Οι διακοπές κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους και εσύ αναγκάζεσαι να αποχαιρετήσεις την όμορφη παραλία, το μεσημεριανό ύπνο και τα δροσιστικά κοκτέιλ και να επιστρέψεις στη σκληρή καθημερινότητα, που περιλαμβάνει πρωινό ξύπνημα και έλλειψη ελεύθερου χρόνου. Εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν αυτήν τη δύσκολη μετάβαση από τις διακοπές στη δουλειά, όσο πιο ομαλή γίνεται.

Ξύπνα πιο νωρίς

Αποτέλεσμα εικόνας για man wake up gif

Λίγες μέρες πριν τελειώσουν επίσημα οι διακοπές σου και επιστρέψεις στο γραφείο, βάζε ξυπνητήρι, ώστε ο οργανισμός σου να αρχίσει να συνηθίζει στην αλλαγή του ωραρίου. Δύο ή τρεις μέρες πριν από τη μεγάλη επιστροφή, άφησε πίσω το ωράριο των διακοπών (ξενύχτια και ύπνος μέχρι το μεσημέρι) και δοκίμασε να κοιμηθείς το αργότερο στη 1 και βάλε ξυπνητήρι για να σηκωθείς πριν τις 9. Έτσι, η πρώτη σου μέρα στο γραφείο δε θα ξεκινήσει τόσο εφιαλτικά και εσύ δε θα κοιμάσαι όρθιος τις πρώτες μέρες, μέχρι να συνηθίσεις.

Μην πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά

Αποτέλεσμα εικόνας για man works office gif

Είναι πολύ πιθανό, μετά από τουλάχιστον μια εβδομάδα άδειας, να σε περιμένει μεγάλος φόρτος εργασίας στο γραφείο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ξεκινήσεις να ασχολείσαι σιγά σιγά, ειδάλλως θα πελαγώσεις. Χρειάζεσαι λίγες μέρες μέχρι να προσαρμοστείς ξανά στα δεδομένα του γραφείου. Μέχρι τότε, βρες τους ρυθμούς σου ξεχωρίζοντας τις πιο σημαντικές εκκρεμότητες που έχεις να φέρεις εις πέρας και θέτοντας προτεραιότητες.

Γύρνα με θετική αύρα

Αποτέλεσμα εικόνας για man works office gif

Επιστρέφοντας στο γραφείο, πριν πιάσεις με τους συναδέλφους σου τη συζήτηση περί δουλειάς, μιλήστε για τις διακοπές σας, πώς τα περάσατε και φέρε ένα κλίμα δροσιάς στη δύσκολη μέρα που σε περιμένει. Όσο δύσκολη είναι για σένα η επιστροφή στη δουλειά, άλλο τόσο είναι και για εκείνους.

Παράτεινε τις διακοπές στην πόλη

Αποτέλεσμα εικόνας για men summer gif

Δεν εννοούμε να ξενυχτάς στα παραθαλάσσια μπαράκια κάθε βράδυ, αλλά να κρατήσεις και στην πόλη μερικές από τις καλοκαιρινές σου συνήθειες. Τα σαββατοκύριακα μπορείς ακόμα να πας για μπάνιο στις παραλίες της Αττικής και μετά το φαγητό να απολαύσεις ένα νόστιμο και δροσιστικό παγωτό. Βρες ελεύθερο χρόνο για να βγάλεις τις σκοτούρες απ’ το μυαλό σου και να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν.

Ξεκίνα μια δραστηριότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για man gym gif

Μια δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα το γυμναστήριο ή ένα άθλημα, σε βάζουν σε σειρά και προκαλούν εγρήγορση στον οργανισμό. Έτσι, η καθημερινότητά σου θα έχει ένα πρόγραμμα και δε θα σου φανεί τόσο δύσκολη η μετάβαση από τους χαλαρούς ρυθμούς των διακοπών, στο άγχος της δουλειάς.

Total
2
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive