Το facebook έχει γίνει εδώ και χρόνια μέρος της ζωής μας.

Οι περισσότεροι έχουμε προφίλ τα οποία ενημερώνουμε τακτικότατα, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτουμε μέσω των αναρτήσεων μας πράγματα για το χαρακτήρα μας.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα χαρακτηριστικά σου που μπορεί εύκολα να διακρίνει ένας διαδικτυακός σου φίλος:

Ναρκισσισμός

Ένας νάρκισσος έχει το “ψώνιο” μέσα του. Είναι ο άνθρωπος που έχει υπερβολική πίστη στον εαυτό του και χαίρεται να βροντοφωνάζει τα κατορθώματά του στους άλλους.

Αυτό το καταλαβαίνει εύκολα κάποιος, από τις αυτάρεσκες selfie μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου ή του γυμναστηρίου και από τον καταιγισμό των check in σε γκουρμέ εστιατόρια και εξωτικά νησιά, πάντοτε με διαφορετική παρέα.

Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση τείνουν να μοιράζονται τα συναισθήματά τους στο facebook. Συχνά τα συναισθήματα αυτά κουβαλούν έναν αρνητισμό και απαισιοδοξία, γι’ αυτό δε μαζεύουν πολλά likes.

Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως νιώθουν ανασφαλείς μέσα στη σχέση τους και γι’ αυτό το λόγο “μαρκάρουν” την περιοχή τους με πολλές κοινές φωτογραφίες και δημοσιεύσεις.

Συναίσθηση της πραγματικότητας

Η Ελλάδα περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο και όσοι έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας ασχολούνται με τα κοινά προβλήματα και όχι μόνο με τα δικά τους.

Αυτό σημαίνει ότι σχολιάζεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνία μας, πρόσεχε όμως να μην υποκύψεις σε φανατισμούς και παρεξηγηθείς ως φερέφωνο κάποιου κόμματος.

Νευρώσεις

Ένας οργισμένος άνθρωπος είναι πολύ πιθανό να μεταφέρει τα νεύρα του και στο προφίλ του στο facebook.

Αν συνεχώς γράφεις οργισμένα status όπου κατηγορείς τους πάντες και τα πάντα ή ακόμα χειρότερα, ψάχνεσαι για καυγάδες με γνωστούς και αγνώστους στο facebook, πρέπει να αρχίσεις να ελέγχεις τα νεύρα σου και να βάλεις τα πράγματα στη θέση τους.

Συνείδηση

Ένας συνειδητοποιημένος άνθρωπος έχει ζωή και το facebook είναι απλά μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας με φίλους και συναδέλφους. Δεν πέφτει στην παγίδα του να ζει μέσω του facebook.

Ο συνειδητοποιημένος άνθρωπος δεν κάνει κατάχρηση του facebook και δημοσιεύει πράγματα και φωτογραφίες μόνο όταν έχει κάτι να πει.

Εξωστρέφεια

Πολλοί χρησιμοποιούν το facebook σαν ένα μέσο για να κάνουν νέες γνωριμίες, φιλικές και ερωτικές. Οι εξωστρεφείς και κοινωνικοί άνθρωποι δε δυσκολεύονται να γνωρίσουν νέα άτομα και αυτό φαίνεται από τον αριθμό των φίλων τους.

Είναι δύσκολο να γνωρίζεις σε βάθος και τους 1500 φίλους σου, οπότε με κάποιους από αυτούς, η φιλία σου περιορίζεται στο messenger.

 

Διάβασε ακόμη

10 εφαρμογές που θα σε κάνουν καλύτερο στη ζωή σου

Αρετές που δυσκολεύεσαι να μάθεις, αλλά χρησιμεύουν πάντα

Η συμπεριφορά που διαχωρίζει τους επιτυχημένους από τους μέτριους

Total
2
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive