Όπως φαίνεται, η γενειάδα είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσεις το αντίθετο φύλο και λέγοντας γενειάδα, δεν εννοούμε τα γένια 2- 3 ημερών, αλλά τα ελαφρώς πιο πυκνά γένια, που προσδίδουν σε κάθε άνδρα μια αγριάδα, την οποία φαίνεται ότι οι γυναίκες βρίσκουν ακαταμάχητη.

Πρέπει όμως να προσαρμόζουμε την κάθε μόδα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά μας και τις δικές μας ανάγκες.

Διάβασε στο Men Exclusive πώς πρέπει να αφήσεις τα γένια σου να μακρύνουν, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο είναι σχετικά μακρύ και το κούτελο είναι αρκετά φαρδύτερο από το πιγούνι. Δεν έχει έντονες, αλλά στρογγυλεμένες γωνίες.

Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι “εύκολο”, καθώς δεν υπάρχει είδος γενειάδας που δε σου ταιριάζει. Ιδανικά, άσε τα γένια σου να μακρύνουν περιμετρικά του προσώπου, με έντονα κοψίματα κάτω από τα ζυγωματικά και τετραγωνισμένα στο ύψος του πιγουνιού.

Ορθογώνιο πρόσωπο

Το πρόσωπο είναι μακρύ και το κούτελο, τα ζυγωματικά και το πιγούνι έχουν το ίδιο πλάτος μεταξύ τους.

Επειδή το πρόσωπό σου είναι ήδη πολύ μακρύ, δε σε κολακεύουν τα πολύ μακρυά γένια. Αντιθέτως, μπορείς να τα αφήνεις πιο πυκνά στα πλαϊνά και κοντύτερα στο πιγούνι, για να δημιουργείται η ψευδαίσθηση πιο “γεμάτου” προσώπου. Έτσι το πρόσωπό σου θα δείχνει πιο πλατύ.

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα ζυγωματικά εξέχουν στο στρογγυλό πρόσωπο, ενώ το πιγούνι είναι αρκετά στρογγυλεμένο επίσης.

Για να δείχνεις πιο αδύνατος, κράτα κόντρα ξυρισμένα τα γένια στα μάγουλά σου και άσε τα να μακρύνουν προς το πιγούνι, ώστε να πάρει έντονο σχήμα και να εξέχει σε σχέση με τα ζυγωματικά.

Το αντίθετο, θα σε κάνει να μοιάζεις με μπάλα του μπόουλινγκ.

Τριγωνικό πρόσωπο

Το κούτελό σου είναι πλατύ και τα ζυγωματικά στενεύουν, ενώ το πιγούνι είναι μυτερό, δίνοντας στο πρόσωπό σου το σχήμα ενός ανάποδου τριγώνου.

Εδώ χρειάζεται να κρύψεις την ένταση του πιγουνιού σου, γι’ αυτό απόφυγε τα μακρυά και “μυτερά” γένια. Επίσης, καλό είναι να τα παίρνεις αρκετά στα ζυγωματικά και στο πιγούνι να τους δίνεις ένα τετραγωνισμένο σχήμα. Έτσι, το σχήμα του προσώπου σου θα γίνει πιο ομοιόμορφο και λιγότερο σκληρό.

Πρόσωπο “καρδιά”

Το κούτελο εξέχει από τα ζυγωματικά και το πιγούνι, το οποίο είναι αρκετά στενό, αλλά οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες.

Ξύρισε τα ζυγωματικά σου και ξεκίνα τα γένια σου 2 με 3 εκατοστά πάνω από το τέλος του σαγονιού, όπως βλέπεις στην εικόνα. Δώσε ένταση στο πιγούνι σου μακραίνοντας τα γένια προς τα κάτω και ακόμα, αφήνοντας μουστάκι που θα δώσει πλάτος στα ζυγωματικά.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το μήκος του προσώπου είναι ίσο με το πλάτος του. Οι γωνίες του σαγονιού είναι έντονες και κάνουν το πρόσωπο να δείχνει σκληρό.

Οι έντονες γωνίες σου σε κάνουν να δείχνεις αρρενωπός, αλλά και σκληρός, γι’ αυτό με τα γένια σου πρέπει να δώσεις ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα στο πιγούνι σου. Γι’ αυτό, προτίμησε τα μακρυά γένια, όπως της εικόνας.

Πρόσωπο “διαμάντι”

Το κούτελο έχει περίπου το ίδιο πλάτος με το πιγούνι και τα ζυγωματικά εξέχουν. Το πρόσωπο είναι αρκετά μακρύ και έχει έντονες γωνίες.

Το πρόσωπο είναι πιο πλατύ στο ύψος των ζυγωματικών, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα γένια σου για να αντισταθμίσεις το πιγούνι με αυτά. Επειδή το πρόσωπό σου είναι αρκετά μακρύ, δε θα σε συμβουλεύαμε να αφήσεις μακρυά γένια, αλλά να τα αφήσεις πυκνά στα μάγουλα και στα πλαϊνά του σαγονιού.

Σκοπός είναι να μην εξέχει το πιγούνι.

 

Διάβασε ακόμη

5 tips για να βγαίνεις πιο ωραίος στις φωτογραφίες

10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις αμέσως να κάνεις

Πώς θα καταλάβεις αν ο μπαρμπέρης σου δεν είναι και τόσο καλός

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*