Όταν περνάμε δύσκολα, βρίσκονται πολλοί φίλοι και γνωστοί να μας συμβουλέψουν.

Κάποιοι όντως μας βοηθούν, αλλά συχνά ακούμε και μερικές (κλισέ) συμβουλές, οι οποίες όχι μόνο δεν είναι χρήσιμες, αλλά αυτοί που τις δίνουν καταντούν ενοχλητικοί.

“Το άγχος είναι εποικοδομητικό. Όλοι λειτουργούν καλύτερα υπό πίεση”

Για κάποιους το άγχος είναι κινητήριος δύναμη για να μεγαλουργήσουν, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Για πολλούς ανθρώπους το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας, ο οποίος μπορεί να τους καταστρέψει μεγάλες ευκαιρίες στη δουλειά και γενικότερα στη ζωή. Και φυσικά, λόγω άγχους μπορεί να προκύψουν προβλήματα υγείας, οπότε μάλλον δεν είναι και τόσο “εποικοδομητικό”.

“Δεν αξίζει να τσακωθείς με κάποιον, άστο να πέσει κάτω”

Είναι τεράστιο λάθος να κρατάμε πράγματα μέσα μας. Τα απωθημένα μπορεί να καταστρέψουν μια ερωτική, φιλική ή επαγγελματική σχέση, γι’ αυτό πάντα να συζητάς όταν νιώθεις αδικημένος από μια κατάσταση. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα τσακωθείς, αν διεκδικήσεις με σωστό και ευγενή τρόπο το δίκιο σου.

“Ως υπάλληλος είσαι ασφαλής, μη ρισκάρεις να ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά”

Αν το ένστικτο σου λέει να προχωρήσεις, μην ακούσεις κανέναν άλλο. Είναι δύσκολες οι εποχές που ζούμε και πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι καιρός για ανοίγματα, αλλά αν ενημερωθείς και προετοιμαστείς κατάλληλα, αξίζει να δοκιμάσεις. Εξάλλου, κανείς δεν πέτυχε χωρίς να ρισκάρει.

“Βρες μια σοβαρή δουλειά και μην ονειροβατείς”

Αυτό δεν είναι απλή συμβουλή, αλλά στάση ζωής πολλών χρόνων, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στη δυστυχία. Γιατί να μη δοκιμάσεις να βγάλεις εισόδημα από αυτό που πραγματικά σε ευχαριστεί, αντί να μείνεις στη σιγουριά μιας δουλειάς που δε σε γεμίζει;

“Απλά ξέχνα την”

Γιατί ως γνωστόν, όταν ένας φίλος μας συμβουλεύει να ξεχάσουμε αυτήν που μας πλήγωσε, κατά ένα μαγικό τρόπο την ξεχνάμε αμέσως!

“Ξεκίνα να κόβεις σιγά σιγά” (όταν είσαι σε σχέση όπου έχετε δεθεί)

Αν ένας φίλος σου δώσει τέτοια συμβουλή αντί να χαρεί που είσαι ευτυχισμένος σε μια σχέση, δεν είναι πραγματικός σου φίλος. Δεν έχουν ευχάριστη έκβαση όλες οι σχέσεις, αλλά πώς θα το μάθεις αν δεν το ζήσεις;

 

Διάβασε ακόμη

Tι “λένε” τα facebook posts που κάνεις για την προσωπικότητα σου;

5 απλοί τρόποι για να γίνεις το αφεντικό του εαυτού σου

10 πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας άντρας με αυτοπεποίθηση

Total
15
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive