Δεν κατάφερες να φύγεις πιο νωρίς από τη δουλειά σου και ο ήλιος έχει πέσει; Πιθανότατα να νομίζεις ότι έχασες την προπόνησή σου, αλλά δεν είναι έτσι.

Ακόμη και τις βραδυνές ώρες μπορείς να ασκηθείς με τον τρόπο που ξέρεις, αλλά θέλει προσοχή γιατί η νύχτα κρύβει κινδύνους.

Δες τις πρέπει να κάνεις για να τρέξεις το βράδυ με ασφάλεια: 

Πάτα σε Γνώριμο Εδαφος

Η γνωριμία με νέες περιοχές κρύβει περισσότερες παγίδες το βράδυ. Γι’ αυτό προτίμησε περιοχές που ήδη ξέρεις (και έχεις ξανατρέξει), αποφεύγοντας τους πολυσύχναστους δρόμους. Επίσης, εντόπισε τη διαδρομή που θα τρέξεις μέσω google maps και στείλε τη σε κάποιο φίλο σου, σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Φτιάξε την Εικόνα σου

Προτίμησε ασημί, λευκά, φωσφοριζέ πορτοκαλί ή κίτρινα ανακλαστικά ρούχα, που θα σε κάνουν ορατό στους οδηγούς. Δώσε βάση στην ποιότητα του υλικού κατασκευής και στο κούμπωμα, μιας και το βράδυ που πέφτει η θερμοκρασία θα χρειαστείς κάτι να σε κρατά ζεστό.

Απόφυγε τις Λακκούβες

Ενας καλός τρόπος για να αποφύγεις τις λακκούβες είναι να κοιτάς λίγα μέτρα μπροστά με ένα φακό κεφαλής. Οσο πιο γρήγορα τρέχεις τόσο πιο μακριά πρέπει να κοιτάς, οπότε άσε το τρέξιμο σε υψηλό ρυθμό για τις πρωινές ώρες και βγάλε τα ακουστικά για να ακούς τι γίνεται γύρω σου.

Παίξε με το Χρόνο σου

Είναι μύθος ότι η προπόνηση κοντά στην ώρα του ύπνου θα τον δυσκολέψει. Μπορεί και να κοιμηθείς καλύτερα, λένε ερευνητές από τη Βραζιλία. Να θυμάσαι, όμως, ότι, αν κάνεις μεγάλες διαδρομές, η επιστροφή θα σου πάρει περισσότερο, επειδή έχεις χάσει δυνάμεις. Σχεδίασε το πρόγραμμά σου αναλόγως.

Πηγή

Total
2
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*