Τα περισσότερα κουρεία διαθέτουν και πωλούν τέτοια προϊόντα, τα οποία συνήθως κυκλοφορούν σε μορφή πούδρας και όχι σε κρέμα. Η εφαρμογή τους είναι απλή και μετά το λούσιμο ξεβγάζεις το προϊόν και δε μένουν υπολείμματα.

Πρέπει να προσέχεις το προϊόν που θα αγοράσεις να είναι δερματολογικά ελεγμένο και πιστοποιημένο, αλλιώς μπορεί να έχεις δυσάρεστα αποτελέσματα.

Tips ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σου

Γύρω στα 35 τα μαλλιά αρχίζουν να γκριζάρουν, όμως αν έχεις τριχόπτωση δεν πρέπει να τα βάψεις μόνος σου στο σπίτι σου, αλλά σε ένα κομμωτήριο.

Αν έχεις ανοιχτόχρωμα μαλλιά και τα βάψεις σε πιο σκούρα απόχρωση, θα τονίσεις ακόμα περισσότερο τις πάσχουσες περιοχές.

Ένας έμπειρος κομμωτής ξέρει ότι για να καλύψεις -όσο γίνεται- το πρόβλημα, η βαφή πρέπει να είναι έναν ή δύο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό σου χρώμα, καθώς και θα καλύψει τα γκρίζα και τα κενά δε θα φαίνονται τόσο έντονα.

Το γεγονός όμως ότι οι άνδρες κουρεύουν τα κοντά μαλλιά τους σχεδόν κάθε μήνα, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της βαφής, καθώς χρειάζεται τακτικότατες επαναλήψεις για να διατηρείται το χρώμα- καμουφλάζ.

Πάρε ιδέες από το στυλ των διάσημων 

To κούρεμα high and tight

Αποτελεί σταθερά στο Σώμα Πεζοναυτών, ενώ γενικά είναι ένα στρατιωτικό κούρεμα και μοιάζει κατά πολύ με το κούρεμα με την “ψιλή”, με τη διαφορά ότι στο τελευταίο αφαιρούνται όλα τα μαλλιά. Για την επίτευξή του, χρησιμοποιείται η κουρευτική μηχανή και έπειτα πολλές φορές ξυράφι. Kάντο όπως ο Ryan Reynolds.

Τhe Βuzz Cut- Με την “ψιλή” 

O Channing Tatum επιλέγει το κλασικό old time classic κούρεμα που σε βγάζει από τη δύσκολη θέση και είναι πάντα μόδα.

Short Crop- Κοντό κούρεμα με υφή

O Jude Law συνήθως το επιλέγει γιατί δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχεις περισσότερα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πυκνά.

Βarista (ή αλλιώς hipster combover)

Είναι μια παλιά τεχνική που εφάρμοζαν οι άντρες για να καλύψουν τη φαλάκρα. Αυτό που έκαναν ουσιαστικά, είναι ότι άφηναν μακριά τα μαλλιά στη μία μεριά του κεφαλιού και τα χτένιζαν προς την άλλη για να καλύψουν τα σημεία που δεν είχαν μαλλιά.

Από τότε τα χρόνια πέρασαν και το combοver ξαναγύρισε στη μόδα ανανεωμένο για να προσδίδει την κλασική κομψότητα στα ανδρικά κεφάλια. Άλλοι το προτιμούν πιο classy, άλλοι πιο μοντέρνο, άλλοι με undercut, άλλοι αυστηρό, άλλοι loose. Μπορείς να το δοκιμάσεις όπως το κάνει ο David Beckham.

Διάβασε ακόμη 

Πώς θα καταλάβεις αν ο μπαρμπέρης σου δεν είναι και τόσο καλός

5 τραγικά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου

Oι πιο μοντέρνες ανδρικές τάσεις του hairstyle για το 2017

Total
46
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive