Το σεξ είναι αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή, γι’ αυτό το λόγο όλοι οι άνθρωποι το επιζητούν. Εκτός από την απόλαυση, το σεξ κάνει καλό και στον οργανισμό και συγκεκριμένα στους 10 παρακάτω τομείς:

 • Διώχνει το άγχος

  Αποτέλεσμα εικόνας για couple sex gif

Η ντοπαμίνη, οι ενδορφίνες και η οξυτοκίνη που παράγονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης φέρνουν αίσθηση ευφορίας και ενίσχυση της επιθυμίας, καταπολεμώντας το άγχος και απομακρύνοντας κάθε αρνητική σκέψη και συναίσθημα.

 • Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος γυμναστικής

Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι χάνουν 144 θερμίδες στα 30 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας. Οι περίπλοκες στάσεις καίνε ακόμη περισσότερες θερμίδες, ενώ παράλληλα εκγυμνάζονται οι μύες στα χέρια και τα πόδια, όπως και οι κοιλιακοί. Παίζει ρόλο και η στάση, βέβαια. Αν θέλεις να χάσεις κιλά αλλά βαριέσαι το γυμναστήριο, ξεκίνα να κάνεις περισσότερο σεξ.

 • Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση

Με το σεξ πέφτει η αρτηριακή πίεση και μειώνονται οι πιθανότητες καρδιακών νοσημάτων.

 • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Με τα παθιασμένα φιλιά και το σεξ παράγεται περισσότερη ανοσοσφαιρίνη Α, αντιγόνο που αποτρέπει τον οργανισμό να νοσήσει από τις άσχημες και ενοχλητικές ιώσεις του χειμώνα.

 • Δυναμώνει τη σχέση μεταξύ των δύο συντρόφων

  Αποτέλεσμα εικόνας για couple sex gif

Η ωξυτοκίνη είναι ορμόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια του σεξ και ενισχύει την εμπιστοσύνη και το δεσμό μεταξύ δύο συντρόφων. Το συχνό σεξ μας δένει ακόμη περισσότερο με το σύντροφό μας.

 • Βοηθά στην καλύτερη ποιότητα ύπνου

Το σεξ φτάνει δύο ανθρώπους στα όριά τους και με τον οργασμό, όλη η ένταση φεύγει και το σώμα χαλαρώνει. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να σας πάρει και τους δύο ο ύπνος, χωρίς να στριφογυρίζετε στα σεντόνια. Οπότε, λειτουργεί και σαν αντίδοτο κατά της αϋπνίας.

 • Προλαμβάνει τη στυτική δυσλειτουργία

Η στύση διατηρεί τη ροή του αίματος στις αρτηρίες του πέους και ο ιστός παραμένει υγιής. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο την εξασκείς, τόσο σκληρότερη γίνεται. Έτσι, αντί να ανησυχείς για τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι, απλά κάνε αυτό που ξέρεις.

 • Είναι μια ευεργετική δραστηριότητα για τον προστάτη

Με την τακτική εκσπερμάτιση ανανεώνεται το προστατικό υγρό, το οποίο παράγεται στον προστατικό αδένα και αποτελεί το κύριο συστατικό του σπέρματος. Έτσι, μειώνεται η πιθανότητα φλεγμονών και συμφόρησης του προστατικού αδένα.

 • Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος

  Αποτέλεσμα εικόνας για couple sex gif

Όσο πιο συχνά εκσπερματώνει ένας άνδρας, τόσο υγιέστερο γίνεται το σπέρμα. Ως γνωστόν, το σπέρμα παράγεται στους όρχεις και όσο συχνότερα “αντικαθιστάται”, τόσο καλύτερο είναι για όλο το αναπαραγωγικό σου σύστημα.

 • Αυξάνει το μέσο όρο ζωής

Όπως γράψαμε και παραπάνω, το σεξ καταπολεμά το άγχος, μειώνει τις πιθανότητες γρίπης, βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και υποβοηθά την καλύτερη λειτουργία του προστάτη, οπότε αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ενός άνδρα.

Διάβασε ακόμα 

Έτσι θα την φέρεις σε οργασμό μέσα σε 15 λεπτά

5 ιδιαίτερα ραντεβού που σίγουρα θα σε οδηγήσουν στο κρεβάτι

Total
2
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive