Για να καθυστερήσεις όσο περισσότερο μπορείς την αραίωση που κάποια στιγμή επέρχεται για τους περισσότερους άνδρες, πρέπει να μάθεις να περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου. Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές του Men Exclusive για να είσαι πάντα… στην “τρίχα”.

Το στέγνωμα των μαλλιών με πετσέτα

Οι περισσότεροι άνδρες στεγνώνουν τα μαλλιά τους τρίβοντας άγρια την πετσέτα στο κεφάλι τους. Κόψε αμέσως αυτή τη συνήθεια, καθώς ερεθίζει το δέρμα του κεφαλιού, τραβά τις τρίχες από τους θύλακες και αυξάνει τις πιθανότητες τριχόπτωσης. Ο σωστός τρόπος είναι να αφήνεις την πετσέτα στο κεφάλι σου για λίγη ώρα, για να απορροφήσει την υγρασία από τα μαλλιά σου. Είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία, αλλά η υγεία των μαλλιών σου το αξίζει.

Συχνότητα

Το καθημερινό λούσιμο δεν κάνει καλό στα μαλλιά σου, καθώς η συχνή χρήση σαμπουάν (που είναι γεμάτο χημικά) βλάπτει την τρίχα και τους θύλακες. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά προσπάθησε να λούζεσαι κάθε 2 μέρες και να χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν (σε μορφή σπρέυ) για να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα.

Πιστολάκι

Προσπάθησε να μετριάσεις τη χρήση εργαλείων θερμότητας των μαλλιών, όπως το πιστολάκι και το σίδερο μαλλιών, καθώς καταστρέφουν την ποιότητα της τρίχας. Καλύτερα να τα αφήνεις να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο για να παραμείνουν γερά. Μη χρησιμοποιείς το πιστολάκι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα για να αποφύγεις τον κίνδυνο της τριχόπτωσης.

Κούρεμα

Τα χτενίσματα στα κοντά μαλλιά χάνουν τη φόρμα τους μετά από ένα μήνα, καθώς και οι 2 πόντοι που μακραίνει το μαλλί μπορούν να το αλλοιώσουν. Ένας άνδρας πρέπει να επισκέπτεται το κουρείο κάθε 4-6 εβδομάδες, για να διατηρείται το σχήμα του χτενίσματος. Αν έχεις χοντρή και σγουρή τρίχα, ίσως πρέπει να ανανεώνεις το κούρεμά σου σε ακόμα μικρότερο διάστημα, για να προστατεύσεις τη φόρμα του.

Προϊόντα styling

Υπάρχουν πολλά προϊόντα styling για άνδρες στο εμπόριο και για να επιλέξεις το καταλληλότερο για σένα και τον τύπο των μαλλιών σου, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον κουρέα σου. Απόφυγε τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ και πολυμερή που καταστρέφουν την κερατίνη, μια ουσία που διατηρεί τη λάμψη και την ελαστικότητα των τριχών. Για να το αποφύγεις αυτό, προτίμησε προϊόντα που έχουν ως βάση το νερό και είναι πολύ πιο ασφαλή για τα μαλλιά. Να θυμάσαι να μην το παρακάνεις στην ποσότητα που χρησιμοποιείς, για να πετύχεις όσο γίνεται πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Δες 5 τραγικά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου ΕΔΩ

Δες τα καλύτερα χτενίσματα για σένα που χάνεις τα μαλλιά σου ΕΔΩ

Total
11
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive